O adolescenta de 19 ani, salvata de sub daramaturi dupa 40 de ore de la cutremurul din Sumatra. Echipele de interventie au salvat o adolescenta, ce a stat prinsa sub zidurile daramate ale scolii unde invata, dupa 40 de ore de la seismul care a devastat partea vestica a Indoneziei. Succesul echipei de salvare aduce noi sperante in randul salvatorilor ca exista sanse ca si alte persoane, inca date disparute, sa fie gasite in viata, dupa cutremurul cu magnitudinea de 7,6 grade ce a lovit miercuri Sumatra si a pus la pamant sute de cladiri, noteaza FoxNews. Oficial, bilantul mortilor a ajuns la 715, conform comandantul celulei de criza a Ministerului Sanatatii, Rustam Pakaya, insa un oficial ONU a declarat ca numarul mortilor se ridica la peste 1.100. Rustman a mai spus ca peste 2.000 de persoane sunt ranite si alte cateva mii sunt inca date disparute. In ciuda peisajului dezolant, echipele de salvare au gasit un motiv de bucurie prin salvarea unei tinere de 19 ani ce a fost gasita in viata sub zidurile daramate ale liceului in care invata.

Ungaria, Cehia si Romania vor construi impreuna un centru de cercetari in domeniul laserelor. Cele trei tari vor participa la construirea unui imens laborator ultramodern, in cadrul unui proiect european in valoare de 500 milioane de euro. Proiectul, numit ELI (Extreme Light Infrastructure), a fost incredintat de catre Uniunea Europeana celor trei tari, care isi vor uni fortele pentru a-l realiza; proiectul urmeaza sa fie finantat din fonduri structurale europene, a anuntat primul ministru maghiar, Gordon Bajnai, in cadrul unei conferinte de presa, noteaza Descopera.

Mii de filipinezi evacuati din calea taifunului Parma. Presedintele statului Filipine, Gloria Macapagal-Arroyo, a declarat stare de calamitate in toata tara si a dispus evacuarea a mii de filipinezi din zonele unde se preconizeaza ca va lovi taifunul Parma. Anuntul survine la cateva zile dupa ce peste 400 de persoane au murit din cauza furtunilor puternice, scrie CNN. In caz de nevoie presedintele a aprobat evacuarea cu forta. Ordinul de evacuare se adreseaza localitatilor Camarines Norte, Aurora, insulele Polillo, Isabela si Cagayan.

Cel mai vechi schelet uman ne ofera noi indicii asupra evolutiei. Cel mai vechi schelet umanoid, o femeie de aproximativ 120 centimetri inaltime ce a trait acum peste patru milioane de ani, va oferi noi informatii despre evolutia umana, au declarat oamenii de stiinta, noteaza CNN. Cercetatorii sunt de perere ca ramasitele fosilizate, care au fost descoperite in 1994 in Etiopia si au fost studiate timp de mai multi ani de o echipa internationala de cercetatori, sustin ideea ca umanoizii si cimpanzeii au evoluat pe cai separate dintr-un stramos comun. "Aceasta nu sunt niste ramasite obisnuite. Nu este un cimpanzeu. Nu este uman. Ne ofera indicii despre cum eram la inceput", a declarat Tim White, coordonatorul proiectului, paleontolog la Universitatea California.

Fondatorul Cirque du Soleil a ajuns pe Statia Spatiala Internationala. Miliardarul canadian Guy Laliberte a ajuns vineri pe Statia Spatiala Internationala intr-o naveta ruseasca de tip Soyuz dupa o calatorie ce a costat peste 35 milioane de dolari. Laliberte, fondatorul Cirque du Soleil, a purtat un nas rosu de clown si le-a facut din mana sotiei si copiilor lui intr-un scurt clip video ce a fost transmis catre turnul de control din Korolyov, un oras de langa Moscova. "Ma adaptez destul de bine.. dar eu nu voi sta urmatoarele 6 luni aici", a declarat acesta razand si facand referire la colegii lui care vor petrece cateva luni la bordul Statiei Spatiale Internationale, noteaza Reuters.