Ministerul de Justitie elvetian: Mandatul pentru arestarea lui Polanski era valid. Mandatul de arestare folosit pentru retinerea lui Roman Polanski in Elvetia era valid, a anuntat, marti, Ministerul de Justitie elvetian, subliniind astfel faptul ca autoritatile vor lupta pentru respingerea apelului regizorului. Roman Polanski a facut apel impotriva arestarii sale in baza unui caz de abuz sexual care dateaza din 1977. Justitia elvetiana urmeaza sa dea un verdict in privinta validitatii mandatului de arestare in timp ce Polanski incearca sa lupte impotriva extradarii sale in SUA, scrie CNN.

Justitia urmeaza sa se pronunte asupra imunitatii lui Berlusconi. Prim-ministrul Italiei, Silvio Berlusconi, va afla in curand daca o lege controversata, care acorda imunitate inaltilor oficiali ai statului de la urmarirea penala, va ramane valabila. Astfel, Curtea Constitutionala italiana ar putea influenta in mod decisiv viitorul premierului - daca legea imunitatii penale este respinsa, Berlusconi ar putea fi acuzat de mita, trafic de influenta si frauda fiscala. Aceasta lege a fost introdusa de guvernul lui Berlusconi cand a venit la putere anul trecut, avand drept scop protejarea in fata condamnarii a presedintelui, premierului, precum si a sefilor celor doua camere ale parlamentului, insa autoritatile din Milano au cerut revizuirea acesteia, scrie CNN.

Ministrul secretar de stat al apararii din Somalia, retinut de autoritatile din Uganda. Ministrul secretar de stat al apararii din Somalia a fost retinut, marti, de autoritatile ugandeze in timp ce se afla intr-o vizita la Kampala. Sheikh Yusuf Mohammad Siad a fost arestat in casa in care locuiau cativa membrii ai familiei. Initial, rudele au crezut ca acesta a fost rapit de insurgenti islamisti. "Barbati inarmati neidentificati l-au fortat sa intre intr-o masina si au plecat cu el. Acesta se afla in Kampala, in vizita la copiii sai, a declarat una dintre rude pentru Reuters. "Mi-e teama ca rapitorii sunt islamisti. Nu va supravietui. Sunt multi membri Shabaab in Kenya si Uganda" a mai spus aceasta, facand referire la grupul somalez de insurgenti islamisti. Insa, purtatorul de cuvant al armatei a clarificat ca Siad a fost retinut de autoritati intrucat vizita acestuia a "trezit suspiciuni", scrie Reuters.

S-a trezit cel mai inalt vulcan din Eurasia. Vulcanul Klyucevskoy, inalt de 4.750 m, din peninsula Kamceatka, a inceput sa erupa in urma cu 5 zile. In prezent cel mai inalt vulcan activ din intreaga Eurasie arunca roci incandescente la inaltimea de peste 100 m. Situat la 220 mile de localitatea Petropavlovk-Kamceatsky, Klyucesvskoy erupe cu regularitate la fiecare interval de doi ani. "In prezent a inceput sa arunce si lava incinsa cu o frecventa de 1-6 minute. Spre deosebire de alti vulcani, Klyucevskoy are o activitate lenta dar care se intensifica odata cu trecerea timpului, acum vulcanul prezinta pericol doar pentru turistii care nu tin cont de avertismente si se aventureaza pe pantele sale", declara Alexei Ozerov, cercetator in cadrul Institutului de Vulcanologie si Seismologie din Kamceatka, potrivit Descopera.

A fost descoperit un "al doilea Stonehenge" la 2 km de cel original. Arheologii au descoperit dovezi care indica existenta unui monument similar cu cel de la Stonehenge, la doar 2 kilometri de acesta. "Bluestonehenge", descoperit pe malul vestic al raului Avon, a fost denumit astfel dupa culoarea celor 25 de pietre care constituiau monumentul, scrie The Guardian. In urma excavatiilor, arheologii au stabilit ca pe locul respectiv a existat un cerc de menhire cu diametrul de 10 metri, inconjurat de un sant exterior, potrivit profesorului Mike Parker Pearson de la Universitatea din Sheffield. Pietrele au fost inlaturate in urma cu mii de ani, insa dimensiunea urmelor lasate in pamant de acestea, sugereaza faptul ca aici se afla un cerc de pietre aduse din Muntii Preseli din Tara Galilor, aflati la mai putin de 250 de kilometri departare. Cercetarea arheologica s-a desfasurat in cursul acestei veri si s-a incheiat in luna septembrie.