Directorul Telecomunicatii CFR „trage” apa ilegal. Ciprian Vranceanu, membru PDL, a antamat lucrari fara autorizatie pentru cea de-a treia locuinta pe care o are in localitatea Sancrai. Directorul general al SC Telecomunicatii CFR SA, Ciprian Vranceanu, isi „trage” ilegal apa pentru una dintre casele sale din Sancrai, comuna Ilieni, care se afla pe teritoriul judetului Covasna. Societatea pe care o conduce este o filiala a Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA, care presteaza servicii de telecomunicatii, pe baza unei retele de cabluri cu fibre optice, dezvolatate de-a lungul caii ferate. Integral in EvZ.

Ninsori abundente in toata tara. Temperaturile scazute din ultimele zile vor fi completate, incepand de maine, de ninsori abundente si chiar de viscol in toate regiunile tarii. Asa avertizeaza specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), potrivit carora, vremea inchisa si rece care a pus stapanire pe Romania va continua sa-si arate „coltii” cel putin pana la finele acestei saptamani. Astfel, astazi va ninge izolat la munte, in timp ce in sudul si sud-estul tarii vor cadea ploi si lapovita, insotite de intensificari ale vantului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -5 si 5 grade Celsius, in timp ce minimele vor cobori pana la -10 grade Celsius. Integral in EvZ.

Catalin Voicu, anchetat dupa autodenuntul unui magistrat. Surse judiciare au declarat pentru Romania libera ca dosarul de trafic de influenta al senatorului PSD Catalin Voicu – retinut si audiat de procurorii anticoruptie – ar fi fost deschis in urma autodenuntului unui magistrat. Acesta l-ar acuza pe Catalin Voicu de presiuni pentru inchiderea unui anumeit dosar penal. Senatorul social-democrat Catalin Voicu, cercetat in calitate de invinuit pentru trafic de influenta, are interdictie sa ia legatura cu mai multi lideri din partidul sau pe o perioada de 30 de zile. Vineri, dupa audierea de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), Catalin Voicu a spus ca procurorii i-au interzis sa-i contacteze pe Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc si Dan Ioan Popescu. Pe aceasta lista s-ar afla numele mai multor membri PSD si ale unor oameni de afaceri, dar senatorul a refuzat sa dea detalii. Integral in Romania Libera.

Gazprom: Romania ar putea lua locul Bulgariei in South Stream. In cazul in care negocierile intre Bulgaria si Gazprom pentru construirea gazoductului South Stream vor esua, gigantul rus ia in considerare includerea Romaniei in acest proiect, potrivit vicepresedintelui companiei energetice ruse, Alexander Medvedev. Vicepresedintele companiei ruse Gazprom, Alexander Medvedev, a declarat, citat de Reuters, ca exista "si alte optiuni" in cazul in care negocierile cu Bulgaria pentru construirea gazoductului South Stream nu vor iesi asa cum isi doreste gigantul energetic rus. In aceasta situatie, una dintre posibilitati ar fi, in opinia lui Medvedev, Romania, care "este interesata in a se implica in acest proiect", scrie Romania Libera.

La ce se gandesc romanii cand voteaza: "Sa iasa raul mai mic!”. Intr-un eventual tur 3 de scrutin, Geoana ar castiga alegerile cu 54%, fata de Basescu care ar obtine numai 43% - sondaj CCSB. Romanii au votat "raul cel mai mic", constienti fiind ca lucrurile merg intr-o directie gresita - sondaj IRES. Potrivit unui studiu de impact realizat de IRES - institutul sociologului Vasile Dancu - imediat dupa cel de-al doilea tur de scrutin al prezidentialelor, majoritatea romanilor (57%), desi spun ca au votat in cunostinta de cauza, sunt constienti ca lucrurile in Romania se indreapta intr-o directie gresita. Integral in Gandul.

Medicii se tem de seringa cu Cantgrip. Mai putin de 10% din doctori s-au imunizat pana acum impotriva gripei noi. Cei care refuza risca sa-si imbolnaveasca pacientii. Lumea medicala s-a impartit in doua, pro si contra vaccinarii impotriva gripei A(H1N1). Dupa prima etapa de vaccinare, predomina insa cei care se opun imunizarii. Specialistii Institutului Cantacuzino spun ca in toata lumea autoritatile medicale se confrunta cu aceeasi problema: cum sa ii convinga sau chiar sa ii constranga pe medici sa-si inoculeze vaccinul si sa-si convinge si pacientii sa si-l faca, scrie Adevarul.

Dupa un an de guvern Boc, avem somaj de 36%. In Romania, rata somajului a ajuns la finalul lunii noiembrie la 7,5% din populatia activa, ceea ce inseamna ca procentajul populatiei active care munceste este de 92,5%. Luand in calcul insa un numar de 9,1 milioane de persoane pe segmentul populatiei active (potrivit datelor Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca), 0,68 milioane de someri si 5,8 milioane de angajati, rezulta ca exista 2,62 milioane de romani care nu se regasesc nicaieri, nici in randul somerilor si nici in cel al angajatilor. Sunt inclusi aici cei care lucreaza la negru, populatia activa in agricultura, precum si cei plecati din tara. Integral in Cotidianul.

Ierburile legale comercializate in magazine contin droguri de risc puternic. Afacerile cu asa-zisele “ierburi” legale pentru fumat au inflorit cel putin in ultimul an, astfel incåt nu exista cartier care sa nu aiba cel putin un astfel de punct de comercializare a acestor substante. Numai ca o astfel de afacere nu este tocmai cusera, fapt relevat de o actiune a Politiei Romåne impreuna cu Garda Financiara. In cadrul actiunilor, autoritatile au controlat de la inceputul anului 121 de magazine in care erau vandute produse etnobotanice si au intocmit 20 de dosare penale pentru trafic si detinere de droguri de risc. In urma investigatiilor derulate pe aceasta tema, autoritatile au cercetat 27 de persoane, anchetele scotånd la iveala faptul ca substantele chimice comercializate de acestea aveau un efect mult mai puternic decåt cel al canabisului. Integral in Gardianul.