Fost sef al organizatiei Tineretului National Liberal Piatra Neamt, arestat pentru trafic de influenta. Alexandru Stoleru, fost sef al tinerilor liberali si tinerilor democrat-liberali, acuzat de fapte de coruptie pentru ca a pacalit zeci de persoane promitandu-le apartamente ANL, a fost arestat, fiind cercetat pentru trafic de influenta. Alexandru Stoleru, in varsta de 21 de ani din Piatra Neamt, fost sef al organizatiei locale a Tineretului National Liberal (TNL) si o perioada scurta coordonator la Tineretul Democrat-Liberal a fost retinut, miercuri, de agentii rutieri din judetul Alba si apoi arestat preventiv. El era dat in urmarire generala din 21 iulie pentru ca se sustragea de la urmarirea penala intr-un dosar in care este acuzat de trafic de influenta, pe numele sau fiind emis de Tribunalul Neamt un mandat de arestare in lipsa. Potrivit politistilor nemteni, Stoleru ar fi pacalit mai multi localnici carora, in schimbul unor sume de bani, le-ar fi promis ca va interveni pentru a le facilita obtinerea de locuinte ANL, noteaza Gardianul.

Romania, o zi cu lacatul pe usa. Luni, 5 octombrie: spitalele vor asigura doar urgentele, profesorii vor supraveghea elevii, administratiile incaseaza doar amenzile urgente, politistii vor intra in greva japoneza. Liderii de sindicat anunta peste 750.000 de participanti la "cea mai mare greva din Romania, din toate timpurile". Peste 750 de mii de bugetari, membri ai 12 federatii sindicale din Sanatate, Invatamant, Administratie si Politie, reunite in confederatia ad-hoc Alianta bugetarilor, vor intra, luni, in greva generala. Vasile Marica, liderul Sed Lex (functionari publici si administratie locala) si al Aliantei bugetarilor, sustine ca aceasta va fi cea mai mare greva din Romania, din toate timpurile. "A mai fost una, prin 1922 sau 1923, cand au participat maximum 300 de mii de oameni. Cerem negocieri adevarate pe legea salarizarii unitare, pe concediile fortate fara plata si pe disponibilizari. Daca suntem refuzati, intram in greva generala pe termen nelimitat inainte de alegeri", spune Marica, noteaza Gandul.

Haosul restrictiilor de circulatie impuse pentru finalizarea Pasajului Baneasa. O data cu intrarea in faza finala a lucrarilor la pasajul Baneasa, Primaria Capitalei va institui mai multe restrictii rutiere care ar trebui, teoretic, sa permita continuarea intr-o oarecare masura a traficului in zona. Exista insa riscul ca aceste masuri sa blocheze si mai tare arterele adiacente DN 1, si asa supraaglomerate, noteaza Romania Libera.

Servicii gratuite pentru bolnavii de cancer. La Timisoara s-a deschis ieri un spital privat, unde pacientii sunt tratati fara sa plateasca. Institutii similare sunt in Bucuresti si Brasov. Numarul centrelor unde romanii care sufera de cancer pot fi tratati creste de la o zi la alta. Multe functioneaza datorita unor oameni cu suflet mare, care fac sponsorizari. In altele se implica si asigurarile, care ofera o parte din fonduri, noteaza EvZ.

Romanii din Italia nu mai folosesc telefoane publice. Primii imigranti romani din Italia isi amintesc cu nostalgie de vremea cand stateau la coada la cabinele telefonice pentru a vorbi cu familiile lor din tara si cand trimiteau scrisori care ajungeau abia dupa trei saptamani la cei dragi. Ioan Brezoiu (46 de ani) traieste in Italia de 18 ani si spune ca, pana in urma cu opt ani, folosea telefonul public pentru a vorbi in Romania. „Sambata, cand terminam munca, imi cumparam cartela pentru telefonul public si mergeam sa sun acasa. De multe ori se intampla sa fie coada si asteptam cate o ora sau doua”, spune Ioan, citat de Adevarul.

Seful CSM a calificat drept mincinos un comunicat al MAE referitor la dosarul «Revolutiei». In sedinta de ieri a plenului Consiliului Superior al Magistraturii, presedintele CSM a aratat ca MAE minte atunci cand afirma ca institutia pe care o conduce ar fi dispus trimiterea dosarului “Revolutiei” la CEDO. In aceeasi sedinta, CSM a hotarat ca nu este de competenta sa se pronunte cu privire la posibilitatea ca membrii Asociatiei 21 Decembrie sa poata primi o copie a dosarului in cauza, scrie Gardianul.

Cel mai scazut consum de energie electrica din ultimii zece ani. In primele noua luni, consumul de energie electrica a inregistrat o scadere cu peste 10%, in timp ce productia s-a redus cu 12%. De asemenea, consumul de gaze naturale in primele opt luni s-a redus cu 35%. Analistii din domeniul energiei sustin ca este o situatie fara precedent, cel putin pentru perioada ultimilor zece ani, insa aceasta scadere a consumului nu configureaza deocamdata o eventuala criza in energie, noteaza Romania Libera.