„Nu le luati sansa la viata toxicomanilor!” Reprezentanti ai societatii civile ii cer premierului Boc sa intervina pentru a mentine functional centrul de tratament din sectorul 4. Iminenta inchidere a celui mai mare centru de tratament pentru toxicomani din tara, situat in sectorul 4 al Capitalei, a starnit reactii vehemente nu doar din partea medicilor si a celor aproape 400 de pacienti, ci si din partea societatii civile, scrie EvZ.

Politia si Transporturile dau vina una pe celalalta pentru confiscarea masinilor. In scandalul proiectului de strategie care prevede confiscarea masinilor, cele doua institutii implicate, Politia si Ministerul Transporturilor, dau vina una pe alta. Vestea buna este ca de luni incepe modificarea documentului, fiind luate in calcul inclusiv aspectele semnalate in presa. In jurul paternitatii proiectului de Hotarare de Guvern privind Strategia Nationala pentru Siguranta Rutiera, document care contine prevederi precum confiscarea masinilor vitezomanilor, eliminarea institutiei martorului sau retinerea amenzilor direct din conturile contravenientilor, pluteste o nebuloasa, scrie Gandul.

Cu TVA si alte impozite, economia Romaniei inregistreaza o "performanta" fara egal: Tepe de 10 miliarde de euro. Vulcanizarea gaurilor facute bugetului de catre economia neagra ar aduce de sase ori mai multi bani decat majorarea cu 3% a TVA, posibila conform ministrului Finantelor, Gheorghe Pogea. Romania se afla pe locul cinci in Europa in functie de ponderea economiei subterane in PIB in 2008, de 33%, dupa Letonia si Bulgaria, cu cate 36% din PIB, respectiv Estonia si Croatia, cu cate 35% din PIB, potrivit unui studiu realizat de catre compania de consultanta AT Kearney. Potrivit studiului, economia subterana din Romania a reprezentat anul trecut 33% din Produsul Intern Brut (PIB), respectiv 46 de miliarde de euro. Cel mai bine stau Austria si Elvetia, cu cate 8% din PIB, media europeana fiind 16%. Rezulta ca numai din neplata TVA statul pierde 8,74 miliarde de euro, scrie Cotidianul.

Cum au "emigrat" cu succes bivolul de Transilvania si porcul negru de Bazna. In timp ce in tara sunt aproape necunoscute sau nu-si gasesc drumul spre o formula de succes, mai multe branduri agricole romanesti au devenit cautate peste hotare. Bivolul de Transilvania a fost aclimatizat cu succes in America de Sud, iar carnea porcului negru de Bazna este considerata o delicatesa in Germania. Crescatorii de bivoli din Transilvania, in special cei din judetele Cluj si Salaj, au gasit o noua modalitate de a face bani. In plina criza economica mondiala, ei au reusit sa perfecteze o afacere care le-ar putea furniza fondurile necesare pentru a relansa fermele de bivoli, scrie Romania libera.

Dan Voiculescu da tarcoale Rodipet-ului. Plecat din Romania din cauza dosarelor in care este anchetat, Hassan Awdi incearca salvarea afacerii Rodipet printr-un parteneriat cu bossul trustului de presa Intact. Surse apropiate anchetelor in care este cercetat Hassan Awdi sustin ca acesta s-ar fi intalnit in afara tarii cu Dan Voiculescu, pentru negocieri in afacerea Rodipet. In momentul de fata, Hassan Awdi (45 de ani) este in atentia anchetatorilor pentru comiterea unor infractiuni precum spalare de bani, evaziune fiscala, finantare de activitati teroriste, santaj si trafic de persoane, scrie Adevarul.

Vintu a confiscat protestul de la guvern. La mitingul din Piata Victoriei, manifestantii au purtat pancarte cu sloganul „Noi vrem respect!”, acelasi cu al campaniei Realitatea TV. Cei mai importanti „baroni” sindicali din Romania fac parte din consiliul de administratie al televiziunii de stiri Realitatea TV detinuta de Sorin Ovidiu Vintu. Coincidenta sau nu, ieri, in timpul mitingului sindical organizat de acestia, pe cele mai multe bannere era inscrisa lozinca „Noi vrem respect!”, care este in acelasi timp si capul de afis al celei mai recente campanii derulate de Realitatea TV, intitulata identic, scrie EvZ.

Fibra optica de la Otopeni, taiata de un Dorel neidentificat. Autoritatile sunt in cautarea unui Dorel care, din exces de zel la o lucrare de constructii, a taiat fibra optica ce conecta Aeroportul Otopeni la sistemul international de rezervari aviatice. Aproape doua ore, procesarea pasagerilor nu s-a mai facut computerizat. "Se pare ca s-a intamplat pe teritoriul Romaniei. Putea sa fie oriunde, la o lucrare unde nu s-au respectat regulile de disciplina in constructii", a declarat pentru Gandul Anton Marin, secretar de stat in Ministerul Transporturilor.

Ministrul Culturii vrea sa puna SRI pe cladirile de patrimoniu. Situatia patrimoniului romanesc e dezastruoasa, e rezultatul dezbaterii de marti seara de la ICR pe marginea Raportului Comisiei prezidentiale pe patrimoniu. Iar la cat e de greu din cauza fricii sa strangi informatii din tara despre acesta, numai SRI ar putea face o treaba onorabila. „Am profitat de functia mea de presedinte al Ordinului Arhitectilor din Romania ca sa obtinem date despre cladirile de patrimoniu din teritoriu, caci reticenta de care m-am izbit in momentul in care le ceream da masura implicarii, responsabilitatii, constiintei fiecaruia. Multe din raspunsurile colegilor mei arhitecti au fost retinute. «Iti spun ca-mi esti prieten, dar nu pomeni numele meu, ca nu vreau sa-mi periclitez profesia in orasul asta, prefer sa tac!», mi se raspundea. De la altii n-am primit datele niciodata“, da arhitectul Serban Sturdza, copresedinte al Comisiei prezidentiale pentru patrimoniul construit, siturile istorice si naturale, masura handicapului pe care au trebuit sa-l depaseasca pentru a putea intocmi pana la final un raport bine documentat, scrie Cotidianul.

La 14 ani dupa naufragiu, epava navei Paris polueaza portul Constanta. In 1995, nava Paris s-a scufundat in portul Constanta, intr-unul dintre cele mai tragice accidente navale din Romania. Dupa 14 ani, sute de tone de pacura din rezervoarele vasului au inceput sa iasa la suprafata. Scufundarea navei Paris, in anul 1995, in largul digului de sud din portul Constanta, a reprezentat cel mai grav incident naval petrecut in porturile romanesti. Tragedia, soldata cu pierderea a zeci de vieti omenesti, nu s-a incheiat. La inceputul acestei saptamani, combustibilul adunat in rezervoarele navei a inceput sa iasa la suprafata din cauza faptului ca vasul a ruginit, peretii de fier fiind corodati de apa sarata a marii. Este pentru prima data in istoria portului Constanta cand are loc un astfel de incident, scrie Romania libera.

Doi romani, stapani peste o avere de 110 milioane de euro si un hobby inedit. Sotii Talpes, de la Cha – cha la Boogie woogie. Pereche; in viata de familie, in business - unde controleaza in totalitate si in mod egal grupurile de firme Softwin si BitDefender -, dar si pe ringul de dans. Sotii Talpes, jucatori in industria de IT si software, cu o avere estimata la 110 milioane de euro potrivit Forbes Romania, au un hobby mai putin obisnuit pentru niste miliardari. Sunt pasionati de dans. "Am inceput sa invatam dansul sportiv acum 11 ani, cu Samba, Cha-cha, Jive, Paso doble, Rumba", povesteste pentru Gandul Mariuca Talpes.