FBI a incalcat legea timp de cativa ani, invocand terorismul. FBI a strans, in mod ilegal, mai mult de 2.000 de registre de apeluri telefonice in perioada 2002-2006, invocand urgente legate de terorism, sau pur si simplu convingand companiile de telefonie mobila sa predea inregistrarile, arata mai multe memorandumuri interne si interviuri. Cotidianul american Washington Post a obtinut emailuri care arata ca oficialii pentru combaterea terorismului din cadrul FBI nu au urmat procedurile stabilite pentru respectarea drepturilor civile. Oficiali FBI au confirmat pentru Washington Post ca, luna aceasta, urmeaza sa fie publicat un raport al unui inspector general de la Departamentul de Justitie, in care se va arata ca FBI a incalcat legea in repetate randuri cu aceste cereri urgente.

Sylvie Kauffmann, prima femeie numita la conducerea ziarului "Le Monde". Le Monde, unul dintre cele mai mari ziare din Franta, a numit pentru prima oara o femeie in functia de redactor sef in cei 65 de ani de existenta. Sylvie Kauffmann, in varsta de 55 de ani lucreaza pentru Le Monde din 1988. Cea care l-a inlocuit in functie pe Alain Franchon a mai lucrat pentru cotidian ca redactor sef adjunct si corespondent in Asia de sud-est. Kauffmann insa recunoaste ca este o "mare provocare" sa conduci un ziar atat de mare care se zbate sa se sustina financiar intr-o era a internetului. "Este o slujba palpitanta, care te obliga, insa, sa fii rational si sa iti pastrezi cumpatul in aceasta perioada dificila pentru presa scrisa" a declarat Sylvie Kauffmann intr-un interviu telefonic pentru The New York Times.

Raport: Tot mai multe femei au venituri mai mari decat sotii lor. Potrivit unui raport publicat, marti, de catre Centrul de Cercetare Pew, se poate observa un nou trend, denumit de cercetatori “ascensiunea nevestelor,” conform caruia femeile sunt din ce in ce mai bine educate decat sotii lor, iar intr-una din 5 casnicii ele au un venit mai mare decat cel al sotilor. Raportul arata ca, din ce in ce mai des, barbatii isi imbunatatesc considerabil situatia economica cand se casatoresc, sporind veniturile gospodariei si deseori alegandu-si partenere cu acelasi nivel de educatie. Comparativ cu anii 1970, cand foarte putine femei ajungeau sa aiba studii superioare sau sa lucreze, schimbarile sociale au determinat o inversare a rolurilor in ceea ce priveste castigurile in casnicie. “Casnicia este mult mai profitabila pentru barbati in ziua de azi,” a declarat Richard Fry, co-autor al raportului, potrivit Washington Post.

Un supravietuitor al Holocaustului a depus marturie impotriva unui presupus gardian ucrainean: "Eu nu vreau razbunare, vreau dreptate". Thomas Blatt, supravietuitor al Holocaustului, a depus, marti, marturie in procesul impotriva presupusului gardian, John Demjanjuk, afirmand in fata instantei ca inca mai are cosmaruri legate de lunile petrecute la Sobibor, scrie Reuters. Pe cand avea 15 ani, Blatt a petrecut 6 luni in tabara de la Sobibor in anul 1943 sortand lucrurile everilor trimisi la camerele de gazare. Acesta a luat parte la revolta din octombrie 1943, in care mai multi prizonieri au ucis 11 ofiteri nazisti si gardieni si au evadat. Acum in varsta de 82 de ani, Thomas Blatt este unul dintre reclamanti in procesul intentat impotriva lui Demjanjuk, care este acuzat ca a contribuit la uciderea a 27.900 de evrei in 1943. Procurorii sustin ca Demjanjuk, in varsta de 89 de ani, a fost gardian la Sobibor in aceeasi perioada in care se afla si Blatt acolo. Daca este gasit vinovat, Demjanjuk si-ar putea petrece restul vietii in inchisoare. "Eu nu vreau razbunare, vreau dreptate", a declarat Blatt.

Bacteriile sunt mai inteligente decat se credea. Descoperirea marcheaza o noua etapa in domeniul descifrarii modalitatilor prin care bacteriile sunt capabile sa raspunda si sa se adapteze schimbarilor din mediul lor ambiant, odata cu revolutionarea unor domenii unde bacteriile pot fi folosite, precum medicina si agricultura. Stiinta biologiei se axeaza in principal pe studierea bacteriei Escherichia coli, drept model pentru evidentierea capacitatii bacteriilor de a se deplasa activ si independent. Cu toate acestea, Gladys Alexander, profesor asociat de biochimie celulara si biologie moleculara in cadrul Universitatii Knoxville, a decis sa se dedice observarii bacteriilor mai complexe din sol, bacterii din specia Azospirillum brasilense, scrie Descopera.