Un oficial al administratiei Obama a declarat ca SUA, India si Africa de Sud au ajuns la un acord consistent cu privire la schimbarile climatice. Intelegerea a fost catalogata ca fiind un prim pas in combaterea incalzirii globale, insa insuficienta dupa parerea unora pentru planurile de termen lung in acest sens. Intelegerea dintre cele trei state a fost stabilita vineri la conferinta ONU asupra climatului desfasurata in Copenhaga la care au participat presedintele american Barack Obama, premierul chinez We Jiabao, prim-ministrul indian Manmohan Singh si presedintele sud-african Jacob Zuma, noteaza AP.

Guvernul irakian a cerut vineri retragerea "grupului armat" iranian din zona unui zacamant petrolier aflat pe teritoriul sau. Iranul neaga orice implicare in situatia curenta. Guvernul irakian solicita retragerea unui "grup armat" iranian presupus a fi preluat controlul asupra unui zacamant petrolier din sudul tarii, in cursul zilei de joi. Iranul neaga orice implicare in eveniment. "Consiliul a accentuat faptul ca asemenea incidente vor fi tratate ca incalcari ale suveranitatii statului irakian si solicita ca Iranul sa retraga grupul din preajma putului numarul 4, coborand drapelul iranian din zona", a declarat Ali al-Dabbagh, purtator de cuvant al oficialitatilor Irakiene, citat de CNN.

Condamnat la inchisoare pentru ca a stat dezbracat in propria casa. Un barbat din Virginia fost condamnat la inchisoare din cauza ca a umblat dezbracat in propria casa. Williamson a fost condamnat la inchisoare dupa ce acuzatorii au sustinut ca tanarul in varsta de 29 de ani s-a expus dezbracat in timp ce o mama impreuna cu baiatul ei, in varsta de 7 ani au trecut prin zona si au vazut scena, scrie FoxNews.com

O banda de hoti a furat semnul "Arbeit macht frei", (munca te va elibera) de la intrarea lagarului Auschwitz. Semnul a fost ridicat de nazisti in 1940, sugerandu-le detinutilor din lagarul de concentrare ca munca le va oferi libertatea. A devenit un simbol al cinismului dupa ce lagarul de la Auschwitz s-a transformat intr-un instrument al exterminarii evreilor. "Se pare ca trei barbati au furat semnul intre orele 3 si 5 ale dimineatii de vineri", a declarat purtatorul de cuvant al politiei poloneze, Dariusz Nowak, citat de Times Online.

Sange artificial pentru soldatii raniti. Cercetatorii americani au declarat recent ca au reusit, in premiera mondiala, sa creeze un lichid care va substitui sangele pierdut in lupta de soldatii dislocati in teatrele de operatiuni din Afganistan si Irak. Savantii din cadrul Case Western Reserve University au anuntat ca "sangele artificial" este deja folosit in diverse tratamente medicale aprobate de autoritati. Mai mult decat atat, in fata penuriei de sange natural si a refuzului afisat de tot mai multi cetateni americani care nu vor sa isi doneze sangele pentru soldatii care lupta in Irak si Afganistan, autoritatile de la Washington au luat decizia ca sangele artificial sa fie folosit in mod experimental pentru soldatii raniti, scrie Descopera.ro