Polul Nord mai sta doua zile in Romania. Temperaturile raman, pana poimaine, la -20 de grade Celsius. Sapte judete au intrat, asta-noapte, sub cod portocaliu de ger. Valul de frig care a pus stapanire pe Romania ajunge, zilele aces tea, la apogeu. Temperaturile vor cobori in multe zone sub -20 de grade Celsius si vor atinge chiar -31 de grade C. O usoara incalzire - care se traduce prin temperaturi intre -5 grade si -15 grade Celsius - e asteptata abia pentru miercuri. In timp ce meteorologii anuntau ca sapte judete - Harghita, Covasna, Brasov, Suceava, Botosani, Neamt si Sibiu - aveau sa intre, de noaptea trecuta, sub cod portocaliu de ger, premierul Emil Boc cerea ieri autoritatilor centrale si locale sa ia masuri pentru ajutarea celor blocati in trafic si pentru protejarea persoanelor fara adapost. Integral in EvZ.ro.

Politistii bucuresteni au impuscat un barbat pe care l-au prins furand cherestea. Un barbat a fost impuscat in picior, dupa ce politistii de la Sectia 24 din Bucuresti l-au surprins, alaturi de inca doi complici, furand cherestea dintr-o casa in constructie de pe Strada Humulesti din Sectorul 5, scrie NewsIn. Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, politistii de la Sectia 24 au surprins, duminica seara, trei barbati in timp ce furau cherestea dintr-o casa aflata in constructie de pe strada Humulesti din Sectorul 5 al Capitalei. Integral in Romania Libera.

Gerul naprasnic a pus pe fuga si gripa porcina. Gerul a pus stapanire pe mai toata tara. Doar sase judete au scapat de avertizare. Pentru a nu mai muri si alti romani de frig, in ultimele ore inregistrandu-se patru decese, premierul Emil Boc le-a cerut prefectilor sa gaseasca adaposturi pentru persoanele care nu au unde locui. Gerul a inghetat si gripa porcina, in ultimele 24 de ore fiind raportate doar sase noi imbolnaviri din cauza virsului A/H1N1, scrie Romania Libera.

Nota mica la purtare pentru elevele batause. Nota scazuta la purtare, aceasta este singura pedeapsa pe care ar putea sa o primeasca cele doua fete de 15 ani, de la Colegiul Tehnic Energetic din Capitala, care si-au batut si si-au bagat in spital o colega de scoala. Intre timp, Petronela Mihalache, eleva batuta ramane internata la Spitalul „Marie Curie”, cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral, si asteapta ca doctorii sa decida astazi daca va putea fi externata. Tot azi, profesorii colegiului si reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) vor demara o ancheta pentru a stabili gradul de vinovatie a celor trei fete. Integral in EvZ.ro.

Traficanti de persoane, cercetati de politie. Cinci barbati acuzati ca, in perioada 2008 - 2010, au racolat si trimis la munca in Spania mai multe persoane din municipiul Drobeta-Turnu Severin si apoi si-au insusit banii castigati de acestea de la patronii spanioli sunt cercetati de politistii mehedinteni, transmite NewsIn. Grupul infractional, format din cinci persoane, a obtinut din exploatarea prin munca a victimelor peste 40.000 de euro. Totodata, politistii de frontiera mehedinteni au mai stabilit ca membrii grupului infractional isi extinsesera activitatile ilegale, confectionand carti de identitate false, permise de conducere si certificate de handicap, toate acestea fiind folosite pentru obtinerea frauduloasa de credite bancare, pana in prezent fiind stabilit un prejudiciu de 100.000 de lei. Integral in Gandul.

O profesoara de matematica rezolva socotelile online. Diana Tataru, o olteanca de 35 de ani, stabilita in Capitala de aproape zece ani, mediteaza online la matematica elevi din clasele V-VIII. Si-a facut firma cu acte in regula la sfarsitul anului trecut, iar luna aceasta a avut primii 60 de clienti. In timp ce 15.000 de profesori sunt amenintati cu disponibilizarea, o profesoara de matematica din Bucuresti si-a incropit o afacere din profesia de dascal. Din spatele laptopului, dintr-o garsoniera micuta din cartierul Titan, Diana Tataru da lectii de matematica elevilor din scoala generala, prin email. Copiii ii trimit exercitiile si dovada achitarii costurilor, care pot varia de la 10 la 60 de lei, in functie de numarul de exercitii sau probleme, scrie Adevarul.

Basescu a mutat unirea principatelor in 1959. Anul unirii principatelor romane l-a facut pe presedintele Traian Basescu sa repete greseala pe care a comis-o in trecut cu privire la datele istorice: plasarea cu un secol mai tarziu a evenimentelor. Prezent la Focsani, cu ocazia sarbatoririi a 151 de ani de la unirea Valahiei cu Moldova, seful statului a rostit de doua ori consecutiv anul 1959, in loc de 1859. "Fara 24 ianuarie 1959, n-ar fi fost posibila Romania Mare. Dar 24 ianuarie 1959 a fost apoi continuat prin acte de mare solidaritate ale poporului roman. A urmat Razboiul de Independenta de la 1877 si abia pe urma Marea Unire de la 1928". Integral in Gandul.

"Cartel Alfa" începe protestele. Sindicalistii "Cartel Alfa" incep, astazi, pichetele la sediul Ministerului Finantelor, solicitand Guvernului prelungirea masurii privind somajul tehnic, ca protectie pentru angajatii care urmeaza a fi disponibilizati. Actiunile de protest ale sindicalistilor "Cartel Alfa" vor avea loc toata saptamana viitoare, intre orele 10.00 si 12.00, la sediul Ministerului Finantelor. "Cartel Alfa" a anuntat ca aproximativ 100 de sindicalisti din domenii ca servicii publice, metalurgie, siderurgie, transporturi, constructii de masini, minerit, industrie usoara, chimie vor participa, zilnic, la pichetul de protest. Integral in EvZ.ro.