Hamid Karzai refuza ultimatumul rivalului sau la presedintie. Presedintele Afganistanului, Hamid Karzai a refuzat cererea rivalului sau la functia suprema in stat de a-l demite pe principalul oficial electoral al tarii, stabilind astfel premise pentru o noua confruntare, scrie Reuters. Tensiunile dintre Karzai si Abdullah Abdullah, fost ministru de externe, au crescut atunci cand acesta din urma a solicitat ca seful Comisiei Electorale Independente sa fie demis pentru atitudinea sa partinitoare. Abdullah a mai solicitat ca trei ministri din cabinet sa fie suspendati pana la alegeri.

Incendiul masiv din Puerto Rico este investigat de FBI. Autoritatile nu au pronuntat inca un verdict in privinta cauzelor incendiului petrecut la un depozit de combustibil de langa San Juan, Puerto Rico, scrie CNN. Inca nu este clar daca incendiul a fost provocat intentionat sau daca a pornit accidental. O explozie petrecuta vineri la statia de depozitare a companiei Caribbean Petroleum Corp. a cauzat un incendiu puternic, ce a fost stins duminica. Agentul FBI Luis Fraticelli a declarat: "Nu stim daca totul a fost un accident, deci nu vom trage concluzii pana cand expertii nostri nu isi vor finaliza analizele".

Unde a cazut meteoritul gigant? India si nu Mexic este locul unde ar fi avut loc impactul care a dus la disparitia dinozaurilor in urma cu 65 de milioane de ani. Cel putin asa sustin cercetatorii americani de la Universitatea de Tehnologie Texas care spun ca au descoperit cel mai mare crater de pe Pamant in apele din apropierea coastei de vest a Indiei. Rezultatele au fost prezentate la intalnirea anuala a Geological Society of America (GSA) ce s-a desfasurat in perioada 18-21 octombrie la Portland, Oregon. Bazinul Shiva din apropierea Indiei pare sa fie locul unde se afla cel mai mare crater din lume. Cercetatorii sustin ca are cam 500 de kilometri in diametru si ca a luat nastere in urma impactului cu un meteorit gigant, moment care ar fi dus si la disparitia dinozaurilor. Bolidul care a cazut in locul unde acum se afla bazinul Shiva ar fi avut un diametru de 40 de kilometri. Adica de aproape 5 ori mai mare decat obiectul ceresc care ar fi cazut in Peninsula Yucatan si despre care pana acum s-a crezut ca ar fi fost responsabil de extinctia dinozaurilor. Integral in Stiinta.info.

Combustibilul viitorului va fi creat din alge. Derutati de fluctuatiile pretului petrolului si sedusi de ideea crearii unui combustibil revolutionar care sa fie cu adevarat aliatul omeniri in lupta cu incalzirea globala, un grup de cercetatori americani este convins ca benzina viitorului va fi compusa exclusiv din alge si ca va fi un produs complet biodegradabil. Cercetatorii Universitatii Internationale Florida din Miami si-au concentrat atentia asupra algelor, deoarece aceste plante primitive se inmultesc rapid si sunt pline de grasimi, conditii esentiale pentru o noua sursa de energie revolutionara. Integral in Descopera.

Radovan Karadzici boicoteaza procesul in care este judecat. Liderul sarbilor bosniaci din timpul razboiului din Bosnia a boicotat inceperea procesului in care este judecat pentru unele dintre cele mai mari atrocitati comise in Europa postbelica, insa judecatorii au anuntat ca vor continua si in absenta lui, scrie Reuters. Karadzici a negat cele 11 acuzatii care i-au fost aduse pentru faptele din perioada razboiului, ce privesc inclusiv asediul orasului Sarajevo si masacrul de la Srebrenica. Sedinta de luni a durat doar 15 minute, procesul urmand sa se reia marti, chiar si in absenta inculpatului, care a hotarat sa se reprezinte singur.