Obama sugereaza ca suspectul pentru atentatele din 11 septembrie va primi pedeapsa cu moartea. Presedintele american Barack Obama a sugerat miercuri ca principalul suspect pentru organizarea atentatului de la 11 septembrie 2001, Khalid Sheikh Mohammed, va fi condamnat la moarte. Obama a declarat ulterior ca, in ciuda acestei afirmatii, nu incearca sa influenteze desfasurarea procesului, scrie Reuters. In legatura cu procesul atentatelor de la 11 septembrie, procurorul general al SUA, Eric Holder, a declarat ca Mohammed si cei patru presupusi colaboratori ai sai pot fi judecati la New York, in ciuda temerilor legate de siguranta publica.

Majoritatea adultilor americani nu doresc vaccinul impotriva gripei porcine. Conform unui sondaj CNN, 55% dintre adultii americani nu doresc sa se vaccineze impotriva virusului H1N1. Totodata, sondajul indica faptul ca numarul persoanelor care au reusit sa se vaccineze este mult mai mic decat cel al persoanelor care au incercat acest lucru, insa au renuntat. Principalul motiv pentru reticenta americanilor in aceasta privinta este teama de eventualele efecte secundare grave care pot aparea dupa vaccinare.

Piratii somalezi au atacat pentru a doua oara nava americana Maersk Alabama. Nava Maersk Alabama, sub pavilion american, a fost atacata pentru a doua oara in ultimele sapte luni de catre piratii somalezi. Agresorii au fost respinsi cu ajutorului armamentului de la bord si al unui dispozitiv ce emite sunete foarte puternice, scrie Fox News. In luna aprilie, piratii au deturnat nava americana, luandu-l ostatic pe capitanul Richard Philips. Acesta a petrecut cinci zile intr-o barca de salvare, sub amenintarea armelor de foc, pana cand trupele de elita SEAL l-au eliberat in urma unui indraznet atac de noapte, in timpul urma caruia au fost ucisi trei pirati.

Fiul lui Osama bin Laden face un apel la pace. Intr-un interviu pentru New Statesman, Omar bin Laden, al patrulea fiu al celui mai cautat om din lume arata ca nu are nimic in comun cu gandirea radicala a tatalui sau. Intrebat daca isi doreste sa intre in politica sau in viata publica, Omar a declarat: "Nu cred ca as fi un bun politician - Spun mereu adevarul, chiar daca acest lucru nu este mereu in folosul meu. Insa mi-as dori sa ajung intr-o pozitie din care sa pot promova pacea." Integral in The Guardian.

Ciudatii viermi oceanici care se hranesc cu oase de balena. Mai multe specii bizare, apartinand unui grup de animale recent descoperit – asa numitii “viermi-de-oase” – au fost descrise de cercetatorii americani de la Monterey Bay Aquarium Research Institute intr-un studiu publicat cu cateva zile in urma. Viermii-de-oase, apartinand genului Osedax, au fost descoperiti pentru prima data in 2002, in apele din largul coastelor Californiei. A fost nevoie de cativa ani de cercetari pentru ca biologii sa descopere modul de viata al acestor animale si sa descrie mai multe specii. Intre 2004 si 2008, cercetatorii de la Monterey Bay Aquarium Research Institute au scufundat in ocean cinci cadavre de balene, pentru a oferi viermilor-de-oase - subiectul lucrarilor lor - o sursa de hrana abundenta. Integral in Descopera.