Disneyland Paris acuzat de rasism. Un tribunal din Meaux, de langa Paris, a ordonat o inspectie la Disneyland, dupa ce organizatia SOS Racisme a inaintat o plangere, acuzand Euro Disney de discriminare. Potrivit organizatiei, Euro Disney refuza sa angajeze ca mascote la Disneyland persoane de culoare, scrie Reuters. "Putem confirma ca in dimineata zilei de miercuri, 4 noiembrie, un inspector a vizitat Disneyland Paris pentru a verifica documentele legate de personal si de procedurile de recrutare" a anuntat un purtator de cuvant de la Disneyland Paris. "In urma cercetarilor, inspectorul a declarat ca nu a gasit nici un document care sa ateste discriminarea rasiala" a mai spus acesta, potrivit Reuters.

Liderul cartelului mexican Zetas a fost ucis. Liderul cartelului Zetas, din statul mexican Veracruz, a fost ucis in timpul unui schimb de focuri, a anuntat Procurorul General, potrivit CNN. Politia a mers sa perchizitioneze o casa din orasul Soledad de Doblado, unde se afla Braulio Arellano Dominguez, cunoscut si ca "El Gonzo", "Zeta 20" sau "El Verdugo". Domiguez a deschis focul cu un revolver de calibru 38, iar fortele de politie au reactionat, ranindu-l pe liderul cartelului. Acesta a murit in timp ce era transportat la spital, scrie CNN.

ElBadarei recunoaste ca Iranul a inceput sa fie luat in serios doar de la inceperea programului nuclear. Potrivit directorului general al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), Iranul incearca sa oblige lumea sa-i confere statutul de putere regionala cu ajutorul programul sau nuclear. "Iranul a inceput sa fie luat in serios de cand a inceput dezvoltarea programului nuclear", a declarat Mohamed ElBaradei. In plus, acesta a spus ca AIEA nu are dovezi care sa ateste faptul ca Iranul incearca sa construiasca bombe atomice, asa cum presupun unele state occidentale, scrie Reuters.

Primele observatii asupra scheletului cosmic. Astronomii au anuntat descoperirea unui urias ansamblu de galaxii aflate la aproape 7 miliarde de ani-lumina departare de noi. Vorbim despre prima observatie a unei structuri galactice deosebite in Universul indepartat. Cu alte cuvinte, este vorba de primele observatii asupra scheletului cosmic. Materia nu este distribuita uniform in Univers" spune Masayuki Tanaka de la ESO, coordonatorul noului studiu, scrie Stiinta.info.

Planeta Mercur are anotimpuri! Noile date culese de catre proba spatiala Messenger arunca o noua lumina asupra planetei Mercur: se pare ca la suprafata acesteia exista o cantitate mult mai mare de fier decat cea estimata initial, in vreme ce oamenii de stiinta sustin ca prima planeta de la Soare nu este straina de schimbarile climatice anuale. Prezenta anotimpurilor pe Mercur este doar una dintre surprizele pe care sonda spatiala a oferit-o specialistilor de la NASA, scrie Descopera.

Ciocniri violente in Teheran intre suporterii lui Mousavi si fortele de ordine. Miercuri, in Teheran, au avut loc ciocniri intre politie si suporterii lui Mirhossein Mousavi, liderul opozitiei, in cadrul unei demonstratii realizate cu ocazia aniversarii a 30 de ani de la criza ostaticilor din Iran, din 1979, scrie Reuters. Site-ul reformist Mowjcamp a afirmat ca politia a deschis focul in piata Haft-e Tir, dar acest fapt nu a fost confirmat inca de surse independente. “Cativa oameni au fost raniti,” a declarat Mowjcamp, relatand totodata despre proteste si in orasele Shiraz si Rasht, scrie Reuters.