Summitul de la Copenhaga: Tarile in curs de dezvoltare sunt revoltate de un proiect de acord care favorizeaza tarile dezvoltate. Tarile in curs de dezvoltare au fost revoltate in momentul in care s-a "scurs" un proiect de acord care urmeaza sa fie negociat de sefii de stat, la Copenhaga, saptamana viitoare. Daca acest acord este semnat si ratificat, atunci tarile dezvoltate ar obtine mai multa putere, standardele pentru reducerea emisiilor de carbon s-ar stabili diferentiat, ONU nu ar mai avea un rol principal in negocierea acordurilor pe probleme climatice, iar Protocolul de la Kyoto ar fi abandonat, scrie cotidianul The Guardian, care a intrat in posesia documentului.

Scrisorile unui avocat rus care a murit in inchisoare scandalizeaza Rusia. Cu cateva saptamani inainte sa moara intr-o inchisoare din Moscova, avocatul Sergei Magnitsky a scris o serie de scrisori si petitii in care descria cum a fost transferat de mai multe ori in celule in care conditiile erau din ce in ce mai mizerabile, scrie Washington Post. In plus, acesta mentiona ca nu i s-au acordat ingrijiri medicale, desi suferea de dureri abdominale insuportabile, iar un doctor al inchisorii ii spusese ca are nevoie de o interventie chirurgicala. Avocatul sustinea ca un ofiter de politie i-a propus sa il elibereze cu conditia sa incrimineze un client. "Dupa ce am refuzat in repetate randuri propunerea, conditiile de detentie s-au inrautatit din ce in ce mai mult" a declarat Magnitsky. Plangerile lui Magnitsky au fost facute publice de avocatii acestuia pe masura ce au fost scrise, insa nu au provocat nicio reactie cat timp avocatul a fost in viata.

Sarkozy le cere musulmanilor din Franta sa isi practice religia intr-un mod "discret". Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy si-a aratat, luni, sustinerea pentru masura luata de Elvetia pentru interzicerea constructiei de minarete musulmane si le-a cerut practicantilor religiosi sa evite "ostentatia" si "provocarea" pentru a nu deranja pe nimeni, scrie The Guardian. Sarkozy s-a declarat surprins de criticile severe aduse Elvetiei dupa ce saptamana trecuta 57% dintre elvetieni au votat in favoarea acestei masuri, in contextul in care Elvetia este o tara cu doar 4 minarete si in care locuiesc 400,000 de musulmani. "In loc sa ii condamnam pe elvetieni, ar trebui sa intelegem ce incercau ei sa exprime si ceea ce simt foarte multi oameni in Europa, inclusiv oamenii din Franta" a declarat presedintele francez in Le Monde.

Raport: Politistii brazilieni vinovati de crime scapa nepedepsiti. Un raport publicat marti de Human Rights Watch arata ca politia braziliana a omorat un numar foarte mare de persoane in ultimii ani, punand sub semnul intrebarii legitimitatea acestora. Ofiterii de politie din cele mai mari state braziliene, Rio de Janeiro si Sao Paulo, au ucis mai mult de 11.000 de persoane in lupta impotriva crimelor violente legate de cartelurile de droguri. Cele mai multe dintre acestea sunt inregistrate ca fiind comise in legitima aparare, scrie The New York Times. Human Rights Watch a realizat o investigatie pe parcursul a doi ani in cazul a 51 de astfel de crime comise de ofiteri de politie si au ajuns la concluzia ca acestia din urma au incercat sa ascunda natura crimelor. Spre exemplu, politia din Rio a ucis 19 persoane in cartierul Complexo de Alemao intr-o singura zi in 2007, iar in rapoartele politiei se mentioneaza ca cel putin 9 persoane au fost duse la spital in incercarea de a-i slava. Insa, rapoartele autopsiei obtinute de Human Rights Watch arata ca victimele erau deja decedate inainte de a fi duse la spital.

Redactorul sef de la Daily Mail a avut un salariu de 1,64 milioane de lire sterline anul acesta. Paul Dacre, redactor sef la Daily Mail, considerat de mai mult timp ca fiind cel mai bine platit jurnalist britanic, a castigat 1,64 milioane de lire sterline anul acesta, insa nu a primit bonusuri, scrie The Guardian. Astfel, Dacre a primit un salariu de 1,13 milioane, plus 479.000 de lire pentru fondul de pensie si bani pentru cazare in Londra si 23.000 pentru masina de serviciu, combustibil si asigurare medicala. Venitul lui Paul Dacre a crescut anul acesta la 1,64 milioane, fata de 1,62 milioane de lire sterline, venitul obtinut anul trecut.