Palestinienii acuza Statele Unite de impiedicarea demersurilor de pace. Oficialitatile palestiniene au afirmat duminica aceasta ca sustinerea Washingtonului pentru refuzul partii israeliene de a inceta construirea de noi asezari a anulat orice speranta pentru reluarea negocierilor de pace in viitorul apropiat, scrie Reuters. Sustinut de noua pozitie a Administratiei Obama, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a lansat un apel catre autoritatile palestiniene, sugerandu-le acestora sa renunte la conditia de inghetare a expansiunii asezarilor evreiesti pentru reluarea negocierilor, suspendate din luna decembrie a anului trecut.

O grupare somaleza care are legaturi cu al-Qaeda ameninta ca va ataca Israelul. Militiile islamiste al-Shabab au amenintat ca vor intreprinde atacuri in Israel, departe de propriul teritoriu din Somalia. Extremistii acuza Israelul ca a inceput sa distruga moscheea Al Aqsa din Ierusalim, loc in care au avut loc recent confruntari intre palestinieni si fortele de ordine israeliene, scrie CNN. "Evreii au inceput sa distruga parti din sfanta moschee Al Aqsa si continua sa-i ucida pe fratii nostri palestinieni. Noi suntem hotarati sa-i aparam pe fratii nostri", a declarat Mukhtar Robow Abu Mansur, un comandant al-Shabab.

Cuplul britanic tinut ostatic in Somalia ar putea fi eliberat la schimb cu sapte pirati. Cei doi britanici rapiti de piratii somalezi ar putea sa se intoarca acasa in schimbul eliberarii a sapte pirati capturati saptamana trecuta de marina germana, scrie The Telegraph. Un purtator de cuvant din partea piratilor a declarat ca rapitorii nu sunt inca decisi daca vor cere pana la capat o rascumparare in bani sau vor solicita eliberarea camarazilor lor. Initial, piratii au cerut o rascumparare de 7 milioane de dolari americani pentru cei doi ostatici. Familia a declarat insa ca nu are nici o posibilitate de a procura acesti bani, fapt ce-i poate determina pe rapitori sa se gandeasca la o noua alternativa. Integral in The Telegraph.

Bill Clinton a inaugurat in Kosovo o statuie care il infatiseaza. Fostul presedinte al Statelor Unite, Bill Clinton, a participat, duminica, la Pristina, la inaugurarea unei statui care il infatiseaza. Statuia a fost ridicata de majoritatea albaneza din Kosovo in semn de multumire pentru Clinton care este considerat " un salvator", principalul artizan in declansarea bombardamentelor NATO asupra Serbiei ce au determinat fortele militare sarbe sa se retraga din Kosovo, relateaza Reuters. "De fiecare data cand priviti aceasta statuie, as vrea sa va amintiti ca n-am dorit decat un viitor mai bun pentru voi si ca voi face tot ce imi sta in putinta sa sustin acest viitor mai bun, pentru tot restul zilelor mele. Nu m-am asteptat niciodata ca undeva cineva imi va face o statuie asa de mare", a declarat Clinton. Discursul fostului presedinte SUA a fost intrerupt de mai multe ori de multimea de kosovari ce il aclamau.

Masina plutitoare - cel mai puternic amfibian din lume. Prototipul Python este cel mai rapid vehicul amfibian din lume, fiind capabil sa atinga 100 de km/h deasupra valurilor. Nici pe uscat, performantele bolidului nu sunt de neglijat: acul vitezometrului ajunge la 100 km/h in numai 4,5 secunde, iar viteza maxima pe care o dezvolta este de 160 km/h. Masina plutitoare costa nici mai mult, nici mai putin de 200.000 de dolari si se conduce precum un automobil normal. Insa, la o simpla apasare de buton, Python isi retrage rotile si se transforma intr-o ambarcatiune de viteza. Are 5 locuri si este construit manual, cumparatorul avand posibilitatea de a alege intre 60.000 de culori cu care sa-si customizeze modelul. Integral in Descopera.