Bill Gates ii invinuieste pe militantii care sunt impotriva cerealelor modificate genetic. Lupta impotriva foametei are de suferit din cauza militantilor ce sustin ca cerealele modificate genetic nu trebuie folosite in Africa, a declarat Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft. Gates este de parere ca cerealele modificate genetic, fertilizatorii si chimicalele sunt unlete importante - dar nu singurele - prin care fermierii pot sa isi sporeasca productiile, noteaza Reuters. "Efortul global de a ajuta micii fermieri este pus in pericol de o ideologie care risca sa imparta miscarea in doua", a declarat Gates. "Unii oameni au o viziune ideala asupra mediului inconjurator. Acestia incearca sa stopeze raspandirea biotehnologiei in Africa fara sa tina cont de efectele pe care ar fi putut sa le aiba aceasta in lupta impotriva foametei si a saraciei", a mai declarat miliardarul.

Camera Reprezentantilor aproba transferul detinutilor de la Guantanamo Bay. Camera Reprezentantilor din cadrul Congresului Statelor Unite au votat joi un amendament pentru a le permite persoanelor straine suspectate de terorism sa paraseasca inchisoarea Guantanamo Bay pentru a fi judecati in Statele Unite. Votul de 307 la 114 indeparteaza unul din impedimentele cu care se confrunta Administratia Obama de a goli inchisoarea, pana in ianuarie. Masura, care include si o finantare de 42,8 miliarde de dolari pentru Departamentul de Stat American pentru Securitatea Tarii, trebuie sa treaca mai intai de Senat inainte ca presedintele Barack Obama sa o aprobe ca lege, noteaza Reuters.

Accesul la Internet de mare viteza a devenit un drept garantat de lege in Finlanda. Finlanda a devenit prima tara din lume care declara accesul broadband la Internet un drept legal al cetatenilor sai, scrie CNN. Incepand din luna iulie, companiile de telecomunicatii din tara scandinava vor fi obligate sa le asigure celor 5,2 milioane de locuitori conexiuni la Internet cu viteze de minim 1 megabit pe secunda. Insa Laura Vilkkonen, consilierul legislativ din cadrul Ministerului finlandez al Transporturilor si Comunicatiilor, a declarat ca pragul de 1 megabit este doar un pas intermediar. Scopul final este ca pana in 2015 intreaga populatie sa beneficieze de viteze de cel putin 100 de megabiti pe secunda.

Un inginer vrea sa modifice tabelul lui Mendeleev. In locul dreptunghiului, un cerc: Tabelul periodic al elementelor, ramas neschimbat de cand l-a conceput Dimitri Mendeleev, in cea de-a doua jumatate a secolului XIX si intiparit in mintea a generatii de elevi, ar putea suporta un “restyling”. Propunerea ii apartine lui Mohd Abubakr, un inginer indian de la Microsoft din Hyderabad. Potrivit acestuia, forma circulara ar putea pune mai bine in evidenta caracteristicile atomilor. In centru heliul si hidrogenul, iar celelalte elemente urmand ordinea clasica bazata pe numarul crescator al electronilor astfel incat sa creeze o imagine care sa aminteasca de un atom. In noua versiune a Tabelului periodic al elementelor propusa de Abubakr, grupurile si perioadele sistemului original sunt mentinute, cat si intervalele dintre diferitele specii atomice care i-au permis lui Mendeleev sa prevada caracteristicele elementelor, la acea vreme necunoscute, scrie Descopera.

Sistemele GPS duc la un numar mai mare de accidente in randul camionagiilor. Statul New York se confrunta cu o problema din partea camionagiilor ce se bazeaza pe sistemele de navigatie GPS sa ii directioneze pe rute mai scurte, care insa sunt interzise. Aceste directionari duc la un numar mai mare de accidente, in mare parte datorita limitarilor de gabarit, scrie FoxNews. David Paterson a propus miercuri sa se introduca mai multe penalizari, chiar inchisoare si confiscarea masinilor, pentru conducatorii de TIR ce folosesc dispozitivele GPS si se aventureaza pe rute periculoase si ajung sa se izbeasca in poduri. "Din cate stim, niciun alt stat nu are o legislatie similara", a declarat Clayton Boyce de la Asociatia Camionagiilor din Statele Unite.