Populatia britanica va creste in cel mai alert ritm din 1960 si pana acum. Potrivit unor date oficiale publicate miercuri, populatia Regatului Unit creste in cel mai alert ritm din 1960 si pana acum. Astfel, va dura doar 24 de ani pentru ca populatia britanica sa creasca cu 10 milioane de locuitori, ajungand la 70 de milioane, fata de cei 57 de ani in care numarul de locuitori a crescut de la 50 la 60 de milioane. Potrivit Biroului National de Statistica din Marea Britanie, pana in anul 2029 se estimeaza ca populatia va creste cu 425.000 de persoane pe an, scrie The Times.

Iran, SUA, Rusia si Franta vor decide pana vineri adoptarea unui acord pe tema energiei nucleare. Mohamed ElBaradei, directorul general al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), a prezentat, miercuri, o prima varianta a unui acord intre SUA, Rusia, Franta, pe de-o parte si Iran, pe de alta parte. Acest acord va trebui aprobat pana vineri atat de Iran, cat si de celelalte trei state. Prin acest acord se incearca diminuarea rezervei de uraniu imbogatit a Iranului, pentru a alunga suspiciunile potrivit carora acesta elaboreaza arme de distrugere in masa. Potrivit acordului, Iranul ar trebui sa transporte 1,2 tone din rezerva sa de 1,5 tone de uraniu slab imbogatit in Franta si Rusia pana la sfarsitul acestui an. Uraniul va fi transformat apoi in combustibil nuclear care va fi folosit in scopuri medicale la Teheran, scrie Reuters.

Suspectul de terorism din Boston urmarea sa asasineze oficiali americani. Tarek Mehanna, din statul american Massachusetts, a fost pus sub acuzare pentru conspiratie, intrucat a incercat sa ii sustina material pe teroristii din afara SUA. Mehanna a calatorit in afara tarii, a fost pregatit de talibani si urmarea sa omoare soldati americani din Irak si chiar unul sau doi oficiali din administratia americana. In plus, suspectul discutase cu alti complici sa organizeze cel putin un atentat intr-un centru comercial american, insa acestia nu au reusit sa obtina arme automate pentru a-si indeplini planul, scrie CNN.

Armata chineza recruteaza 130.000 de absolventi de facultate. Pentru a imbunatati calitatea fortelor armate si a rezolva problema locurilor de munca in randul absolventilor, armata chineza a decis sa recruteze 130.000 de persoane cu studii superioare. Surse chineze au declarat pentru Reuters, in septembrie, ca exista un plan pentru renuntarea la 700.000 de soldati mai slab instruiti din totalul de 2,3 milioane de soldati din cadrul Armatei Populare Chineze de Eliberare. In schimb, armata urmareste sa recruteze soldati cu educatie superioara, care sa poata lucra bine cu resurse tehnologice sofisticate. Absolventilor care se vor inscrie in armata li se va restitui o suma de pana la 24.000 de yuani (2.350 de euro) din taxele de scolarizare platite sau din imprumuturile pentru studii, a anuntat Ministerul Educatiei, potrivit agentiei Xinhua.

NASA se pregateste sa testeze o noua racheta. Pentru prima data dupa aproape 30 de ani, NASA scoate la lumina o noua racheta, care va fi pregatita pentru un zbor de proba in cadrul Centrului Spatial Kennedy din Florida. Racheta, botezata Ares I-X, este un prototip suborbital al rachetei Ares I, pe care NASA planuieste sa o foloseasca pentru lansarea navetei spatiale Orion. In prezent, cea mai lunga racheta a NASA, Ares I-X, se pregateste pentru zborul de proba programat pentru data de 27 octombrie, la ora 8 dimineata, ora SUA, scrie Descopera.

Madoff a impartit celula cu un traficant de droguri, un mafiot si un spion. Joseph Cotchett, un avocat din California care l-a intervievat pe Bernard Madoff la sfarsitul lunii iulie, a inclus detalii despre viata din inchisoare a escrocului in cadrul unei actiuni in civil intentata marti in numele mai multor investitori inselati, scrie Reuters. Cand a fost trimis in inchisoare, in iulie, Madoff, a impartit celula sa cu un traficant de droguri in varsta de 21 de ani si cu alti detinuti, printre care si un spion si un cap al mafiei. "Madoff doarme in patul de jos si mananca pizza gatita de un alt detinut condamnat pentru pedofilie. Ca sa se recreeze, se plimba noaptea in curtea inchisorii" se mentioneaza in plangerea inregistrata la Curtea de Apel din New York. De asemenea, in plangere se mentioneaza ca, in perioada 1975-2003, mogulul isi trimitea un angajat sa cumpere cocaina din cartierul Harlem din New York pentru el si alti angajati.

LHC – pregatit pentru inceperea experimentelor. Problemele cauzate de incidentul produs in septembrie 2008 au fost remediate si in scurt timp acceleratorul va fi pus in functiune. Toate cele opt sectoare ale acceleratorului de particule, au fost aduse la temperatura de 1.9 K ( - 271° C sau - 476 F), utilizand liniile criogenice ce contin heliu lichid, aceasta temperatura fiind una mai scazuta si decat cea existenta in spatiul interstelar. Pentru a va da seama de nivelul extrem de scazut al temperaturii, va amintesc ca 0 K ( - 273.15° C), asa-numitul zero absolut, este cea mai scazuta temperatura posibila. Reparatiile aduse, dupa ce in septembrie 2008 acceleratorul a fost oprit datorita unei scurgeri de heliu, ajung la suma de circa 40 mil $, scrie Stiinta.info.