Tara santierelor fara sfarsit. Nici unul dintre termenele prevazute pentru finalizarea autostrazilor nu va fi respectat. Toate santierele de autostrazi din Romania inregistreaza intarzieri peste termenele initiale. Unul dintre principalele motive este ca Ministerul Transporturilor nu are bani pentru a-i plati pe constructori, spune Dorina Tiron, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania. Integral in EvZ.

Romanii s-au pronuntat la referendum, parlamentul va decide. Cu o participare de 50,91%, referendumul pentru trecerea la parlamentul unicameral si reducerea numarului de parlamentari este o premiera in istoria postdecembrista, in masura in care s-a reusit validarea sa prin prezenta la vot a jumatate plus unu dintre alegatori, in cazul unei consultari convocate de presedinte pe teme de interes national. Cu toate acestea, transpunerea in practica a temelor asupra carora romanii au fost consultati ramane la latitudinea parlamentarilor, dupa ce Curtea Constitutionala va confirma rezultatele. Integral in EvZ.

Cum s-a impartit Romania intre Basescu si Geoana. Potrivit rezultatelor din primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale (oficiale sau rezultate din numaratorile paralele ale partidelor), Traian Basescu a castigat majoritatea judetelor din Vest, plus Dobrogea si Bucurestiul, in timp ce Geoana a invins in Moldova si sud-vestul tarii. Antonescu l-a devansat pe Geoana in Brasov, Cluj, Bihor, Sibiu, Bacau si in Capitala. Integral in Romania Libera.

Farmacistii vor face greva japoneza marti si miercuri. Farmacistii se vor afla, marti si miercuri, in greva japoneza, pentru a protesta fata de "situatia muribunda in care se afla sistemul farmaceutic" si pentru a face un apel la guvern sa gaseasca urgent solutii de evitare a falimentarii farmaciilor, a anuntat luni Colegiului Farmacistilor din Romania. Integral in Romania Libera.

In doua zile incepe vaccinarea anti AH1N1. Comitetul de Coordonare pentru gripa din Ministerul Sanatatii a decis care sunt primele categorii de populatie care vor fi vaccinate pentru imunizare impotriva virusului pandemic AH1N1v, cu vaccin produs de Institutul Cantacuzino. Astfel, incepand cu data de 26 noiembrie, primele 1.340.000 de doze de vaccin romanesc vor fi distribuite dupa cum urmeaza: 140.000 vor fi utilizate pentru imunizarea a aproximativ 70% din personalul medical; de 200.000 de doze vor beneficia armata, serviciile speciale, granicerii, politistii si alti angajati ai Ministerului de Interne; un milion de doze vor fi repartizate in scoli si universitati, urmand a fi vaccinati 500.000 de studenti si 500.000 de elevi de liceu. Integral in Gandul.

Craciunul ieftineste mancarea, hainele si LCD-urile cu pana la 50%. Marii retaileri de produse alimentare, imbracaminte, incaltaminte si electonice promit pentru perioada sarbatorilor de iarna reduceri substantiale, iar in mallurile din Capitala vor fi organizate tot soiul de evenimente, cu scopul de a atrage vizitatori. Spre exemplu, Carrefour va avea promotii pentru produsele specifice acestui sezon. Integral in Gandul.

Un somer roman isi gaseste o slujba in 10 luni. Romania s-a clasat pe locul opt intre tarile din Uniunea Europeana dupa durata medie a somajului, un somer roman avand nevoie de 9,7 luni ca sa-si gaseasca o slujba noua. Media pe intreaga UE este chiar mai mare, 11,9 luni, se arata in raportul “Ocuparea fortei de munca in Europa” pentru anul 2009 al Comisiei Europene. Totusi, exista variatii intre diferite grupuri de muncitori, scrie Cotidianul.

Bilantul A/H1N1: un deces, zece bolnavi grav, cinci intubati. Ministerul Sanatatii a confirmat ieri primul caz de deces cauzat de gripa noua. Evolutia nefavorabila a pacientului de 43 de ani, din Siret, judetul Suceava, care a fost depistat cu virusul A/H1N1, spun autoritatile, a fost cauzata de faptul ca acesta mai suferea de obezitate, diabet si hipertensiune arteriala. Rudele acestuia au fost nevoite sa poarte masti de protectie la inmormantare, scrie Cotidianul.