Primul roman cu paralizie dupa vaccinul pandemic. O femeie de 30 de ani din Arad a ajuns la spital cu usoare paralizii ale picioarelor, dupa ce a fost vaccinata cu Cantgrip. Este primul caz din Romania la care apar reactii adverse majore, dupa administrarea vaccinului contra A/H1N1. Situatia a fost confirmata de medicii Directiei de Sanatate Publica Arad. Tanara a facut vaccinul pe 11 ianuarie, iar a a doua zi s-a simtit rau. De atunci situatia s-a tot agravat. Medicii la care a apelat femeia dupa ce a facut vaccinul au incercat sa o ajute, insa i-au prescris tratamente care nu au dat rezultate. “A doua zi dupa vaccin, ma dureau muschii, iar la patru zile aveam furnicaturi si imi simteam picioarele amortite. M-am dus la urgenta si mi-au zis sa iau paracetamol”, ne-a povestit femeia, scrie evz.ro.

„Detectoarele mortii”, luate si de statul roman. Controversatul dispozitiv de detectare a bombelor, subiect de ancheta in Anglia si Irak, a fost achizitionat si de „structuri” romanesti. Aeroportul „Mihail Kogalniceanu“ din Constanta a cumparat patru detectoare de explozibil, pentru 420.000 de lei, scrie Adevarul.

Explicatia gerului din Romania: aerul polar s-a „supraracit“ in Siberia. Meteorologii explica gerul prin faptul ca valul de frig polar a facut o "bucla" pana-n Siberia si apoi a intrat in Romania. De ce? Nimeni nu-si explica. Oricum, "bucla" aceasta se produce foarte rar, ultima data a fost in '85. Valul polar s-a plimbat pana in Siberia, s-a supraracit, a intrat in Europa. Meteorologii spun ca gerul naprasnic din Romania este cauzat de faptul ca iarna aceasta valul de frig venit dinspre cercul polar a facut un soi de "bucla" peste Siberia si abia dupa aceea a intrat in Romania, "supraracit", scrie Gandul.info.

Nobelul pentru incalzire globala, bazat pe o eroare. Grupul Interguvernamental pentru Schimbarile Climaterice (IPCC) aflat sub egida ONU a recunoscut ca una dintre previziunle sale din raportul care, in 2007, i-a adus Nobelul pentru Pace, este "o regretabila eroare". IPCC sustinea ca ghetarii din Himalaya se vor topi pana in 2035. Informatia, prezentata ca o certitudine stiintifica, era de fapt preluata dintr-o revista. In 2007, in cel de-al patru-lea sau raport, care i-a adus Premiul Nobel pentru Pace, IPCC a estimat ca ghetarii din Himalaya se topesc mai repede decat in alte parti ale lumii si ca "ar putea disparea pana in 2035 sau chiar inainte" de acest an, scrie Romania libera.

Si avocatii cu renume sunt pacaliti de dezvoltatorii imobiliari. Avocatul Gabriel Biris si-a dizolvat recent firma TMGB Imobiliare prin intermediul careia intentiona sa-si achizitioneze o vila, in valoare de circa 600.000 de euro, in cadrul complexului Green Lake Residence. Tranzactia nu a mai avut loc, deoarece dezvoltatorul ansamblului a intarziat finalizarea proiectului, scrie capital.ro.

Ati cumpara o locuinta in faza de proiect? De la declansarea crizei financiare, mai multi dezvoltatori au intrat in insolventa, iar clientii s-au trezit ca au ramas si fara bani si fara casa. In urma cu doi ani, in plin avant al pietei imobiliare, dezvoltatorii reuseau sa vanda locuintele inca din faza in care acestea erau in stadiu de proiect. Numerosi clienti au platit preturi exorbitante, fara ca dezvoltatorul sa mai termine constructia imobilelor. Altii, mai prevazatori, au pierdut doar banii de avans. Pe timp de criza, insa, romanii au invatat sa fie mai prevazatori, astfel ca sansele ca dezvoltatorii sa mai poata vinde casele din faza de proiect scad pe zi ce trece, scrie evz.ro.