Nou nascutii plang cu un accent imprumutat de la mama lor. Cercetatorii au constatat ca bebelusii in varsta de doar cateva zile plang cu un "accent" imprumutat de la mama lor inca din stadiul intrauterin. La studiu au participat 60 de bebelusi sanatosi, ce provin din familii vorbitoare de franceza sau germana. Oamenii de stiinta cred ca prin imitarea accentului se creaza o legatura mai puternica intre nou-nascuti si mamele lor, scrie Daily Mail.

Nanoparticulele sunt periculoase pentru moleculele ADN, chiar daca nu intra in contact direct cu acestea. Testele de laborator efectuate de o echipa de cercetatori au aratat ca nanoparticulele metalice pot afecta ADN-ul fara a intra neaparat in contact direct cu acesta. Descoperirea ne ofera informatii despre influenta particulelor asupra corpului uman si ar putea duce la dezvoltarea unor noi metode de administrare a tratamentelor, scrie The Guardian.

Guantanamo Bay a fost folosit ca "instrument de recrutare" pentru teroristi. Inchisoarea de la Guantanamo Bay a fost folosita ca "instrument de recrutare" pentru teroristi mai degraba decat altceva, a declarat vineri Janet Napolitano, secretarul american pentru securitate interna, cu ocazia unei vizite la Parlamentul European. "Guantanamo a fost folosit in special ca modalitate de recrutare pentru teroristi. Trebuie inschisa, iar cazurile prizonierilor trebuie luate unul cate unul si analizate", a mai declarat Napolitano, scrie AFP.

SUA: Un baiat de 10 ani a sunat la politie si a spus ca si-a impuscat intentionat tatal in cap. O inregistrare de 6 minute a unui apel catre dispeceratul de politie a fost eliberata presei joi. Inregistrarea a surprins momentele de dupa ce un baiat de 10 ani si-a impuscat intentionat tatal in cap. "Trimiteti odata doctorul aici!", a zis baiatul disperat, in noaptea de 27 august. "Va rog, grabiti-va! E pe moarte". In momentul in care politia a ajuns, tatal baiatului, in varsta de 42 de ani, zacea inca viu pe podeaua case sale din Albuquerque. Acesta a murit in aceeasi zi mai tarziu, la spital, noteaza Fox News. Baiatul a fost acuzat si trebuie sa raspunda penal pentru crima de gradul 1. Legile statului New Mexico spun ca un copil trebuie sa aiba peste 14 ani pentru a raspunde in fata legii ca un adult. Baiatul a ramas in custodia mamei, iar numele acestuia nu a fost dat publicitatii din motive ce tin de varsta lui. Mai multe detalii aici.

Bizarul sat al crescatorilor chinezi de homari. Totul a inceput in momentul in care un localnic a avut initiativa de a-si creste singur homarii in loc sa se multumeasca din capriciile pescuitului. In scurt timp, o intreaga comunitate i s-a alaturat. Astazi, dupa numai cativa ani, ceea ce parea doar un satuc tinde sa devina un adevarat megalopolis. Interesant este ca oamenii nu numai ca muncesc aici, dar locuiesc permanent pe constructiile improvizate pentru a putea supraveghea mai bine animalele pe care le au in grija, noteaza Descopera.