Bill Gates si-a facut cont pe Twitter - 160.000 de followeri in 15 ore. La mai putin de o zi de cand si-a deschis cont pe site-ul de microblogging, co-fondatorul companiei Microsoft a devenit una dintre cele mai populare persoane de pe Twitter. In doar un minut de la activarea contului, Bill Gates avea 230 de followeri, iar in decurs de 15 ore, numarul acestora a crescut la 160.264, scrie CNN. Contul @BillGates a fost marcat ca si "cont verificat", ceea ce inseamna ca acesta este intr-adevar al lui Gates, intrucat pana acum au existat mai multe conturi false cu numele lui. Desi foarte multe persoane urmaresc mesajele postate de Gates, acesta este foarte selectiv in ceea ce priveste posturile pe care le urmareste el, in lista sa existand doar 40 de conturi, cele mai multe dintre acestea apartinand unor fundatii de caritate, celebritati sau angajati de la Microsoft.

China interzice mesajele text cu "continut daunator". China incearca sa extinda ceea ce numeste o campanie impotriva pornografiei, ordonand companiilor de telefonie mobila sa blocheze serviciul de mesaje text persoanelor care trimit mesaje cu "continut ilegal sau daunator", a anuntat, marti, media de stat, citata de The New York Times. Potrivit China Mobile, una dintre cele mai mari companii de telefonie mobila din tara, vor fi scanate automat dupa cuvinte-cheie, care vor fi stabilite de politie. Mesajele vor fi considerate "daunatoare" daca nu respecta criteriile stabilite de guvern, criterii care nu vor fi facute publice.

Israelul expulzeaza un american care lucra pentru o agentie de stiri palestiniana. Jared Malsin, redactor sef la agentia de stiri Maan din Betleem, a fost retinut in urma cu o saptamana pe aeroportul Ben Gurion si i s-a negat posibilitatea de a intra in tara. Miercuri, acesta a fost trimis inapoi in SUA dupa ce a fost interogat de autoritati in legatura cu viziunile sale "anti-israeliene", scrie The Washington Post. Agentia de stiri pentru care Malsin a lucrat timp de 2 ani si jumatate este o organizatie non-profit finantata de SUA, de unele guverne europene si de Organizatia Natiunilor Unite. Americanul venea in Israel pe baza mai multor vize de turist de trei luni si lucra fara permis de munca. Aceasta este o practica folosita de mai multi voluntari si angajati straini care nu reusesc sa obtina permise de munca de la guvernul israelian.

Mini-robotii vor cauta supravietuitorii cutremurelor. Inginerii de la Universitatea Berkeley, SUA, lucreaza la fabricarea unor “robo-gandaci” destinati sa localizeze rapid supravietuitorii, in cazul unor dezastre. Prototipul a fost realizat din materiale ieftine - carton, plastic, piese de calculator si parti recuperate din jucarii vechi. Mini-robotul, numit Dash - si pe care creatorii sai il aseamana cu un gandac de bucatarie, din cauza felului in care se deplaseaza -, este controlat prin telecomanda. Scopul proiectului este de a dezvolta "armate" de astfel de robotei ieftini, usor de asamblat si de utilizat, pentru a fi folositi in operatiunile de cautare si salvare a supravietuitorilor unor dezastre, scrie Descopera.

Rusia vrea sa scape de gustul puiului american. In timpul primei administratii Bush, la inceputul anilor 1990, SUA au inecat Rusia in carne de pui, trimisa ca ajutor alimentar, astfel incat rusii au ajuns sa numeasca puii americani “pulpe Bush", scrie The New York Times. Pulpele de pui americane au salvat de la foamete o Rusie aflata in cadere libera dar au ajuns si sa simbolizeze umilirea unei natiuni marete odata de a fi redusa la nevoia de a cersi mancare. De mai bine de un deceniu guvernul rus a incercat sa stearga aceasta rusine iar ultima sa actiune in acest sens este reprezentata de impunerea unei interdictii pe perioada nedeterminata privind importurile de pui americane. Interdictia a fost pusa in aplicare marti, aparent, deoarece companiile din Statele Unite nu a reusit sa adere la noile reglementari in domeniul sigurantei alimentare. Reprezentanti din ambele tari au avut o intrevedere, la Moscova, in incercarea de a rezolva acest litigiu, desi nici una dintre parti nu era pregatita sa faca unele concesii.