'Analistul' Alexandru Cumpanasu sau cum sa faci primul milion cu Internele. Fundatia lui Alexandru Cumpanasu, „analist” platit de Realitatea TV, este „hranita” cu bani europeni intermediati de stat. Ministerul Administratiei si Internelor vireaza 3,8 milioane de lei intr-o fundatie cu activitate aproape inexistenta: Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID). Cel care conduce ONG-ul, Alexandru Cumpanasu, s-a remarcat prin prezenta constanta in studiourile Realitatea TV - televiziune cu care are un contract de colaborare. AID a obtinut, la sfarsitul anului trecut, 3.788.008,10 lei (peste 900.000 de euro) de la Interne, iar pe hartie destinatia acestor bani suna pompos: „Dezvoltarea si consolidarea Centrului National de Integritate”, scrie EvZ.ro.

Poveste din Italia: Paula a sarit in gol pentru ca „duhnea a romanca“ . Miercurea trecuta, mama a urcat dis-de-dimineata la etajul al doilea al casei lor noi din Solesino, Padova, si a trezit-o pe Paula sa mearga la scoala. S-a dus apoi in camera alaturata, in care dormea fratele cel mic, l-a trezit si pe el, iar rutina diminetilor lor a continuat neabatuta. Cand a fost gata, baietelul de 10 ani a coborat cu ghiozdanul in spate, fara Paula. Au strigat-o. N-a raspuns. Mama a urcat repede la etajul al doilea si a gasit camera Paulei goala. Apoi a vazut in alta incapere un geam deschis: "L-oi fi uitat asa peste noapte", si-a spus si s-a dus sa il inchida. Si a vazut-o pe fetita ei de 13 ani, intinsa in fata casei, a sunat la Salvare si la carabinieri. Cand si-a revenit, Paula le-a spus ca nu mai vrea sa se intoarca la scoala, ca nu mai vrea sa-si vada colegii de clasa, care-i spun ca "duhneste a romanca", scrie Gandul.

Tanar designer, artist de succes in Finlanda: "In Romania mi s-a spus mereu sa plec. Si am plecat". Octavian Balea a plecat la 20 de ani din Romania, cu 200 de euro in buzunar si un rucsac in spinare, pentru a studia designul in Germania. Astazi, la cei 25 de ani ai sai, romanul e stabilit la Helsinki. Are propriul atelier si pregateste prima carte despre cel mai important curent artistic din Finlanda. Peste doua luni isi va deschide propria galerie de arta in centrul capitalei finlandeze, fiind deja cunoscut in cercurile inalte ale culturii din tara care l-a adoptat, scrie Romania libera.

Romsilva betonata. Pentru ca nu are ce face cu banii si pentru ca Romania geme de paduri, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a decis sa investeasca masiv in imobiliare. Aproape 21 de milioane de euro au fost alocate pentru noul sediu, bani cu care s-ar fi putut impaduri peste 1.000 de hectare de padure. A fost distrusa o pepiniera de 7,2 hectare pentru a face loc la trei palate de sticla, scrie Jurnalul.ro.

Bahaian, din arest: "Nu as fi in stare sa comit vreo crima! Sper sa fiu eliberat". Nu am ordonat asa ceva si nu as fi in stare sa comit vreo crima! Este o inscenare! Dat fiind situatia mea nu pot dezvalui acum adevaratii regizori sau scenaristi, a declarat Bahaianu pentru Adevarul de seara. Din arestul IPJ Ialomita, Sergiu Bahaian i-a trimis o scrisoare surorii sale, in care ii cerea acesteia sa ii trimita un pachet cu haine de schimb, lenjerie de pat, pasta de dinti, cafea, ciocolata si alte alimente. El a fost refuzat, insa, de sora sa, care nu a dorit sa-i satisfaca niciuna dintre cererile sale.

Programul Rabala 2010 - Persoanele fizice si juridice pot lua oricate masini doresc. Anul acesta, programul "Rabla" vine cu un sistem nou de vouchere transmisibile. Astfel, prima de casare in valoare de 3.800 de lei (aprox. 900 de euro) va fi inclusa intr-un voucher nenominal si transmisibil. Un client poate sa utilizeze pana la trei vouchere simultan, pentru a obtine o reducere de 2.700 de euro. Masinile noi vor putea fi luate si in leasing, interesul autoritatilor, dupa cum sustine Borbely este "ca tot mai multe rable sa dispara din circulatie ", scrie AutoDigest.ro.

Matematicianul care a gandit cu sufletul. Themistocles Rassias a fost unul dintre cei mai promitatori matematicieni de la Berkeley, California. Dar o promisiune facuta in tinerete tarii lui l-a facut sa se intoarca in Grecia, iar acum preda la Universitatea Tehnica din Atena. Intr-un interviu pentru evz.ro, profesorul spune ca seceta de creiere (brain-drain, termen consacrat in limba engleza) de care sufera state ca Grecia sau Romania se traduce prin lipsa de solutii pentru progres.