Constanda poate usura primaria de 167.000.000 €. Omul de afaceri Costica Constanda, marele castigator al „razboiului celor 54 de PUZ-uri” - din cauza caruia au existat mai multe scandaluri in cadrul sedintelor din Primaria Capitalei (cel mai recent fiind bifat miercurea trecuta, cand consilierii s-au certat ca la usa cortului) si care a facut PSD-ul sa-si dea demisia din Consiliul General, acum doi ani - este hotarat mai mult ca oricand sa „stoarca” de bani Primaria Bucurestiului. Acest lucru, in principal, ca urmare a faptului ca, in ultimele trei sedinte (una pe 24 septembrie si alte doua miercuri, 30 septembrie), consilierii au refuzat sa supuna la vot planul urbanistic zonal (PUZ) apartinand lui Constanda, noteaza EvZ.

Transporturile au ales consultantul pentru doua sectoare din centura Capitalei. Deocamdata, lipseste constructorul. Cele doua sectoare din centura de nord a Bucurestilor pe care nu au inceput lucrarile de largire la patru benzi au acum consultant, nu insa si constructor. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a atribuit firmei Search Corporation contractele de consultanta pentru cele doua sectoare, care totalizeaza peste cinci milioane de lei. Astfel, Search Corporation va realiza consultanta pentru tronsonul dintre Autostrada Bucuresti-Pitesti si DN 7, valoarea contractului fiind de 2,49 milioane de lei, fara TVA, si pentru sectorul dintre DN2 si Autostrada Bucuresti-Cernavoda, pentru 2,61 milioane de lei, fara TVA, noteaza Gandul.

Eldorado oltenesc. Taranii din comuna Cioroiu Nou cred ca stau pe o comoara de aur veche de 2.000 de ani. Satenii susotesc pe la porti cum ca undeva, pe langa cimitir, ar fi ingropata caruta din aur a lui Decebal. Legenda este pe jumatate adevarata. Satul Cioroiu Nou apartine de comuna Cioroiasi si se afla la doar 40 de kilometri de Craiova. Pe oricine intrebi de cetatea romanilor te indruma catre marginea satului, exact acolo unde incepe cimitirul. O pancarta care anunta existenta unui monument istoric se iveste pe partea stanga a drumului. La doar cativa pasi de cimitir, situl arheologic, scrie Adevarul.

Vila din curtea Scolii 59. Primaria Sectorului 6 vrea sa cheltuie 100.000 de euro pentru un alt teren de baschet. Primaria Sectorului 6 nu vrea sub nici o forma sa indeparteze vila de pe terenul de baschet al Scolii nr. 59 “Dimitrie Sturza” din cartierul bucurestean Ghencea. Edilii locali sunt dispusi sa foloseasca 100.000 de euro, din banii publici, pentru construirea unui alt teren de baschet. Pentru a ascunde dedesubturile afacerii “Vila din curtea scolii” si pentru a nu-i lasa pe elevi fara teren de baschet, reprezentantii Administratiei scolii sector 6 au contactat trei firme specializate, solicitand mai multe variante de proiecte. Vlad Constantinescu, reprezentantul uneia dintre ele, sustine ca a fost conceput un proiect in valoare de 55.000 de euro, prevazuta cu suprafata de beton (unul dintre cele mai ieftine terenuri puse la dispozitie de firma), insa oficialii primariei au solicitat si un teren performant, in valoare de 95.000-100.000 de euro, noteaza Gardianul.

„Fatuloiu-Logan”, promovat de Blaga. Desi a pus pe roate cel mai scandalos contract din istoria politiei, chestorul a fost propulsat pe postul de prim-adjunct al ministrului. Dan Valentin Fatuloiu. Chestor principal. „Un politist cu foarte multa experienta”. Asa l-a prezentat, ieri, ministrul interimar al internelor, Vasile Blaga, pe cel pe care tot el l-a adus, in 2005, la sefia politiei si l-a propulsat acum in fotoliul de secretar de stat pentru ordine publica, adica prim-adjunct al ministrului. Fatuloiu ar urma sa ocupe functia „pentru 45 de zile, deocamdata”, noteaza EvZ.

Miniautostrada de 42 de kilometri si pasajul Baneasa de 500 de metri, inaugurate fix de alegeri. Laudand infrastructura rutiera, Boc fuge cu elicopterul ca sa taie panglicile. De Ziua Nationala si chiar intre cele doua tururi de scrutin pentru alegerile prezidentiale, premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, vor avea parte de doua inaugurari: una la iesirea din Bucuresti, unde va fi dat in folosinta Pasajul Baneasa, si cea de-a doua la Cluj-Napoca, de unde se va putea circula pe cei 42 km din Autostrada Transilvania, pana la Campia Turzii. Culmea este ca, pentru a prezenta intregii tari realizarile in materie de drumuri ale celor 20 de ani de munca ai ministrilor Transporturilor, Emil Boc si Radu Berceanu vor zbura cu elicopterul. Daca ar fi luat-o cu masina, ar fi facut noua ore, iar cu trenul, vreo zece, scrie Gandul.

Fostul procuror Mihai Popov: Boc trebuie sa se prezinte in zece zile de la demisia ministrilorPSD cu noul Guvern in Parlament.Fostul magistrat Mihai Popov, jurist specialist in drept constitutional, este de parere ca Emil Boc a dat o semilovitura de stat si ca preluarea ministerelor lasate libere de catre PSD de reprezentantii PD-L nu se inscrie in termenii constitutionali ai unui interimat. Mihai Popov a acordat pentru ziarul “Gardianul” un interviu pe aceasta tema, subliniind faptul ca Emil Boc este obligat ca in termen de zece zile de la demisia PSD din Guvern sa ceara Parlamentului un nou vot de investitura. In aceasta perioada, orice demitere, inlocuire sau numire de secretari de stat este nelegala, sustine fostul magistrat, noteaza Gardianul.

Cele mai bizare religii din zilele noastre. Spatiul tolerant al postmodernitatii a permis aparitia unor religii sau miscari religioase care de care mai ciudate, de neinchipuit acum o suta de ani. Astfel, sunt biserici care sustin ca rasa umana ar trebui sa se sinucida pentru ca Pamantul sa se refaca sau ca barbatii au fost inventati de femei prin manipulare genetica. In materie de bizarerie, scientologia este pentru multi cea mai ciudata religie – in topul listeverse este abia pe locul 10. In fata ei sunt organizatii religioase cu idei care de care mai ciudate: astfel, nuwaubianismul sustine ca fetusii aruncati in canale supravietuiesc si se organizeaza pentru a cuceri lumea de deasupra sau ca savantul Nikola Tesla, inventatorul arcului electric, a venit de fapt de pe planeta Venus. Integral in Romania Libera.