Australia refuza sa emita vize artistilor nord-coreeni. Guvernul australian a fost acuzat de cenzura dupa ce a refuzat sa emita vize pentru 5 cetateni nord-coreeni invitati sa participe la o expozitie a lucrarilor lor in Queensland, scrie The Times. Artistii de la Mansudae Art Studio din Phenian au fost invitati la cea de-a Sasea Trienala de Arta Contemporana in Asia-Pacific care va avea loc la Galeria de Arta din Brisbane unde acestia ar trebui sa discute despre tablourile lor. Ministrul de Externe australian, Stephen Smith, a refuzat sa emita vizele, motivand ca studioul de arta Mansudae este un instrument de propaganda al Phenianului.

Un aiberg urias se indreapta catre Australia. Un aisberg de 140 de kilometri patrati se deplaseaza incet inspre Australia, au anuntat miercuri cercetatorii, potrivit CNN. Aisbergul, care este de doua ori mai mare decat insula Manhattan din New York, s-a desprins dintr-o calota glaciara in urma cu 10 ani si a plutit pana recent in jurul Antarcticii. Acesta a fost depistat cu ajutorul imaginilor prin satelit furnizate de NASA si de Agentia Spatiala Europeana. Potrivit Diviziei Antarctice Australiene, aisbergul numit B17B se afla acum la o distanta de aproximativ 1.700 de kilometri de coasta de vest a Australiei.

Egiptul construieste un zid subteran la granita cu Fasia Gaza. Mai mutli martori oculari au declarat ca au vazut excavatoare la granita Egiptului cu Fasia Gaza, iar un ziar israelian a scris ca egiptenii lucreaza la un proiect prin care urmaresc sa construiasca un zid de metal subteran pentru a impiedica saparea tunelurilor folosite pentru contrabanda. Potrivit cotidianului israelian Haaretz, citat de Reuters, egiptenii vor construi un zid subteran adanc de 20-30 de metri si lung de 10 kilometri. Oficialii egipteni nu au putut fi contactati inca pentru a comenta pe seama raportul efectuat de Haaretz.

Cetatenii din 12 tari sunt supusi unor masuri de securitate suplimentare in aeroporturile americane. Potrivit unui document de la Departamentul american pentru Securitate Interna care a ajuns in presa, cetatenii din 12 tari, printre care Cuba, Iran si Siria, sunt automat supusi unor masuri de securitate suplimentare in aeroporturile americane daca nu exista ordine speciale care sa mentioneze ca aceste masuri nu sunt necesare, scrie The Guardian. Aceste detalii au fost divulgate in momentul in care indicatiile destinate ofiterilor de securitate din aeroporturi au post publicate pe internet. Ca urmare, 5 ofiteri de la Administratia de Securitate a Transportului (TSA) au fost suspendati din functie. O investigatie la TSA este inca in curs de desfasurare.

Omul care va trai 1.000 de ani se afla deja printre noi. „Prima persoana din istoria omenirii care sa traiasca 1.000 de ani exista deja printre noi... Fie ca realizam sau nu, exceptand accidentele si sinuciderile, majoritatea persoanelor care au atins 40 de ani sau mai putin, se pot astepta sa traiasca secole de aici incolo” – Aubrey de grey, genetician in cadrul Universitatii Cambridge. Ar putea parea o opinie mai mult decat optimista, dar omul de stiinta britanic este sustinut de zeci de alti cercetatori aflati in cautarea unei fantani a tineretii vesnice. In fapt, un numar tot mai mare de geneticieni, doctori, si experti in nanotehnologie insista asupra faptului ca imbatranirea poate deveni un proces reversibil, scrie Descopera.