Suprafata Rusiei s-a marit cu 4,5 kilometri patrati ca urmare a unui cutremur si a unei eruptii vulcanice. Rusia, cel mai mare stat din lume din punct de vedere al suprafetei, a mai castigat cativa kilometri patrati ca urmare a unui cutremur si a eruptiilor vulcanice in regiunile estice. Ca urmare a unui cutremur din 2007 pe insula Sahalin si a scurgerilor de lava din insula Matua, ambele situate in nordul Japoniei, Rusia a mai castigat 4.5 kilometri patrati, a declarat geologul Boris Levin. Puternicul cutremur din 2007 din Nevelsk, un oras din Sahalin, a dus la ridicarea unei portiuni de pe fundul marii devenind parte terestra de aproximativ trei kilometri patrati, a declarat Levin. Alti 1.5 kilometri patrati au aparut ca urmare a eruptiei puternice a vulcanului Pic Saricev in luna uinie, scrie physorg.com

Wikipedia a fost data in judecata de doi criminali germani. Wolfgang Werlé si Manfred Lauber au ucis in anii 1990 un actor german. Acum acestia au dat in judecata site-ul Wikipedia pentru ca le-a incalcat dreptul la anonimat. Procesul vizeaza Legea germana a intimitatii si Primul amendament al Constitutiei SUA. Curtile de judecata din Germania impun eliminarea numelor persoanelor ce si-au ispasit pedeapsa din toate anunturile publice, a declarat Alexander H. Stopp, avocatul celor doi barbati ce sunt acum in libertate, scrie New York Times. "Ar trebui sa fie capabili sa isi continue vietile nestingheriti, fara a mai fi stigmatizati. Si un criminal are dreptul la intimitate", a mai declarat avocatul celor doi fosti detinuti.

Defrisarea padurii amazoniene a scazut cu 45%. Initiativa oficialitatilor braziliene combinata cu criza financiara au condus la scaderea cu peste 45% a defrisarii padurii amazoniene pentru prima data in ultimii 20 de ani. Guvernul brazilian a anuntat joi o scadere "istorica" a defrisarii padurii amazoniene, cu doar cateva saptamani inainte de intalnirea de la Copenhaga a liderilor mondiali, pe tema schimbarilor climatice. Autoritatile braziliene au declarat ca intre August 2008 si iulie 2009, defrisarile padurii tropicale a scazut cu cea mai mare valoare din ultimii 20 de ani, 45%, de la aproape 13.000 de kilometri patrati la 7.000. "Este o cifra imbucuratoare - un rezultat remarcabil", a declarat Carlos Minc, Ministrul Mediului, citat de The Guardian.

Organismul unei fetite de 5 ani din Marea Britanie risca sa se cristalizeze. O fetita in varsta de numai 5 ani din Marea Britanie este nevoita sa ia zilnic mai multe tipuri de pastile pentru a nu le permite celulelor din corpul ei sa se cristalizeze. Lillie Sutcliffe sufera de o boala foarte rara, prezenta doar la 2.000 de persoane din toata lumea, numita cystinosis. Aceasta boala nu le permite rinichilor sa detoxifieze organismul, astfel toate chimicalele se acumuleaza in rinichi, ochi, pancreas, creier si in leucocitele din sange (celulele albe). Aceste toxine duc la cristalizarea celulelor din corp, scrie FoxNews. In principal boala afecteaza copiii si fara un tratament foarte strict boala duce la oprirea completa din functionare a rinichilor pana la varsta de 9 ani.

Cocaina, hormoni si condimente. Toate in apa de baut. Substantele de mai sus au fost descoperite in retelele de apa potabila care alimenteaza mii de chiuvete din statul american Washington. Cercetarile profesorului Richard Keil aveau in prima instanta studierea modului in care oamenii afecteaza panzele de apa freatica din care sunt alimentate retele de apa potabila ale marile orase. Spre surpriza cercetatorilor, analiza chimica a mostrelor de apa, a scos la iveala substante si compusi care nu ar fi avut ce sa caute in apa proaspata, scrie Descopera.