Nastase si Geoana se dau „victimele lui Basescu”. Adrian Nastase si Mircea Geoana vad o conspiratie politica in spatele dosarelor care-i vizeaza, de la Parchetul General si de la DNA. Procurorii anticoruptie au pus, ieri, sechestru asigurator pe blocul liderului PSD din strada Zambaccian, din Capitala. Fostul premier PSD Adrian Nastase nu-si poate vinde in urmatoarele luni casa situata pe strada Muzeul Zambaccian, din centrul Capitalei, si nici nu poate gira cu ea in eventualitatea contractarii unui imprumut. De cealalta parte, Mircea Geoana ar putea da si el explicatii procurorilor, dupa ce Agentia Nationala de Integritate (ANI) l-a reclamat la Parchetul instantei supreme pentru fals in declaratii, scrie EvZ.ro

Disponibilizatii CFR primesc 2 salarii medii pe economie si diferenta dintre somaj si salariul mediu. Salariatii CFR disponibilizati vor beneficia de doua salarii medii pe economie, iar in perioada de somaj vor primi diferenta dintre indemnizatia de somaj si valoarea salariul mediu pe economie, potrivit unei Ordonante adoptate vineri de Guvern, a anuntat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, informeaza Romania Libera.

Taxele consulare, un lux pentru romani. Dintre principalele comunitati de straini, doar pe englezi ii costa mai mult schimbarea actelor decat pe compatriotii nostri. Pentru a obtine un nou buletin, de exemplu, un roman stabilit in strainatate va cheltui peste 100 de euro, in timp ce un portughez, doar 7,56 euro. Un roman din Spania care si-a pierdut cartea de identitate trebuie sa scoata din buzunar peste 115 euro. Primul pas este identificarea, care costa 30 de euro. Dupa aceasta, solicitantului i se intocmeste un titlu de calatorie, pentru care se percepe o taxa in valoare de 55 de euro, in baza caruia se face o procura pentru buletin, care costa 30 de euro. Integral in Adevarul.

Unde vrea Oprescu sa faca 4 pasaje -“lucrari de arta”, in Bucuresti. Numai proiectarea lor costa 1,7 milioane euro. Alte investitii de criza la Administratia Strazilor: 570.000 de euro pentru garduri de protectie si 850.000 de euro pentru "pictarea" de mesaje pe asfalt. Municipalitatea intentioneaza sa construiasca patru pasaje in intersectiile critice din Bucuresti. Locatiile viitoarelor denivelari sunt la intersectiile strazilor Andronache cu Soseaua Colentina, Soseaua Stefan cel Mare cu Calea Dorobanti, Soseaua Stefan cel Mare cu Strada Barbu Vacarescu (cu iesirea la Tunari) si Stefan cel Mare cu Strada Lizeanu. Viitoarele pasaje sunt, potrivit descrierii din caietul de sarcini, "lucrari de arta" si numai costurile studiului de fezabilitate sunt estimate la 6,5 milioane de lei fara TVA, adica echivalentul a a aproximativ 1,7 milioane de euro, scrie Gandul.

Francezii, respinși la medicina in țara lor, au gasit paradisul la noi: facem anul intai la Cluj! In timp ce, in Franța, 85% dintre studenți eșueaza dupa primul an de medicina, Universitatea din Cluj ii recruteaza doar pe baza de dosar. A deschis chiar o secție de medicina in limba franceza "la cererea țarilor francofone". Un sistem care a impins numeroși tineri sa paraseasca Franța, scrie cotidianul Le Figaro, citat de Cotidianul.

Tanara paralizata dupa vaccinare, internata in Ungaria. Aradeanca de 30 de ani care a avut reactii neobisnuite dupa ce a fost vaccinata contra gripei noi a fost transferata ieri intr-o clinica din Ungaria, de la spitalul judetean Arad unde era internata. Transferul la clinica din Szeged a fost facut la cererea familiei, care a motivat ca, de la internare, starea ei de sanatate nu s-a imbunatatit deloc. Dupa vaccinarea contra gripei noi, Geta Catrinta a acuzat ameteli, dureri de cap, febra si paralizie partiala la nivelul picioarelor, scrie EvZ.ro

In 5 minute iei bilet de la automatul CFR. Cumpararea unui tichet de la primul aparat de bilete, instalat ieri in Gara de Nord, te scapa de stat la ghisee, dar iti solicita atentia. Calatorul care se incumeta sa foloseasca automatul din sala de bilete trebuie sa urmeze 11 pasi, de la selectarea „tipului de vanzare a legitimatiei“ pana la ridicarea biletului. La Gara de Nord s-a pus ieri in functiune primul automat de bilete. Redactorii „Adevarul" au testat eficienta noului sistem care urmeaza sa fie implementat de catre CFR Calatori in majoritatea statiilor din tara, scrie Adevarul.

Cum a fost ingropat scandalul „Macovei - Chirieac - Rosca Stanescu”. Comunicatul de la 1 noaptea care spune ca acuzatiile „nu se confirma”. Vineri, 29 ianuarie, la ora 1:32 dimineata, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a transmis catre presa un comunicat, emis insa de Consiliului National de Integritate (CNI). Peste aproape opt ore, la ora 9:06, aceeasi institutie a transmis comunicatul de presa referitor la sesizarea parchetului in privinta lui Mircea Geoana, astfel incat - pe buna dreptate - primul comunicat de presa a trecut aproape neobservat. In el opinia publica era informata ca a fost finalizata ancheta Comisiei de Evaluare a CNI referitoare la presedintele ANI, Catalin Macovei. Integral in Gandul.