Biserica Luterana suedeza va oficializa casatorii intre persoane de acelasi sex. Biserica Luterana din Suedia, majoritara in aceasta tara, a decis joi ca incepand cu luna noiembrie sa oficializeze casatorii intre persoane de acelasi sex, transmite AFP. Aproximativ 70% din cei 250 de membri ai Sinodului Bisericii protestante luterane au votat in favoarea Legii cu privire la casatoria dintre persoane de acelasi sex. Anders Wejryd, arhiepiscopul de Uppsala, a spus ca in opinia sa decizia este una corecta, insa schimbarea s-a produs prea brusc. Cea mai importanta organizatie pentru drepturile homosexualilor din Suedia, RFSL, a salutat decizia Bisericii Luterane. Biserica Suediei, care a fost biserica de stat pana in 2000, a sustinut legea adoptata de Parlament, de la 1 mai, cu privire la casatoria dintre persoanele de acelasi sex.

In noaptea de Halloween un pastor din Statele Unite organizeaza un eveniment in care sa arda Biblii. Un pastor din Carolina de Nord intentioneaza sa organizeze, de Halloween, la biserica sa un eveniment in care sa arda carti neortodoxe. In capul listei se afla chiar Biblia, noteaza FoxNews. Pastorul Marc Grizzard sustine ca numai in varianta tiparita de catre Regele Iacob al Angliei a Bibliei (King James Bible) sunt adevaratele cuvinte ale lui Dumnezeu, si ca toate celelalte versiuni sunt "satanice". In noaptea de Halloween, Grizzard impreuna cu cei 14 membri ai Bisericii Baptiste "Amazing Grace" vor da foc anumitor versiuni ale Sfintei Scripturi impreuna cu alte carti ce trateaza teme religioase scrise de autori crestini. "Ardem cartile pe care le consideram satanice. Consider ca versiunea scrisa de Regele Iacob contine adevaratele cuvinte ale lui Dumnezeu... adresata vorbitorilor de engleza", a declarat Grizzard.

Socurile electrice de mica intensitate ar putea sa imbunatateasca vaccinurile anti-HIV. Socuri electrice de intensitate mica ar putea ajuta organismul sa raspunda mai bine la anumite vaccinuri anti-HIV, au declarat joi cercetatorii americani, noteaza Reuters. Oamenii de stiinta au folosit un dispozitiv asemanator cu o arma ce emite 3 impulsuri electrice in timp ce administreaza vaccinul pentru a deschide membranele celulelor si a lasa vaccinul sa "intre". Sandhya Vasan de la Centrul de Cercetare Aaron Diamond AIDS din New York a declarat ca aceasta tehnica, numita electroporare, poate fi foarte efiecienta in cazul vaccinurilor ADN, care introduc in organism gene selectate din agentul patogen, gene ce sunt preluate de celule producand proteine selectate HIV.

Un hot inarmat a inceput sa planga si sa se roage in timp ce comitea un jaf. Politistii din Indianapolis au avut de-a face cu un caz foarte ciudat al unui hot, care in timp ce comitea un jaf armat a inceput sa se roage la Dumnezeu si sa planga, noteaza SkyNews. Gregory Smith, in varsta de 23 de ani, a intrat intr-un centru comercial din Indianapolis si a inceput sa fluture un pistol prin aer. In loc sa "curete" locul de toate obiectele de valoare, acesta a imbratisat o vanzatoare din magazin soptindu-i la ureche ca uraste ceea ce face dar nu are de ales. Nu la mult timp dupa, acestia au inceput sa poarte o discutie despre Dumnezeu, moment in care hotul a izbucnit in lacrimi si a cazut in genunchi rugandu-se. Intr-un final Smith a furat un telefon mobil si 20 de dolari. Cand acesta a parasit magazinul camerele de supraveghere au prins un cadru cu fata acestuia. Hotul s-a predat politiei dupa ce mama lui a vazut inregistrarea, difuzata la o televiziune locala. Sergentul Kevin Wethington de la politia din Indianapolis a declarat: "Sunt detectiv de trei ani si nu m-am mai confruntat niciodata cu un asemenea caz".

Se cauta voluntari pentru o calatorie spre Marte – simulata, deocamdata. Agentia Spatiala Europeana (ESA) recruteaza sase voluntari dispusi sa participe la un experiment de simulare a unei misiuni spatiale pe Marte. Durata “misiunii’ va fi 520 de zile, timp pe care voluntarii il vor petrece impreuna, intr-o baza din Moscova, cazati intr-un spatiu stramt si filmati non-stop. Scopul experimentului il constituie investigarea aspectelor psihologice si medicale ale unei misiuni spatiale de lunga durata, asa cum ar fi o eventuala misiune pe Planeta Rosie. Voluntarii vor fi supravegheati permanent cu ajutorului camerelor de filmat si vor fi supusi multor teste stiintifice, pentru a evalua felul in care izolarea pe o lunga perioada de timp ii afecteaza din punct de vedere fiziologic si psihologic, noteaza Descopera.