Echipa lui Croitoru intra in prelungiri. Coalitia PNL-PSD-UDMR a decis ca audierile ministeriabililor in parlament sa dureze trei zile, iar votul final sa fie dat abia saptamana viitoare. Coalitia PNL-PSD-UDMR a reusit, ieri, sa impuna in conducerea parlamentului un calendar prelungit pentru echipa propusa de premierul desemnat Lucian Croitoru. Astfel, audierile ministeriabililor vor incepe abia maine si se vor desfasura pe trei zile, iar votul in plen este programat pentru saptamana viitoare, miercuri, scrie EvZ.

Basescu admite ca acordul cu FMI nu poate fi respectat. Presedintele Traian Basescu a declarat ieri ca Romania nu va putea indeplini pana pe 31 decembrie 2009 toate obligatiile asumate in acordul cu FMI, drept pentru care este necesara revizuirea conditiilor pentru anul 2010. "Avem o vizita a FMI si am facut eforturi mari ca aceasta revizuire a acordului cu Fondul sa se faca, in primul rand ca trebuie constatat daca Romania si-a indeplinit obligatiile asumate pe primele trei trimestre – pentru a se elibera transele de imprumut pentru luna decembrie – si, in acelasi timp, trebuie facuta revizuirea acordului pentru 2010." Integral in Romania Libera.

Geoana a reusit baia de multime din a doua incercare. Prima data le-a cerut jandarmilor o deschizatura in gardul care il despartea de popor, dar lumea l-a intampinat cu huiduieli: "Tu nu esti ca noi toti, esti mai special, te bagi peste rand", "Iti trebuie paza ca ti-e frica, ai?" Venit pe drumul pentru VIP-uri din spatele Patriarhiei, omul doi in stat parcurge in cinci minute (din care doua jumate de interviu) traseul pe care poporul asezat la coada de cu noapte l-a facut in cinci ore. Se baga in rand doar cand ajunge in fata moastelor. Schimba vorbe si da mana cu credinciosii care asteapta sa se inchine la Sfant, vorbind cu ei despre campanie. Integral in Gandul.

Roberta Anastase a scapat de suspendarea din functie pentru 30 de zile. Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a scapat de sanctiunile “promise” de colegii din PSD si PNL pentru ca, in cadrul unei sedinte a plenului unde se vota raportul Comisiei Udrea, a prelungit timpul acordat ministrului turismului. Astfel, ieri, membrii Biroului Permanent al Camerei Deputatilor au aprobat decizia Comisiei juridice prin care aceasta a respins solicitarea grupurilor PSD si PNL de suspendare din functie a presedintelui Camerei, Roberta Anastase, scrie Gardianul.

Afisele presedintelui sperie copiii. Prim-vicepresedintele PSD Suceava, deputatul Catalin Nechifor, s-a plans ieri ca afisele candidatului Traian Basescu “sperie copiii”. El a solicitat ca autoritatile sa ia masuri fata de “afisajul violent” al lui Traian Basescu privind referendumul. ”O persoana cu capul taiat, cu ochii bulbucati, cu mesaj antisistem sperie copiii”, a declarat Nechifor, care a spus ca CNA, OPC sau Biroul Electoral Central ar trebui sa se sesizeze in legatura cu aceste afise si mash-uri de mari dimensiuni, care sa fie afisate doar noaptea sau cu patrat rosu pentru ca sperie copiii. Integral in Gardianul.

In editorialul "Cui ii e frica de majoritate?", Elena Vijulie scrie: "Toata lumea admite ca Traian Basescu este de ceva vreme politicianul numarul 1 al tarii, ca de el depinde ce partide vin la putere si cine pleaca in opozitie, ca de greselile lui, si nu de iscusinta adversarilor, depinde schimbarea sau nu a titularului de la Cotroceni dupa 6 decembrie. Dupa cinci ani de mandat plin de evenimente, Traian Basescu ar fi putut alege multe teme cu care sa se laude in fata contracandidatilor sai, nu-i asa?". Integral in Romania Libera.