Ascund autoritatile mortii de gripa noua? „Nimeni nu spune ca Romania are trei cazuri de deces cauzate de A/H1N1, motivul fiind perioada electorala”, ne-a declarat ieri Geza Molnar, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie si fost consilier al ministrului PSD al sanatatii, Ion Bazac. Trei romani care au avut infectia cu A/H1N1 si au figurat printre cazurile grave au murit in ultimele saptamani. Doua dintre acestea au fost in Botosani. Autoritatile nu au confirmat insa nici pana la aceasta ora in ce masura moartea celor trei are legatura cu gripa porcina, noteaza EvZ.

Curtea de Apel Bucuresti va judeca dosarul magistratului Rebegea. Inalta Curte a admis, vineri, cererea Directiei Nationale Anticoruptie, de a desemna o instanta care sa judece dosarul magistratului Dumitru Rebegea, acuzat de de mita si favorizare a infractorului, in cazul in care acesta va fi trimis in instanta, alegand Curtea de Apel Bucuresti, scrie Adevarul.

Primaria Capitalei vrea sa comunice cu bucurestenii printr-un sistem electronic de 1,5 milioane euro. Primaria Capitalei intentioneaza sa investeasca 1,5 milioane de euro intr-un sistem electronic prin care sa comunice cu cetatenii. Sistemul va fi amplasat intr-unul dintre parcurile bucurestene, iar joia viitoare consilierii municipali vor trebui sa aprobe studiul de fezabilitate al proiectului de 6,42 milioane de lei. Acesta a fost initiat de Administratia Lacuri Parcuri si Agrement si va fi finantat atat de la bugetul municipal cat si din fonduri structurale nerambursabile, noteaza Gandul.

Pentru a scapa de controale, afaceristii timisoreni il trimiteau in excursii pe seful Garzii Financiare. Prin faptele de coruptie savarsite de seful Garzii Financiare Timis, Ionel Gheorghe Olari, acesta a concurat indirect la producerea consecintelor deosebit de grave ale infractiunilor de inselaciune, in forma continuata, comise de catre Andreas Nadasdy si Ciprian Nistor, reprezentanti ai unor firme din Timisoara, fiind vorba despre cauzarea unui prejudiciu de peste 2,9 milioane de euro, au retinut magistratii Tribunalului Bucuresti in motivarea deciziei de arestare preventiva. Potrivit documentului, Ionel Gheorghe Olari, arestat preventiv in data de 18 noiembrie pentru luare de mita, cunostea din anul 2006 ilegalitatile comise de administratorii firmei Radisson din Timisoara, in legatura cu constructia unor blocuri de locuinte, scrie Gardianul.

Visul romanesc, mai aproape de realizare pentru 300 de moldoveni si ucrainieni. Romania, tara din care tot mai multi romani vor sa plece, „adopta” lunar, cetateni de alta nationalitate. Ieri, Romania a devenit „acasa” pentru 300 de moldoveni si ucrainieni, care si-au depus juramantul pentru a deveni romani. Evenimentul are loc in fiecare luna, dar incepand cu acest an, procedura mai usoara face fericiti mai multi „aspiranti” la cetatenie, noteaza EvZ,

Asistenta acuzata da vina pe lipsa dotarilor. Emilia Baron, din vina careia un copil a ars, spune ca trebuia sa bage doi bebelusi in incubator. Cate doi bebelusi in incubator, un copil mort din lipsa unei retete, o mamica tratata gresit la Galati. Sunt cateva cazuri care demonstreaza ineficienta sistemului romanesc de sanatate. Cazul bebelusului care a ars pana la os dupa ce a fost uitat de o asistenta de la Maternitatea Bucur in incubator a socat opinia publica. Asistenta da vina pe lipsa de personal, insa conducerea spitalului spune ca aceasta a fost concediata intrucat este singura responsabila de cele intamplate, scrie Adevarul.

Peste 56 de mii de lucratori MAI mobilizati la alegeri. Peste 56.000 de angajati ai structurilor Ministerului Administratiei si Internelor au fost mobilizati pentru alegerile prezidentiale, a anuntat ministrul Vasile Blaga. Cei mai numerosi vor fi politistii-28.847, alaturi de 11.675 jandarmi, 3.804 angajati ai Politiei de Frontiera, 6.000 angajati ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si 605 lucratori provenind din alte structuri ale MAI, iar 1.490 de cadre provenind din unitatile de invatamant ale ministerului. In zona de paza vor fi prezenti 4.292 de politisti comunitari, noteaza Gandul.

Turism la urne contra cost. O excursie cu un microbuz electoral – 600 de euro. 150 de lei de persoana. Atat costa o excursie electorala la urnele de vot din Tara Fagarasului, duminica, in ziua alegerilor. In ciuda garantiilor guvernamentale referitoare la imposibilitatea promovarii traditionalei metode cunoscute sub numele de „turism electoral”, un ziarist a reusit sa negocieze cu transportatorii brasoveni un periplu electoral. Contra cost sunt usor de gasit soferi de microbuz dispusi sa ajute reprezentantii partidelor politice sa incerce inclinarea balantei la urna de vot. Integral in Gardianul.

Artisti romani sinistrati in Venezuela. Cei 30 de artisti clujeni, participanti la un festival folcloric in tara lui Chavez, au fost “cazati” sub cerul liber si sunt lasati de trei zile fara apa si mancare. Ambasada Romaniei la Caracas e neinteresata de subiect. Ansamblul “Somesul Napoca” din Cluj s-a deplasat la invitatia CIOFF (Consiliul International de Organizare a Festivalurilor de Folclor) la Festivalul International de Diversitate Culturala Barquisimeto din Venezuela, intr-un program sustinut de Institutul Cultural Roman si de Agentia de Strategii Guvernamentale. Fondurile alocate de Agentia de Strategii Guvernamentale pentru aceasta deplasare au o valoare neprecizata, dar ele erau destinate, conform anexei Hotararii de Guvern 328/2009, pentru cazare, transport, masa, taxe de participare si altele, noteaza Cotidianul.

Acceleratorul de particule de la CERN a fost repornit. Cel mai mare accelerator de particule din lume, care nu a functionat decat cateva ore dupa punerea sa in functiune in septembrie 2008, a fost repornit vineri, dupa ce a stat oprit 14 luni din cauza unei defectiuni grave, a anuntat Centrul Eurpopean de Cercetare Nucleara (CERN). "Primele incercari de injectare de particule de protoni au demarat in jurul orei 16.00 (17.00, ora Romaniei)", a declarat un purtator de cuvant de la CERN, James Gillies, care a precizat ca aceste injectari nu dureaza decat "o fractiune de secunda" pentru a permite particulelor sa "realizeze jumatate de traseu sau chiar un tur complet" al pistei in acceleratorul de particule LHC. "Daca totul se petrece cu bine in aceasta noapte, vom incerca sa facem sa circule un fascicul de particule in jurul orei 7.00 (9.00, ora Romaniei) timp de mai multe minute", a adaugat oficialul CERN, citat de Romania Libera.