Politistii crestini vor pasapoarte, nu si „cipul Satanei”. Noile pasapoarte biometrice, numite si „ale Satanei” printre credinciosi, nu-i baga in sperieti pe membrii Asociatiei Politistilor Crestini. Eliberarea pasapoartelor cu cipuri biometrice – proces finalizat ieri, odata cu intrarea in sistem si a ultimului judet, Vrancea nu-i baga in sperieti pe politistii care si-au dedicat viata Lui Dumnezeu. Actele au starnit controverse inca de la aparitie printre crestinii radicali, pe motiv ca ar fi un semn al Apocalipsei - codul de bare ar include „numarul satanic” 666. Membrii Asociatei Politistilor Crestini din Romania (APCR) sunt de acord sa-si faca asa-numitul „pasaport al Diavolului”, fara frica unei Apocalipse iminente, scrie EvZ.

Oprescu mobilizeaza operatorii de deszapezire cu citate din Basescu. Modul in care se efectueaza deszapezirea in Bucuresti l-a nemultumit pe primarul Sorin Oprescu, care acuza operatorii ca sunt luati prin surprindere si primarii de sectoare ca raporteaza cifre false. Primarul Capitalei, Sorin O-prescu, s-a aratat nemultumit de felul in care operatorii de deszapezire au actionat ieri dimineata, reamintindu-le acestora de vorba predecesorului Basescu. "Va rog frumos sa intrati in normalitate cu ceea ce inseamna deszapezire. V-ati bazat pe faptul ca va fi o zapada de 5-10 centimetri. Iata nu e asa", a spus Oprescu in timpul sedintei Comandamentului de deszapezire convocat la sediul Primariei Capitalei. "Iarna nu-i ca vara", le-a mai reamintit Oprescu operatorilor, scrie Gandul.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti in cazul adapostului de la Mihailesti, amanata inca o saptamana. CAB a amanat, pentru 25 ianuarie, pronuntarea deciziei in cazul contestatiilor fata de decizia Tribunalului Bucuresti, prin care fostul primar Adriean Videanu si functionari publici au fost obligati sa restituie peste 4 milioane de lei cheltuiti pentru terenul adapostului de la Mihailesti. Aceasta este a treia amanare a instantei. Curtea de Apel Bucuresti a amanat, pe 11 ianuarie, cu o saptamana pronuntarea pe contestatiile fata de decizia Tribunalului Bucuresti din mai 2009, scrie Cotidianul.

Cum a obtinut 'Adevarul' o lucrare de licenta 'la negru' despre tratarea cancerului. In Romania functioneaza retele bine organizate care vand studentilor, pe bani frumosi, lucrari de licenta, de masterat sau de doctorat „la cheie“. Piata merge bine chiar si pe timp de criza. Absolventii de facultati aflati in criza de timp sau de inspiratie pot cumpara „la negru“ o lucrare de diploma de pe site-urile de profil, cu sume cuprinse intre 120 si 350 de lei. LucrareLicenta.ro, Comandalicente.ro, Lucrari-de-licenta.ro, Lucraride diploma.net sau Diploma.net sunt site-uri care contin zeci de mii de proiecte de diploma gata facute din orice domeniu. De la medicina, farmacie, stomatologie, agronomie, industrie alimentara, economie, automatica si calculatoare pana la drept sau geografie, noteaza Adevarul.

Din rulota, la facultate: romanca de etnie roma Mirabela studiaza dreptul la Paris. Mirabela este o tanara roma de 26 de ani din Romania, care urmeaza cursurile Facultatii de drept de la Universitatea Paris VIII (Saint-Denis), dar locuieste in conditii precare, intr-o tabara de tigani din sudul capitalei franceze, in departamentul Essonne, scrie ziarul Le Parisien, citat de Agerpres. O studenta ca oricare alta, care se amesteca in multimea de tineri de pe culoarele Universitatii Saint-Denis. "La inceput, ma pierdeam", afirma ea, cu un accent despre care este greu sa spui de unde este originar. Totusi, bruneta a invatat franceza mai tarziu, acum patru ani, cand a venit in Franta la insistentele parintilor ei. Acum, ea locuieste intr-o rulota dintr-o tabara de tigani situata pe un teren de langa cimitirul Massy (Essonne), scrie Romania Libera.

Romania, exportatorul nr. 1 de prostitutie. Dupa trei ani de la integrarea in UE, Romania s-a „remarcat” ocupand primul loc in topul tarilor de origine a prostituatelor imigrante din 25 de state. Un studiu realizat de reteaua internationala TAMPEP, formata din mai multe organizatii nonguvernamentale europene din domeniul reducerii riscurilor de HIV/SIDA, plaseaza Romania pe primul loc in topul tarilor de origine a prostituatelor imigrante din 25 de state membre ale Uniunii Europene (UE). Studiul intitulat „Sex work in Europe” a fost lansat la finalul anului trecut si este axat pe „cartografierea” scenei prostitutiei in Europa si pe identificarea riscurilor la care se expun imigrantii care isi vand trupul si clientii lor, scrie EvZ.

Centura Capitalei se inaugureaza in acest an, mai scurta si fara poduri.Largirea la patru benzi a centurii Bucurestilor va fi gata in acest an, insa fara poduri si fara sa faca legatura intre cele doua autostrazi. Constructia podurilor ar putea fi pasata la Consiliul Judetean Ilfov. Cu un efort bugetar de aproape 100 milioane de euro, largirea la patru benzi a centurii de nord a Capitalei se va incheia in acest an, insa investitia nu va aduce, cel putin deocamdata, mari avantaje pentru soferii care vor sa ocoleasca Bucurestiul. Concret, partea carosabila va fi extinsa la patru benzi pe o lungime de 20,46 km, intre DN7 si DN2, proiect care a fost estimat la 93,58 milioane de euro. Pe acest sector urmau sa fie construite si trei poduri, care nu vor fi gata anul acesta. Doua dintre ele ar trebui sa treaca peste drumuri judetene, la Tunari si Stefanesti, insa au fost proiectate la o banda pe sens, ceea ce ar gatui traficul venit de pe doua benzi, scrie Gandul.

Pe urmele victimelor lui Sergiu Bahaian. Cele patru persoane asasinate la comanda omului de afaceri Sergiu Bahaian se incadrau in acelasi portret robot: semianalfabeti, sarantoci, fara rude care sa le anunte disparitia. „Adevarul“ le-a aflat povestile. Timisoreanul Petrica Captalan, nascut in 1981, a fost una dintre primele victime ale clanului interlop condus de Sergiu Bahaianu, noteaza Adevarul.