Casa Alba condamna executia a doi opozanti in Iran. Casa Alba condamna executia nedreapta a doi opzanti in Iran, acuzati ca ar fi incercat sa modifice ordinea constitutionala iraniana. Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Bill Burton, a declarat ca aceste executii vor duce la "accentuarea izolarii Guvernului iranian fata de restul lumii si fata de poporul sau". Cei doi barbati ce au fost spanzurati joi, acuzati ca sunt "inamici ai lui Allah", au fost arestati inaintea alegerilor prezidentiale. Acestia au fost insa judecati in cadrul proceselor impotriva opozantilor si manifestantilor arestati in timpul revoltelor ce au avut loc dupa alegerile prezidentiale. Acesta sunt primele executii ale unor opozanti de la inceputul crize politice pornita de realegerea contestata a presedintelui Mahmoud Ahmadinejad, in iunie 2009, scrie Washington Post.

Fostul premier francez, Dominique de Villepin, a fost achitat de toate acuzatiile in afacerea Clearstream. Dominique de Villepin a fost achitat de toate acuzatiile in afacerea Clearstream. Fostul premier francez a fost urmarit pentru complicitate la denunt calomnios, tainuire a furtului, abuz de incredere si complicitate la uz de fals, intr-un dosar ce data inca din 2004. Acesta a fost suspectat ca a orchestrat o campanie de defaimare a lui Nicolas Sarkozy, inaintea alegerii sale la presedintie. De Villepin a sustinut intodeauna ca este nevinovat si ca procesul este un moft al presedintelui Sarkozy, care il detesta. Sarkozy, cel care ar fi jurat sa-l "spanzure" pe rivalul sau de "un carlig de macelar", a refuzat sa faca vreun comentariu. Potrivit Palatului Elysee, Sarkozy nu intentioneaza sa faca apel la verdictul de joi. Pe vremea cand era ministru de Externe si apoi de Interne, de Villepin a ordonat o ancheta asupra unor documente ale institutiei financiare luxemburgheze Clearstream, fara a le spune nimic colegilor din guvern. El a fost suspectat ca a incercat sa-l discrediteze pe actualul sef al statului, Nicolas Sarkozy, al carui nume era citat in documente privitoare la detinatorii de conturi dubioase in strainatate, ca beneficiar al unor comisioane obtinute in urma vanzarii unor fregate catre Taiwan, in 1991, noteaza The Guardian.

Afganistan: Proteste in urma uciderii accidentale a unui imam de catre militari din cadrul ISAF. Militari din cadrul Fortei Internationale de Asistenta pentru Securitate (ISAF) aflati in Afganistan au deschis joi focul asupra unui vehicul civil. Incidentul ce s-a petrecut in Kabul a dus la moartea unui imam local si a starnit o serie de proteste, scrie AFP. Zeci de persoane au protestat in fata bazei militare ISAF. Un purtator de cuvant al ISAF a declarat ca regreta nespus intamplarea. "Intr-un incident nefericit, in aceasta dimineata, un convoi al Fortei internationale a NATO a deschis focul asupra unei masini, care parea o amenintare si, din nefericire, a fost ucis un civil", a transmis intr-un comunicat de presa Alianta Nord-Atlantica. "Am aflat ulterior ca civilul era Muhammad Yonus, imamul moscheii Paktia Kowt din districtul Ud-khil. Initial acesta fusese doar ranit, insa a murit datorita ranilor", a declarat generalul Eric Tremblay, purtator de cuvant al ISAF. "Imi exprim sicerele regrete si transmit condoleante familiei acestuia", a declarat Tremblay, citat in comunicat. Acesta a promis o ancheta minutioasa si o despagubire familiei imamului.

Fratele geaman al Terrei va fi descoperit anul acesta. Uluitoarea afirmatie apartine profesorului Michel Mayon, seful catedrei de astronomie al Universitatii din Geneva, printre realizarile sale de prestigiu numarandu-se si descoperirea primei planete extrasolare in anul 1995. Michael Mayor a declarat recent ca progresul tehnologic care a permis observarea planetelor din afara sistemului nostru solar, ne va permite sa descoperim o planeta asemanatoare Terrei pana la sfarsitul anului in curs, noteaza Descopera.

SUA: Lovita si omorata de masina dupa ce a castigat la loterie. O femeie din Ohio a iesit sa sarbatoreasca faptul ca a castigat la loterie intr-un bar, dar cand a vrut sa se indrepte spre casa a fost lovita si omorata de o masina. Femeia castigase 8.000 de dolari si sarbatorea acest lucru impreuna cu prietenii ei. Politia investigheaza daca soferul care a lovit-o mortal pe femeie se afla sau nu sub influenta bauturilor alcoolice, scrie FoxNews.