Companiile aeriene americane ar putea fi amendate drastic pentru intarzierile mari ale zborurilor. O initiativa a Departamentului de Transporturi al Statelor Unite prevede amenzi usturatoare pentru companiile aeriene care nu le permit pasagerilor sa paraseasca avioanele dupa mai mult de trei ore petrecute la sol. Scopul propunerii acestei masuri este respectarea drepturilor pasagerilor, scrie Reuters. Pentru prima data, administratia la va impune companiilor aeriene sa permita parasirea aeronavelor care asteapta sa decoleze sau sa primeasca acces la un terminal. Depasirea limitei de trei ore poate duce la amenzi de pana la 27.000 de dolari per pasager, conform Departamentului de Transporturi. Totodata, companiile aeriene trebuie sa le asigure pasagerilor accesul la apa, hrana si toaleta in timpul intarzierilor lungi.

Gordon Brown invinuieste China si Statele Unite pentru esuarea conferintei de la Copenhaga. Premierul britanic Gordon Brown a condamnat "lipsa de ambitie" a Statelor Unite si a Chinei din cadrul conferintei pentru schimbari climatice de la Copenhaga. Brown si-a declarat nemultumirea fata de desfasurarea "haotica" si "defectuoasa" a convorbirilor, avertizand ca nu va mai fi posibil vreodata ca "o mana de state" sa "ceara rascumparare" pentru celelalte, informeaza The Telegraph. Marea Britanie avea asteptari mari de pe urma conferintei de la Copenhaga, insa rezultatele finale s-au dovedit dezamagitoare. Premierul britanic a declarat ca Uniunea Europeana este dispusa sa reduca nivelul emisiilor nocive cu 30%, insa aceasta masura trebuie sa fie adoptata si de celelalte puteri: "Este necesar ca intreaga lume sa-si propuna teluri inalte in problema mediului. Daca America si China ar lua mai multe masuri in aceasta privinta, atunci si alte state precum Australia, Brazilia, Japonia si Corea s-ar ambitiona pana la cel mai inalt nivel."

Un preot britanic si-a sfatuit enoriasii sa fure din magazine. Preotul englez Tim Jones, in varsta de 41 de ani i-a sfatuit pe enoriasii sai nevoiasi sa fure din magazine acele bunuri de care au nevoie in loc sa recurga la prostitutie sau talharie. In timpul slujbei de duminica, parintele Jones a spus: "Sfatul meu in calitate de preot crestin este sa furati din magazine." Totusi, preotul englez i-a rugat pe enoriasi, in cazul in care acestia vor fura, sa o faca doar de la marile companii nationale si sa evite micile magazine particulare. Jones pretinde ca sfatul sau nu intra in contradictie cu cea de-a opta porunca divina ("Sa nu furi!"), intrucat iubirea lui Dumnezeu pentru cei saraci eclipseaza drepturile de proprietate ale bogatilor. Predica a fost atacata virulent de politie si comercianti, care sustin ca furtul din magazine este o infractiune, independent de circumstante. Integral pe Fox News.

Raul Castro: Statele Unite vor sa destabilizeze Cuba. Intr-un discurs rostit duminica in fata Adunarii Nationale, presedintele Raul Castro a afirmat ca Statele Unite si-au propus sa destabilizeze Cuba. Aceasta acuzatie vine la scurt timp dupa ce autoritatile cubaneze au arestat un cetatean american acuzat de distribuirea unor echipamente de comunicatii printre membrii dizidentei, scrie CNN. "Guvernul american nu a renuntat la planul sau de a distruge revolutia. Dusmanul este la fel de activ ca intotdeauna", a declarat Castro.

Politia britanica va depista infractorii prin hipnoza. Mai multi investigatori din randul politiei Marii Britanii au fost invitati la un workshop ce urmeaza sa aibe loc in luna iunie a anului urmator la Universitatea din Chester. Subiectul discutiilor? Cum sa folosesti hipnoza pentru a afla adevarul de la cei pe care ii interoghezi, un curs sustinut de renumitul hipnotizator Tom Silver. "Hipnoza in scopul aflarii adevarului nu poate fi decat o arma in plus in arsenalul oamenilor legii. Este ca si cum ai avea un detector de minciuni la tine, tot timpul", sustine Marc Hughes, unul dintre politistii invitati la workshopul de anul viitor. Integral pe Descopera.ro.