Cum au compromis politicienii ideea de actiune caritabila. Elena Udrea si Manuela Mitrea au spus anul trecut ca se vor implica in constructia unor azile de batrani. Nici una dintre cele doua femei politice nu s-a tinut de cuvant pana acum. Deputatul Oana Mizil s-a angajat sa plateasca burse scolare pentru mai multi copii saraci din Ferentari. Reprezentanta PSD a ramas restanta cu plata unor rate lunare, iar din luna iunie proiectul a fost abandonat complet. Politicienii nu se limiteaza sa le promita alegatorilor o viata mai buna, folosindu-se exclusiv de functia pentru care cer votul. Adica, "votati-ma, pentru ca, daca ajung deputat, voi atrage fonduri europene pentru fermele de porci din zona Sibiu sau ma voi lupta in Parlament pentru suplimentarea bugetului destinat asfaltarii drumurilor din Botosani". Integral in Romania Libera.

Cazul „Berindei”: tatal care si-a turnat fiul la Securitate. Istoricul Dan Berindei, vicepresedintele Academiei Romane, a primit o adeverinta din partea CNSAS care arata ca a fost recrutat de Securitate sub numele conspirativ „Baleanu”. Colaborarea academicianului Dan Berindei cu Securitatea a inceput inca din 1962, cand a semnat un angajament sub constrangere. Obiectivul initial a fost “supravegherea informativa a Institutului de Istorie” al Academiei Romane, unde Berindei era cercetator. Pana in 1973, el a semnat cateva zeci de note informative despre colegii sai, scrie EvZ.

Liviu Negoita, acuzat de un ONG ca a initiat zeci de constructii ilegale. Imediat ce a fost propus de presedintele Traian Basescu pentru functia de prim-ministru, primarul Liviu Negoita este acuzat ca a initiat zeci de constructii ilegale in sectorul pe care il conduce. Asociatia "Salvati Bucurestiul" isi bazeaza acuzatiile pe rapoartele Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), ale Prefecturii Capitalei, unele decizii judecatoresti si adrese ale Directiei de Cultura Bucuresti. Din verificarea a doar un sfert din planurile urbanistice de detaliu (PUD) emise de Consiliul Local al Sectorului 3, ISC a descoperit ca 90 erau ilegale. Integral in Romania Libera.

Subiectele la rezidentiat, pazite de SRI. Comisia care va elabora in acest an subiectele exemenului de rezidentiat- pentru medici si farmacisti- va fi izolata timp de sase zile in hotelul SRI din localitatea Izvorani, judetul Ilfov. Membrii comisiei nu vor avea astfel acces la nici un mijloc de comunicare: telefon, fax sau E-mail. Masura este menita sa previna eventuala "scurgere" a subiectelor catre unii candidati, scrie Romania Libera.

UPC si RCS/RDS le intorc spatele clientilor. In goana dupa noi utilizatori, operatorii isi neglijeaza abonatii. Departamentele de service ale UPC si RCS&RDS sunt demult depasite de numarul de solicitari. In cazul unei defectiuni, personalul de la call-center te amana doua saptamani. Tipu’ de la cablu, in varianta romaneasca, nu vine niciodata atunci cand ai nevoie, ci doar cand are el timp. Din cauza disponibilizarilor masive din ultimii ani, tehnicienii de la service-ul cablistilor ajung sa-ti rezolve problema chiar si dupa cateva saptamani de la sesizarea ta. Si asta, chiar daca in contract este stipulata obligatia lor de a solutiona o defectiune in termen de maximum 48 de ore. Integral in Adevarul.

PD-L a transportat la Pitesti 20.000 de oameni din patru judete pentru mitingul lui Basescu. Traian Basescu a reusit sa adune, ieri, la Pitesti, in jur de 20.000 de simpatizanti, gratie eforturilor depuse de filialele PD-L din Bucuresti si judetele Prahova, Buzau, Dåmbovita si Arges. Reporterii Alpha TV Prahova si Telegraful de Prahova au reusit sa surprinda in imagini febra pregatirilor de miting, filmånd tot traseul autocarelor inchiriate de democrat-liberali, de la imbarcarea in Ploiesti si Buzau påna la adunarea in Piata Vasile Milea din centrul Pitestiului, scrie Gardianul.

50 milioane €, de la fumatori pentru stat. Ministerul Finantelor a decis impreuna cu producatorii din industria tutunului sa aplice gradual scumpirea tigarilor, care ar fi trebuit sa se produca brusc la 1 ianuarie. Motivul invocat de ambele tabere a fost acela ca o scumpire brusca, de 30%, ar fi dus la o crestere alarmanta a contrabandei si ar fi fost greu digerabila pentru populatie. Dincolo de aceasta explicatie, statul s-a ales si cu un castig suplimentar deloc de neglijat in ultimele doua luni ale anului: aproape 50 milioane de euro. Integral in Gandul.

Romania cauta cu disperare 5 miliarde €. Amanarea transelor de la FMI si CE creste cheltuielile statului cu dobanzile. Numai miliardul de la CE, "pierdut" din cauza scandalului politic, va avea un cost anual de 52,5 milioane de euro in noile conditii, fata de 31,2 milioane de euro. Romania va plati scump, la propriu, faptul ca a pierdut transa a treia de la Fondul Monetar International (FMI), in valoare de 1,5 miliarde de euro, dar si a treia transa de la Comisia Europeana (CE), de un miliard de euro, ambele fiind amanate pentru anul viitor. Si asta pentru ca acesti bani oricum vor trebui imprumutati pe final de an pentru acoperirea nevoilor financiare ale statului, insa la dobanzi mult mai mari si indatorand si mai mult populatia. Integral in Gandul.