"Hotul descult" da batai de cap autoritatilor din Washington. Principalul suspect in furtul a mai multe avioane, un adolescent de 18 ani nici macar nu are brevet de pilotaj. Acesta este cunoscut sub numele de "hotul descult" (The Barefoot Burglar) si are chiar si un fan club pe site-ul de socializare Facebook, in care este comparat cu Jesse James, deosebirea dintre ei fiind "crimele", noteaza CNN. Conform politiei, Colton "Colt" Harris-Moore a comis mai multe infractiuni, pe teritoriul a cinci tari, de la spargerea masinilor de lux si diferitor ambarcatiuni si pana la furtul avioanelor de mici dimensiuni. Locurile in care acesta isi petrece timpul alterneaza de la casele de vacanta goale, de unde fura tot ce poate, si paduri, unde se ascunde de politie.

Hamas le interzice femeilor din Fasia Gaza sa se urce pe motociclete. Gruparea Hamas din Fasia Gaza sustine ca problemele ce tin de siguranta si pastrarea traditiilor sunt adevaratele motive pentru care femeilor le este interzis sa mai urce pe motociclete sau scutere si nu exista motive ce tin de religia Islamica. Ministrul de Interne a declarat ca aceaste masuri au ca scop scaderea numarului de accidente si "protejarea traditiilor societatii". Femeile nu pot nici macar sa urce in spatele unui conducator de sex masculin. Purtatorul de cuvant Ehab Al-Ghsain a declarat ca decizia a fost luata dupa ce un studiu a aratat ca femeile ce urca in spatele sotului sau a unei rude de gen masculin sunt unul din principalele motive ale accidentelor din ultimile saptamani, scrie Reuters.

Generalul suprem al Statelor Unite mai vrea inca 40.000 de soldati in Afganistan. Comandantul suprem al fortelor Statelor Unite si NATO in Afganistan a recomandat un numar de 40.000 de soldati suplimentari ca fiind minimul necesar pentru a izbandi in conflictul din Afganistan, au declarat doua surse ce sunt familiare cu recomandarile acestuia. Generalul Stanley McChrystal i-a oferit presedintelui Barack Obama si optiunea de a trimite mai mult de 40.000 de soldati, au mai declarat sursele, insa acest lucru ar putea fi riscant din punct de vedere politic, tinand cont de opinia democratilor cu privire la acest razboi ce tine de 8 ani, noteaza Reuters.

Topul celor mai bune universitati din lume. In hit-parade-ul celor 100 cele mai bune universitati din lume, realizat an de an de Times Higher Education, numarul universitatilor nord-americane inregistreaza pentru prima oara o scadere (42 in 2008; 36 in 2009), in timp ce creste prezenta universitatilor europene (39 de institutii sunt reprezentate in top 100 fata de 36 in 2008). In noul sat global, suprematia exclusivistelor universitati nord-americane de pe Coasta de Est nu mai e ce-a fost. Doar Harvard isi mentine cu incapatanare locul I, in timp ce Yale este "retrogradata" de pe locul al doilea pe cel de-al treilea, iar Princeton trebuie sa se multumeasca cu locul 8, scrie Descopera.

Condamnat la 5 ani de inchisoare si 1.000 de lovituri de bici pentru ca a vorbit despre experientele sale sexuale. Mazen Abdul-Jawad, un tanar din Arabia Saudita ce a vorbit deschis despre experientele sale sexuale la un post de televiziune, a fost condamnat la 5 ani de inchisoare si 1.000 de lovituri de bici. Tanarul a aparut la emisinea Bold Red Line in luna iulie. Pe parcursul emisiunii acesta a descris prima sa experienta sexuala de la varsta de 14 ani si a vorbit si despre experientele sale cu alti barbati, noteaza The Telegraph.