Tensiunile dintre Israel si Turcia s-au aplanat. Israelul si-a prezentat scuzele fata de Turcia. Ultimul dintr-o serie de conflicte intre Turcia si Israel s-a rezolvat, dupa ce ministrul adjunct de Externe din Israel si-a cerut scuze de doua ori in mod public fata de Turcia. Aceasta din urma a amenintat, miercuri, ca isi va retrage ambasadorul din Israel, dupa ce diplomatul turc a fost umilit in public de catre ministrul Danny Ayalon. Relatiile dintre Turcia si Israel devenisera deja tensionate inca de anul trecut, de la operatiunea militara israeliana in Fasia Gaza. Presedintele turc, Abdullah Gul, a cerut liderilor israelieni sa isi ceara scuze in mod public. Miercuri seara, ambasadorul turc, Ahmet Oguz Celikkol, a primit o scrisoare formala de la Ayalon, in care acesta isi cerea scuze. Apoi, biroul premierului a emis un comunicat in care se mentioneaza ca Israelul "spera ca acest gest sa puna capat problemelor", scrie The New York Times.

Fortele de securitate yemenite au ucis un lider Al Qaeda. Fortele de securitate din Yemen au ucis un om suspectat ca ar fi liderul unei celule teroriste Al Qaeda si au capturat alti patru militanti in dimineata zilei de miercuri, la cateva ore dupa ce doi soldati yemeniti fusesera omorati de membri ai organizatiei teroriste in apropierea capitalei Sana'a, scrie The New York Times. Aceasta actiune face parte din campania guvernului yemenit impotriva ramurii arabe a Al Qaeda, care si-a avut sediul initial in Arabia Saudita, iar acum in Yemen. dupa ce SUA a decis sa acorde sprijin Yemenului, raziile au devenit mai frecvente. Ministrul de Interne al Yemenului a identificat barbatul ucis ca fiind Abdullah al-Mehdar, unul dintre cei mai cautati militanti Al Qaeda din tara. Acesta a fost ucis dupa ce trupele yemenite de comando au patruns in locuinta baricadata din orasul Houtah unde acesta se ascundea impreuna cu alti militanti, potrivit site-ului Ministerului de Interne.

Venezuela rationalizeaza energia electrica. Venezuela a impus un program de rationalizare a energiei electrice prin care vor avea loc pene controlate de curent de cate patru ore in fiecare saptamana, pe teritoriul intregii tari, scrie The Telegraph. Presedintele Hugo Chavez a declarat ca rationalizarea este necesara pentru a evita o criza a energiei electrice. Intreruperile de curent vor avea loc in diferite regiuni ale tarii o data la doua zile, in contextul in care sudul tarii este deja afectat de pene frecvente de curent. Anuntul a venit la doar cateva zile dupa ce presedintele a devalorizat moneda venezueleana. Guvernul a redus recent orele de alimentare cu energie electrica ale centrelor comerciale si a cerut sediilor de birouri si marilor complexe rezidentiale sa reduca consumul cu 20%, in caz contrar acestea riscand sa plateasca amenzi.

Acum puteti raspunde la comentarii de pe Facebook prin email. Pana acum, Facebook oferea utilizatorilor sai optiunea de a fi tot timpul informati cu privire la conversatiile de pe platforma de socializare prin email. Astfel, utilizatorii puteau sti daca cineva a trimis comentarii cu privire la fotografiile sau mesajele postate de ei atunci cand isi verificau emailul, insa acestia erau nevoiti sa se logheze daca doreau sa raspunda la astfel de comentarii. Insa, marti, Facebook a introdus o optiune prin care utilizatorul nu trebuie decat sa apese butonul de "reply" din email, sa scrie mesajul si sa apese "send" ca si cum ar trimite un email obisnuit, iar mesajul va aparea automat ca si comentariu pe Facebook, fara ca logarea sa fie necesara, se anunta pe blogul oficial. Foarte multi utilizatori au fost incantati de introducerea acestei optiuni, intrucat numeroase companii interzic utilizarea retelelor de socializare la locul de munca.

Secretele genetice ale catelului Shar-Pei. Cercetatorii au analizat genomurile a 10 rase pure de caini, identificand la cainii Shar-Pei, printre altele, o mutatie a unei gene numite HAS2, care controleaza sinteza unei enzime numite hialuronic-acid-sintaza; acesta enzima regleaza, in organism, productia de acid hialuronic, unul dintre cei mai importanti constituenti ai pielii. Astfel, mutatia genei HAS2 ar putea explica de ce, in cazul cainilor Shar-Pei, modificarea acestei gene determina o crestere a "productiei" de piele. Cercetatorii cred ca aceasta mutatie a aparut spontan, in urma cu cateva secole, iar primul caine atins de aceasta anomalie - o piele plina de cute - a atras, probabil, atentia unui crescator, care a obtinut apoi, prin selectie artificiala, o noua rasa de caini, cu acest aspect neobisnuit, scrie Descopera.