Comisie olandeza: Razboiul din Irak a fost ilegal. O comisie de ancheta din Olanda a stabilit, marti, ca razboiul din Irak nu a avut "nicio baza in dreptul international", aceasta fiind prima ancheta independenta a invaziei asupra Irakului realizata pana acum. Comisia formata din 7 persoane a ajuns la concluzia ca razboiul, sustinut si de guvernul olandez, nu a fost justificat - "guvernul olandez si-a oferit sprijinul intr-un razboi ale carui scopuri nu erau in concordanta cu politica guvernului olandez. Actiunea militara nu avea un mandat clar conform dreptului international". "In explicarea programului irakian de producere a armelor de distrugere in masa, guvernul olandez a fost, intr-o mare masura, ghidat de informatii publice si de alte informatii provenind din SUA si Marea Britanie" se mentioneaza in raport, potrivit The Guardian.

Nepoata unui ministru britanic, condamnata la 15 ani de inchisoare pentru crima. Nepoata ministrului britanic al Apararii, Quentin Davies, a primit o sentinta de 15 ani de inchisoare, dupa ce a recunoscut ca a injunghiat un tanar francez, scrie The Guardian. Jessica Davies, in varsta de 30 ani a fost condmanata de o instanta din Versailles pentru uciderea francezului Olivier Mugnier, in varsta de 24 de ani. Jessica il cunoscuse pe barbat intr-un bar dupa care l-a invitat la in aprtamentul ei din Paris. Aceasta l-a injunghiat pe barbat in zona gatului, dupa care a chemat ambulanta. Cand au sosit medicii, aceasta a recunoscut ca ea l-a injunghiat, insa a declarat ca scopul sau nu era sa-l omoare. Analizele de sange ale Jessicai Davies au aratat ca, la momentul crimei, aceasta consumase o cantitate mare de alcool si luase mai multe antidepresive.

Un chinez a donat aproape 9 milioane de dolari universitatii Yale. Un milionar chinez, absolvent la Yale, a donat 8,888,888 USD universitatii, starnind reactii variate in randul chinezilor. Donatia lui Lei Zhang, care a terminat un masterat la Yale School of Management in 2002, va fi folosita pentru construirea unui nou campus si a unei sali de conferinte. Aceasta este cea mai mare donatie facuta de un absolvent catre Yale SOM. De asemenea, o parte din suma va fi folosita pentru a oferi burse studentilor chinezi pentru un program de Relatii Internationale, iar alte fonduri vor fi folosite pentru a sustine un program de pregatire a presedintilor universitatilor chineze, a anuntat prestigioasa universitate americana. Insa, foarte multi chinezi l-au criticat pe Zhang pe formuri, numindu-l "tradator" si spunand ca acesta ar fi trebuit sa doneze mai intai bani chinezilor care nu au acces la educatie, scrie CNN. Altii in schimb, l-au aparat, considerand ca este normal ca Zhang sa rasplateasca institutia care l-a ajutat sa isi construiasca o cariera.

Un plan de bombardare a cladirilor ministerelor, deturnat in Irak. Autoritatile irakiene au anuntat, marti, ca au deturnat un plan amplu de bombardare a cladirilor unor ministere si a altor locuri publice, care ar fi trebuit sa fie urmate de un val de asasinate politice. Fortele de securitate aveau informatii cu privire la locurile in care se fac centurile de explozibil pentru masinile capcana, iar alte informatii fusesera obtinute in urma interceptarii unor convorbiri telefonice. Autoritatile au organizat, marti, o razie in urma careia au fost confiscate cantitati semnificative de explozibil, scrie The New York Times. Intre 4 si 10 masini capcana conduse de atacatori sinucigasi se indreptau catre cladiri ale guvernului, marti dimineata, cand au fost oprite de politie. In plus, in timpul unor razii in case si depozite din Bagdad, care s-au intins pe parcursul intregii zile, autoritatile au retinut 25 de persoane si au confiscat mai mult de 200 de kilograme de TNT si C4, 250 de litri de solutie de azotat de amoniu si 60 de proiectile de mortier.

Secretul armurii lui Alexandru cel Mare a fost dezvaluit. Atat Alexandru cel Mare (356 – 323 i.Hr), cel mai cunoscut general din intreaga istorie a umanitatii, cat si soldatii sai au purtat armuri asemanatoare kevlarului de astazi, armuri realizate din fasii de lana laminate dupa o tehnica redescoperita abia recent, au anuntat oamenii de stiinta cu ocazia intalnirii anuale a arheologilor din toata lumea la Institutul Arheologic din Anaheim, California. Poate cea mai clara dovada a faptului a Alexandru purta linothorax este faimosul mozaic descoperit la Pompeii. In acesta, tanarul general macedonean este reprezentat cu o armura alcatuita din fasii de lana laminata, scrie Descopera.