Peste 80 de marinari disparuti dupa ce un vas comercial s-a scufundat in dreptul Libanului. Mai multe echipe de salvare cauta 80 de marinari disparuti dupa ce o nava comerciala s-a scufundat in timpul unei furtuni in dreptul coastelor Libanului. Valurile uriase au rupt vasul care transporta vite din Uruguay spre Liban la 20 de kilometri de coasta libaneza. Salupele si navele marinei libaneze ce actioneaza in cadrul fortelor ONU de mentinere a pacii patruleaza intreaga regiune pentru a gasi supravietuitori. Pana in acest moment doar trei marinari au fost salvati, noteaza AFP.

Silvio Berlusconi a fost externat din spital. Premierul italian Silvio Berlusconi a fost externat joi din spital dupa ce si-a petrecut 4 nopti sub supraveghere medicala, dupa ce a fost lovit in fata cu o statueta metalica de catre un barbat cu probleme psihice, duminica trecuta. Berlusconi, in varsta de 73 de ani, a plecat de la spitalul San Raffaele din Milano insotit de o escorta impresionanta. "Doua lucruri mi-au ramas in minte dupa aceste zile: ura catorva oameni si iubirea multor italieni", a declarat acesta, citat de The Guardian.

Un jucator de blackjack din Las Vegas va ajuta o familie nevoiasa sa isi plateasca datoriile. Cu un an in urma un jucator impatimit de blackjack s-a hotarat sa isi foloseasca cunostintele si "indemanarea" in materie de jocuri de noroc pentru a ajuta o familie ce se afla in dificultate sa isi plateasca toata datoriile. Anul acesta, Robin Hood, dupa cum s-a autointitulat barbatul, va face acelasi lucru si este in cautarea unor oameni ce sunt intr-o situatie disperata. "Ma intereseaza orice persoana care are datorii si are nevoie de ajutor", a declarat jucatorul anonim, care isi va petrece mult timp in anul ce vine in salile de jocuri de noroc din Las Vegas pentru a-si indeplini scopul. "Voi cauta cea mai impresionanta si mai induiosatoare poveste. Asta e tot." Anul trecut, "RobinHood702" (numarul din nume vine de la codul postal al Las Vegasului) si-a deschis o pagina web unde i-a incurajat pe oameni sa isi spuna povestea printr-un scurt clip video, acesta primind in scurt timp mii de cereri de ajutor de la oameni cu probleme financiare majore. El a ales un cuplu din Detroit ce avea o fiica care suferea ce cancer la creier si avea o datorie de 35.000 de dolari. Anul acesta barbatul va incerca sa ajute inca o familie. "Voi cauta cea mai impresionanta si mai induiosatoare poveste. Asta e tot", a declarat barbatul pentru FoxNews. "Si eu am avut parte de un an foarte greu, am trecut prin tragedii si dificultati financiare si inteleg asemenea situatii. Tocmai din aceste motive, eu sunt hotarat sa mai ajut o familie anul acesta. Toti ne luptam. Nimanui nu ii e usor in aceasta perioada si eu stiu asta foarte bine", a mai declarat barbatul.

Seful celui mai important cartel de droguri din Mexic a fost ucis. Unul din sefii de top ai cartelurilor de droguri din Mexic a fost ucis miercuri intr-un schimb de focuri ce a durat mai bine de doua ore. Aceasta este cea mai importanta victorie a presedintelui Felipe Calderon in razboiul declarat drogurilor. Arturo Beltran Leyva, "seful sefilor", si alti trei membri ai cartelului au fost ucisi in schimbul de focuri, intr-un raid efectuat de catre Marina mexicana la un complex de apartamente din Cuernavaca, in sudul metropolei Mexico City. Un al cincilea membru s-a sinucis cand a constatat ca nu are sanse sa scape, noteaza Times Online.

Ierihonul nu mai este cel mai vechi loc locuit permanent de pe Terra. Despre Ierihon s-a sustinut multa vreme ca ar fi cea mai veche asezare permanenta de pe Terra, cu o istorie care se intinde neintrerupt pe mai bine de 11.000 de ani. Pana recent, insa. Cercetatoarea olandeza, Eva Kaptijn, a reusit sa stranga dovezi ca Valea Zerqa din Iordania are o istorie ce se intinde pe mai mult de 13.000 de ani. Pe baza descoperirilor arheologice, Kaptijn a dovedit ca agricultura si irigatiile erau folosite in Iordania inca de acum cel putin 13 milenii, cu mult mai mult decat se credea pana in prezent. Este, totodata, dovada de necontestat ca agricultura a aparut mai devreme decat estimasera istoricii, scrie Descopera.