China promite ca va sustine in continuare Coreea de Nord. China a anuntat ca isi va intari legaturile cu Coreea de Nord, indemnand statul izolat sa isi imbunatateasca economia. Acest lucru reiese din mesajele pe care si le-au transmis cei doi lideri ai tarilor comuniste, Hu Jintao si Kim Jong-il. Acesta din urma l-a imbratisat pe premierul chinez, Wen Jiabao, la inceputul vizitei acestuia cu scopul intaririi relatiilor bilaterale. Aceste mesaje au foat lansate cu ocazia celebrarii a 60 de ani de la stabilirea formala a legaturilor dintre cele doua tari, pe 6 octombrie 1949, scrie Reuters.

Mai mult de 270 de morti in urma inundatiilor din India. In urma inundatiilor provocate de ploile torentiale in India, 271 de persoane au murit, iar in jur de un milion de indieni si-au parasit casele, potrivit unor date oficiale facute publice luni. Cel putin 192 de persoane au murit doar in sudul statului Karnataka si mai mult de 450.000 de oameni au fost primiti in tabere de intrajutorare. In Andhra Pradesh, autoritatile au anuntat ca bilantul este de 51 de morti si ca 531.000 de persoane au fost evacuate. Armata s-a implicat in operatiunile de salvare. Pana acum, soldatii au reusit sa salveze 1.336 de persoane, scrie CNN.

Norvegia, in topul tarilor cu cel mai ridicat nivel de trai. Norvegia s-a mentinut in topul celor mai bune locuri in care te poti stabili, potrivit unor date emise, luni, de Organizatia Natiunilor Unite. Informatiile colectate inainte de izbucnirea crizei arata ca oamenii din Norvegia, Australia si Islanda au cel mai ridicat nivel de trai, la polul opus situandu-se Nigeria, Afganistan si Sierra Leone. Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) a realizat un index pe baza datelor legate de PIB-ul pe cap de locuitor, educatie si speranta de viata. Acesta indica in continuare discrepante foarte mari intre tarile dezvoltate si cele in curs de dezvoltare, scrie Reuters.

Ucraina si Rusia se cearta pentru controlul Crimeii. Chiar daca, pe harta, Crimeea apare ca pamant ucrainian, Rusia isi exercita in continuare influenta in teritoriu. Astfel, cand niste executori judecatoresti ucrainieni au incercat sa lase o citatie la un far din Crimeea, luna trecuta, s-au trezit inconjurati de forte armate din flota ruseasca de la Marea Neagra, care i-au dat pe mana politiei. Acest episod umilitor a subliniat influenta Rusiei in peninsula de la Marea Neagra, chiar si dupa doua decenii de la caderea Uniunii Sovietice. Totodata, acest fapt evidentiaza potentialul de conflict al acestei zone, inainte de primele alegeri prezidentiale din Ucraina de la Revolutia Portocalie din 2005, scrie Washington Post.

Chihlimbarul - o fereastra spre evolutia plantelor. O bucata de chihlimbar, produsa de o planta care a trait in urma cu 300 de milioane de ani, zgaltaie conceptiile paleobotanistilor privind modul in care s-a dezvoltat vegetatia Terrei. Chihlimbarul este o rasina fosilizata, iar compozitia sa difera in functie de specia de planta care a produs rasina respectiva. O bucata de chihlimbar neobisnuita fost descoperita de cercetatorul australian Paul Sargent Bray in SUA. Studiind compozitia chimica a chihlimbarului gasit, Paul Sargent Bray a descoperit ca este foarte asemanatoare cu cea a rasinii produse de anumite specii moderne de plante, ceea ce arata ca plantele de acum 300 milioane de ani erau mai complexe si mai evoluate decat se crezuse anterior, scrie Descopera.