Honduras - alegeri prezidentiale in mijlocul crizei cauzate de lovitura de stat. In Honduras se vor desfasura duminica alegeri prezidentiale care ar putea duce la incetarea crizei cauzate de lovitura de stat impotriva presedintelui Manuel Zelaya, insa acest vot poate cauza disensiuni intre Washington si America Latina, scrie Reuters. Printre candidati nu se numara nici Zelaya, nici rivalul sau sau Roberto Micheletti, actualul conducator real al tarii, fapt ce ar putea sa-i dea sansa noului presedinte sa scoata tara din criza politica actuala, care a dus la suspendarea ajutoarelor internationale.

Polonia scoate simbolurile comuniste din legalitate. Presedintele polonez Lech Kaczynski a aprobat o lege ce prevede amenzi sau inchisoare pentru persoanele care detin sau cumpara simboluri comuniste, la 20 de ani de la prabusirea regimului totalitar. Noua lege a atras critici din partea parlamentarilor cu orientare de stanga si din partea altor observatori, care sustin ca prevederile si modurile sale de aplicare sunt ambigue, scrie Fox News.

O suta de suspecti in cazul masacrului din Filipine. Un oficial al guvernului din Filipine a declarat ca o suta de persoane risca pedepse cu inchisoarea pentru implicarea lor in masacrul de la Maguindanao, dupa ce autoritatile l-au arestat pe cel care a orchestrat uciderile, scrie CNN. Andal Ampatuan Jr., primarul localitatii Datu Unsay, fiul guvernatorului din Maguindanao, este considerat principalul vinovat pentru masacrul in care au fost ucisi cel putin 57 de civili neinarmati. Oficialii din justitie declara ca au obtinut marturii din partea martorilor si ca se asteapta la noi arestari pe masura ce ancheta avanseaza. "Aproximativ o suta de oameni vor fi anchetati in acest caz. Deocamdata se formuleaza acuzatiile impotriva acestora. Printre viitorii inculpati se afla membri ai politiei locale, precum si civili care au participat voluntar la masacru", declara Ronaldo Puno, inalt oficial filipinez.

Casa Alba: Rabdarea SUA si a comunitatii internationale in cazul problemei nucleare iraniene are limite. Rabdarea Statelor Unite si a intregii comunitatii internationale are "limite", iar Teheranul va fi singurul responsabil de "consecintele" refuzului sau de a coopera in dosarul nuclear, a avertizat vineri Casa Alba, noteaza Reuters. Casa Alba a salutat adoptarea de catre Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) cu 25 de voturi pentru si 3 impotriva a unei rezolutii de condamnare a comportamentului Iranului. Rezolutia arata "necesitatea urgenta ca Iranul sa raspunda declinului continuu al increderii comunitatii internationale in ceea ce priveste intentiile sale", se arata intr-un comunicat emis de purtatorul de cuvant al presedintelui Barack Obama, Robert Gibbs.

Vodca, alimentul favorit al rusilor. Yevgeny Moskalev, un cetatean rus din Sankt Petersburg, este mandru ca a reusit sa transforme in realitate visul sau si al milioanelor de rusi care isi doreau, la propriu, o alimentatie pe baza de vodca. Inventatorul a reusit sa transforme atat vodca, cat si orice alte bauturi spirtoase, in pudra ce poate fi consumata intr-o larga varietate de forme." Din pacate, vodca pudra nu poate fi tinuta decat in capsule facute din acid stearic, de aceea are gust de lumanare. Si totusi, cei care vor sa o consume astfel pot adauga substante aromate care sa inlature gustul neplacut. Sincer, vodca pudra este mult mai buna consumata simplu, cu lingura, desi nu poti inghiti mai mult de 3-4 linguri", afirma Yevgeny Moskalev. Integral in Descopera.