Israelul promite o "riposta in forta" la orice atacuri venite din fasia Gaza. Trei militani palestinieni au fost ucisi in urma unui atac aerian al Israelului petrecut duminica asupra unei zone din fasia Gaza folosite pentru a lansa rachete catre teritoriul israelian, la doar cateva ore dupa ce premierul Benjamin Netanyahu a rostit un discurs in care a promis "o riposta in forta" impotriva oricaror atacuri" venite din teritoriu, scrie Reuters. Un purtator de cuvant al armatei israeliene a precizat ca un avion a lovit pozitiile unor militanti care se pregateau sa lanseze rachete catre Israel. Conform prim-ministrului Netanyahu, 20 de rachete si proiectile de mortier au fost trase saptamana trecuta spre statul sau din teritoriile controlate de Hamas. In ultima luna violentele s-au intensificat de-a lungul frontierei dintre Israel si fasia Gaza, fapt ce ar putea complica suplimentar eforturile diplomatice din regiune, sustinute de Casa Alba.

Alte doua biserici din Malaysia au fost tinte ale unor atacuri cu sticle incendiare duminica, aducand totalul lacaselor de cult avariate in urma disputelor religioase la sase. Conflictul a inceput vineri, ca urmare a unei decizii judecatoresti care le permite non-musulmanilor sa utilizeze cuvantul "Allah" pentru a-l desemna pe Dumnezeu, scrie CNN. In limba malaieza, cuvantul folosit pentru "Dumnezeu" este "Allah", ca si in araba. Insa foarte multi cetatenti din tara asiatica predominant musulmana considera ca acest cuvant ar trebui sa fie folosit exclusiv in Islam. Nici guvernul nu este de acord cu hotararea curtii, fiind de parere ca aceasta poate starni confuzie in randurile populatiei. Institutia a inaintat un apel impotriva controversatei decizii.

Guvernul din Yemen este dispus sa stea de vorba cu militantii Al Qaeda. Guvernul din Yemen este "hotarat sa ia masuri impotriva" Al Qaeda si in acelasi timp este dispus sa stea de vorba cu orice sustinator al gruparii ce este de acord sa "renunte la violenta si terorism", a declarat Ali Abdullah Saleh, presedintele statului. Ali Abdullah Saleh este presat puternic de catre Statele Unite ale Americii sa anihileze gruparea terorista Al Qaeda din Pensinsula Arabica, care si-a gasit refugiu in diferite zone ale Yemenului si a revendicat atacul terorist cu bomba asupra unui avion american ce se indrepta spre Detroit in ziua de Craciun. Integral in New York Times.

Un adolescent din Texas neaga faptul ca si-a angajat un prieten sa ii ucida mama. Conform politiei din Houston Danish Minhas, un adolescent in varsta de 17 ani, a recunoscut ca si-a angajat un prieten sa ii ucida mama, insa intr-un interviu acordat ziarului Houston Chronicles baiatul a negat orice implicare in crima. Un purtator de cuvant al politiei a declarat ca Danish Minhas le-a spus investigatorilor ca l-a angajat pe Nur J. Mohamed in varsta de 18 ani sa ii ucida mama deoarece aceasta era prea stricta. Tot conform politiei ambii baieti au marturisit faptele. Integral pe FoxNews.

Egiptul isi vrea inapoi comorile arheologice. In luna aprilie a acestui an, Egiptul va gazdui o conferinta internationala avand ca tema retrocedarea operelor de arta si a vestigiilor arheologice furate din tarile de origine si expuse azi in muzee din intreaga lume. Treizeci de tari, printre care Grecia, Mexic, Peru, Afghanistan, Irak, Cambodgia si China vor participa la conferinta de la Cairo, pentru a discuta spinoasa problema a recuperarii numeroaselor artefacte sustrase, de-a lungul timpului, de pe teritoriile lor si expuse in muzee straine. Participantii la conferinta intentioneaza sa intocmeasca liste ale artefactelor revendicate de fiecare tara in parte, sa revizuiasca legislatia internationala in domeniu si sa faca recomandari specifice pentru imbunatatirea ei. Integral pe Descopera.