Iranul interzice contactul cetatenilor cu peste 60 de organizatii din strainatate. Autoritatile iraniene au interzis orice contact cu mai mult de 60 de organizatii de peste hotare, sustinand ca acestea din urma sunt vinovate de violentele recente din tara, scrie The Guardian. Ministerul iranian pentru Informatii a anuntat ca pe "lista neagra" se afla comisii de experti, universitati si trusturi media, care urmaresc sa rastoarne conducerea iraniana. Astfel, iranienilor le este interzis sa comunice sau sa primeasca ajutor din partea organizatiilor respective. Printre organizatiile proscrise, se numara si trustul BBC, care, anul trecut, a lansat un post de televiziune prin satelit in limba farsi; Wilton Park, un grup britanic ce organizeaza conferinte pe teme de politica externa; Universitatea Yale si George Soros Open Society Foundation.

Insulele Solomon, lovite de cutremure doua zile consecutiv. Un cutremur cu magnitudinea de 6,9 grade pe scara Richter s-a produs, marti seara, in Oceanul Pacific, aproape de Insulele Solomon, la doar o zi dupa ce o serie de cutremure a lovit aceeasi zona, scrie CNN. Cutremurul s-a produs la ora locala 11.15 p.m., la o adancime de 25 de kilometri. Pana miercuri, la ora 12.56 a.m. se produsesera deja 5 replici. Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific a anuntat ca nu se asteapta sa se produca vreun tsunami. Luni, Insulele Solomon au fost lovite de opt cutremure in decurs de numai 14 ore. Doar doua dintre acestea au fost puternice, avand magnitudinea de 6,5 si respectiv 7,2 grade pe scara Richter. Insulele Solomon sunt situate in Cercul de foc al Pacificului, o zona in care au loc frecvent cutremure si eruptii vulcanice.

SUA si-a redeschis ambasada din Yemen. SUA si-a redeschis ambasada din Sana'a, marti, la o zi dupa ce fortele de securitate yemenite au ucis doi suspecti Al-Qaeda, anunta The New York Times. SUA si Marea Britanie si-au inchis, duminica, ambasadele din capitala Yemenului din cauza amenintarilor retelei teroriste Al-Qaeda. Angajatii ambasadei britanice s-au intors, marti, la lucru, insa cladirea a ramas inchisa pentru public. Ambasadele franceza, germana, ceha si japoneza au fost si ele inchise publicului. "Operatiunile de succes impotriva terorismului, organizate de fortele de securitate ale guvernului din Yemen pe 4 ianuarie, la nord de capitala, au contribuit la decizia ambasadei de a-si relua activitatea" se mentioneaza intr-un comunicat oficial al ambasadei.

Tehnicile folosite de talibani pentru indoctrinarea copiilor: promisiunea unui rai cu rauri de lapte si miere. Armata pakistaneza sustine ca a descoperit un complex folosit de talibani pentru a transforma copii cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani in criminali cu sange rece. O parte a complexului este formata din 4 incaperi in care fiecare perete este decorat cu picturi colorate ce contrasteaza cu peisajul arid din imprejurimi. In fiecare imagine este prezentat cate un rau. In unele imagini se afla oameni care inoata in apa sau femei asezate pe marginea raului. Copiilor li se spune ca asta ii asteapta in rai, ca raurile sunt rauri de lapte si miere, iar femeile sunt virginele care ii asteapta acolo. Copiilor li se mai spune ca vor trai alaturi de profet si ca vor avea un trai indestulat. Imaginile pot parea simple, insa pentru copiii din aceasta zona a Pakistanului ele sunt de-a dreptul captivante, scrie CNN.

A fost descoperit cel mai mare mormant antic din Egipt. Arheologii egipteni au anuntat ca au descoperit, in stravechea necropola Saqqara, un mormant urias – cel mai mare dintre cele cunoscute pana in prezent – cu vechimea de 2500 de ani. Constructia funerara consta dintr-o sala mare, sapata in calcar si inconjurata de alte incaperi mai mici si coridoare. In camerele cercetate pana in prezent au fost descoperite sarcofage, schelete umane, vase de lut bine pastrate, precum si pasari de prada mumificate, scrie Descopera.