41 de morti in urma unui atentat sinucigas in Pakistan. 41 de persoane au murit ca urmare unui atentat sinucigas cu bomba ce a avut loc luni in Pakistan. Atacul a avut drept tinta un convoi militar ce se deplasa printr-o piata aglomerata, scrie Reuters. Printre cei ucisi se numara 35 de civili si 6 soldati. Alte 45 de persoane au fost ranite. Valea Swat, zona in care a avut loc atentatul terorist, este controlata in mare parte de armata pakistaneza insa militantii extremisti riposteaza violent in ultima perioada de timp.

Oamenii de stiinta au descoperit primul paianjen vegetarian. Prima specie de paianjen care se hraneste preponderent cu plante se numeste "Bagheera kiplingi" si a fost descoperita recent in America Centrala, scrie Fox News. Acest paianjen isi petrece toata viata pe plante din genul acacia, hranindu-se din frunzele acestora. Pentru a supravietui, paianjenul foloseste strategii complexe prin care evita furnicile de pe plante si ii izgoneste pe ceilalti ierbivori.

Israelul respinge raportul ONU asupra incursiunii din Gaza. Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a lansat un atac virulent asupra raportului ONU care critica tacticile Israelului din timpul ofensivei in fasia Gaza in cadrul unui discurs tinut luni in Knesset. Raportul Natiunilor Unite, publicat luna trecuta, acuza Israelul de "actiuni ce reprezinta crime de razboi, posibile crime impotriva umanitatii" in timpul incursiunii sale in Gaza dintre 27 decembrie si 18 ianuarie. Si miscarea Hamas este acuzata de crime de razboi in raportul ONU, scrie CNN. Netanyahu a declarat ca nu poate fi acceptata "o situatie in care soldatii si comandatii lor sunt tratati drept criminali de razboi dupa ce au aparat cetatenii Israelului in fata unui inamic josnic".

Femeile insarcinate bolnave de cancer pot transmite boala copiilor nenascuti. Oameni de stiinta din Marea Britanie au demonstrat pentru prima data ca femeile insarcinate pot transmite cancerul catre copii lor nenascuti, scrie Daily Mail. Intr-un caz extrem de rar, o mama bolnava de leucemie i-a transmis afectiunea fiicei sale. Desi sunt cunoscute alte 30 de cazuri in care o mama si copilul ei au fost diagnosticati cu acelasi tip de cancer, este prima data cand s-a aratat clar ca boala copilului a fost mostenita de la mama, inainte de nastere.

A fost descoperita bacteria care “naste” aur. Oamenii de stiinta din Australia au descoperit ca bacteria Cupriavidus metallidurans catalizeaza biomineralizarea aurului prin transformarea compusilor toxici ai acestui material in forma lor metalica, folosindu-si mecanismele celulare active. Potrivit lui Frank Reith, lider de cercetare al Universitatii din Adelaide, cu mai multi ani in urma bacteriile metalo-rezistente Cupriavidus metallidurans fost descoperite pe fragmentele de aur extrase din doua mine australiene aflate la 3.500 kilometri departare una de cealalta, in New South Wales respectiv in nordul Queensland. Integral in Descopera.