Un adolescent de 19 ani a murit dupa ce i-au fost administrate electrosocuri de catre un politist. Un adolescent a murit dupa ce un politist a folosit aparatul de electrosocuri impotriva tanarului. Politia a declarat ca un baiat de 19 ani a murit, in California, dupa ce oamenii legii au folosit un aparat de electrosocuri pentru a-l calma, noteaza FoxNews. Conform departamentului de politie din San Bernardino tanarul a murit la spital sambata dimineata. Politistii au fost chemati vineri seara pentru a interveni intr-o altercatie in care erau implicate 3 persoane. Oamenii legii i-au despartit pe batausi insa unul dintre tineri a devenit agresiv si s-a folosit un dispozitiv cu electrosocuri pentru a il imobiliza. Baiatul a inceput sa aiba probleme cu respiratia, iar politistii au chemat ambulanta. Acesta a fost declarat mort, o ora mai tarziu, la spital. Numele barbatului nu a fost dezvaluit si nici cauza mortii.

Antidepresivele ajuta la recuperarea mai rapida a leziunilor partiale ale coloanei vertebrale. Un grup de cercetatori din Statele Unite a ajuns la concluzia ca antidepresivele combinate cu exercitii intensive de recuperare ii ajuta pe oamenii ce au leziuni partiale ale coloanei vertebrale sa mearga mai repede si mai bine, scrie Reuters. Antidepresivele Lexapro, comercializate de cei de la Forest Laboratories', ce au influenta asupra nivelului de serotonina, ajuta la intarirea conexiunilor dintre nervii ce se gasesc de-a lungul coloanei vertebrale, oferind astfel persoanelor cu leziuni ale coloanei un mai bun control al muschilor pe timpul sedintelor de recuperare. "Medicamentele sporesc efectele terapiei. Drogul in sine nu face miracole. Este nevoie atat de medicament cat si de exercitiile pentru recuperare pentru a obtine rezultate", a declarat George Hornby, un cercetator de la Institutul de Recuperare din Chicago.

31 de morti in urma unui atentat sinucigas impotriva Garzii Revolutionare iraniene. Cel putin 31 de membri ai Garzii Revolutionare iraniene au fost ucisi duminica, intr-unul din cele mai indraznete atacuri asupra unei institutii militare. Printre persoanele ucise se numara si sase comandanti de rang inalt al fortelor speciale, noteaza Reuters. Acest atentat evidentiaza instabilitatea puternica din regiunea de sud-est a Republicii Iraniene, ce se invecineaza cu Pakistanul si Afganistanul. In ultimii ani aceasta zona, locuita de o minoritate sunita, s-a confruntat cu numeroase atentate si acte de violenta. Desi, conform agentiei nationale de presa a statului iranian, atentatul a fost revendicat de grupul rebel sunit Jundollah (Soldatii lui Dumnezeu), Garda Revolutionara acuza Statele Unite si Marea Britanie de implicare. Acest atentat asupra Garzii Revolutionare a fost cel mai sangeros din ultimii ani, sfarsindu-se cu moartea a 31 de persoane, si ranirea altor 30.

Un ofiter al starii civile din SUA a refuzat sa cunune un cuplu interrasial. Un ofiter al starii civile din Loisiana, ce a atras dupa sine o multime de critici pentru ca a refuzat sa elibereze un certificat de casatorie unui cuplu interrasial, a declarat ca nu regreta decizia sa. "Este greu sa iti ceri scuze pentru ceva in care crezi cu adevarat", a declarat Keith Bardwell pentru CNN. Bardwell a refuzat sa elibereze certificatul de casatorie pentru Beth Humphrey, in varsta de 30 de ani, si prietenul ei Terence McKay, 32 de ani, ambii cetateni ai orasului Hammond. Decizia lui Bardwell a starnit reactii din partea unor inalti oficiali, printre care si guvernatorul statului Louisiana, Bobby Jindal, care i-a cerut ofiterului de stare civila sa isi dea demisia. "Aceasta este o incalcare grava a drepturilor constitutionale si legilor federale ale statului. Trebuie luate imediat masuri disciplinare, inclusiv anularea dreptului de practica", a declarat vineri guvernatorul statului.

Suedezii produc energie termica din iepuri. O tehnologie ce foloseste un “biocombustibil” neobisnuit - iepuri! - suscita reactii contradictorii in randul locuitorilor orasului Stockholm. O centrala termica din centrul Suediei este alimentata cu cadavrele a mii de iepuri, iar caldura rezultata din incinerarea acestora este folosita pentru incalzirea locuintelor dintr-un orasel din apropiere. Iepurii provin din Stockholm, capitala Suediei, in care se practica anual "rarirea" iepurilor printr-o vanatoare organizata. Iepurii nu sunt originari din Suedia; populatia s-a format pornind de la exemplare de iepuri de casa, tinuti ca animale de agrement si care au evadat ori au fost eliberati de proprietarii lor. Inmultindu-se rapid, iepurii ar distruge parcurile si alte spatii verzi ale orasului, daca numarul lor nu ar fi tinut sub control, noteaza Descopera.