Google va permite publicatiilor sa limiteze accesul la continutul online. Google le-a oferit publicatiilor o modalitate de a atrage cititori care platesc pentru continut, fara a fi nevoiti sa scoata textul din lista de rezultate returnata de Google News, dupa ce Rupert Murdoch si altii au acuzat compania ca profita de pe urma stirilor scrise de ei. Cei de la Google au declarat ca vor adapta sistemul First Click Free (primul click gratuit) pentru a ii indemna pe cititorii online sa se aboneze la fluxul de stiri al site-ului de unde provine stirea. "Am decis sa le permitem editorilor sa limiteze numarul accesarilor gratuite (...) la cinci accesari de internaut pe zi", a explicat unul dintre responsabilii Google la Zurich, John Mueller. Google anuntate, la o zi dupa ce magnatul Rupert Murdoch a afirmat ca va elimina publicatiile pe care le detine din indexul de cautare al Google, pentru a incuraja oamenii sa plateasca pentru continutul on-line, ca orice companie poate sa ceara eliminarea articolelor proprii din indexul de cautare al Google, noteaza Reuters.

Guvernul irlandez ia in calcul propunerea sindicatelor de a trimite bugetarii in concediu fara plata. Sindicatele irlandeze au propus guvernului, care vrea sa faca economii de 1,3 miliarde de euro prin reducerea salariilor functionarilor publici, sa apeleze la masura concediului fara plata. Sindicatele, ce au organizat o greva a functionarilor saptamana trecuta, au declarat ca vor amana greva care era planificata pentru joi, in speranta ca bugetarilor li se va permite sa isi ia concediu neplatit in 2010, in loc sa le micsoreze salariile. Guvernul de la Dublin nu a luat inca in calcul aceasta varianta datorita faptului ca solutia nu este satisfacatoare in formula actuala, dar sindicatele au promis ca vor veni cu propuneri concrete pe aceasta tema, noteaza Forbes.com

Jurnalistul care si-a aruncat pantofii in Bush a fost la randul sau victima unui pantof. Un reporter irakian ce a devenit celebru dupa ce si-a aruncat pantofii in fostul presedinte american George W. Bush a fost la randul sau victima unui pantof. Muntazer al-Zaidi tinea un discurs, in cadrul unei conferinte de presa in Paris, cand un barbat din public, ce sustinea ca este un ziarist irakian exilat, a aruncat un pantof inspre el. Atacatorul l-a acuzat pe Al-Zaidi ca este sustinatorul unei dictaturi dupa care a strigat: "Uite inca un pantof pentru tine!", noteaza Reuters. Agresorul a fost imediat retinut dupa incident si scos din sala de catre agentii de securitate.

Statele mari in curs de dezvoltare resping planul climatic propus pentru summitul de la Copenhaga. Cu doar cinci zile inainte de inceperea summitului de la Copenhaga cu privire la schimbarile climatice China, India, Brazilia si Africa de Sud au declarat ca nu sunt de acord cu reducerea cu 50% a emisiilor de gaze poluante pana in 2050. China, tara cu cantitatea cea mai mare de emisii de gaze cu efect de sera, impreuna cu India, Brazilia si Africa de Sud le cer tarilor mai bogate sa faca mai mult din acest punct de vedere si considera ca injumatatirea cantitatilor de emisii poluante este posibila doar in cazul tarilor puternic dezvoltate, noteaza Reuters.

Sedinta de guvern pe Muntele Everest. Membrii guvernului din Nepal, in frunte cu primul-ministru, se vor reuni intr-o sedinta de cabinet pe Everest, pentru a atrage atentia asupra pericolului pe care incalzirea globala il reprezinta pentru ghetarii lumii. Pe data de 4 decembrie, primul ministru nepalez Madhav Kumar Nepal si acei membri ai guvernului apti din punct de vedere fizic vor urca - cu un elicopter - pana la altitudinea de 5.250 m, in tabara de baza, noteaza Descopera.ro