Un celebru interlop britanic foloseste Facebook pentru a-si conduce cartelul din inchisoare. Colin Gunn, unul dintre capii lumii interlope din Marea Britanie isi foloseste profilul de Facebook pentru a-si intimida si ameninta dusmanii, desi este incarcerat intr-un penitenciar de siguranta maxima. Gunn ispaseste o pedeapsa de 35 de ani inchisoare pentru conspiratie la crima, dupa ce a ordonat executia a doua persoane, scrie Timesonline. Acesta pretinde ca guvernatorii penitenciarului i-au permis sa-si creeze un cont pe Facebook, sustinand ca este unul dintre drepturile sale legale, in timp ce criticii sugereaza ca pasivitatea autoritatilor se datoreaza temerilor fata de o eventuala actionare in judecata pe baza incalcarii drepturilor omului. Ministrul britanic al justitiei, Jack Straw, a declarat ca va urmari restrangerea accesului detinutilor la Facebook. Departamentul sau insista ca site-urile de socializare virtuala sunt interzise in inchisori si ca Gunn nu a primit permisiunea oficiala pentru un cont personal.

Aliati ai Statelor Unite, nemultumiti de "lista neagra" a sigurantei aeriene alcatuita de Washington. Masurile de siguranta introduse de catre Statele Unite dupa atentatul esuat din ziua de Craciun risca sa aiba un efect negativ, deoarece a primit dezaprobarea unor aliati importanti ai Washingtonului in lupta impotriva al Qaeda. Arabia Saudita, Algeria si Nigeria s-au declarat nemultumite de includerea lor pe lista tarilor in care se vor efectua controale deosebit de riguroase asupra pasagerilor care doresc sa zboare catre Statele Unite, scrie Reuters. Cele 14 state de pe lista Washingtonului sunt Cuba, Iran, Siria, Sudan, Afganistan, Algeria, Irak, Liban, Nigeria, Pakistan, Arabia Saudita, Somalia si Yemen. O sursa saudita a declarat: "Aceasta este probabil prima masura a administratiei Obama in campania impotriva terorismului. Pentru noi, este o adevarata dezamagire intrucat ne asteptam la o colaborare mai profunda si eficienta."

Cuplul britanic rapit de piratii somalezi cere ajutor. Paul si Rachel Chandler, cei doi cetateni britanici rapiti de piratii somalezi de pe iahtul lor aflat in Oceanul Indian, afirma ca sunt supusi la rele tratamente si solicita ajutor urgent. Un doctor i-a examinat joi pe cei doi, constatand ca starile lor de sanatate sunt deteriorate, scrie The Telegraph. Medicul a declarat ca doamna Chandler "este bolnava, dezorientata si sufera de insomnie". Adresandu-se unui fotograf care l-a insotit pe medic, femeia a spus ca nu este tratata bine, cerand sa fie alaturi de sotul ei. Cei doi britanici au fost separati de catre pirati, fiind paziti in permanenta de garzi inarmate cu pusti-mitraliera.

Statele Unite grabesc intarirea sistemului defensiv antiracheta din Golful Persic. Administratia Obama accelereaza finalizarea dispozitivului de aparare impotriva unor eventuale atacuri cu racheta in Golful Persic din partea Teheranului, plasand nave speciale in largul coastelor iraniene si sisteme antiracheta in cel putin patru tari arabe. Aceste masuri survin intr-un moment critic al relatiilor americano-iraniene. Dupa mai multe luni de incercari diplomatice esuate, Washingtonul incearca sa obtina o larga sustinere internationala pentru aplicarea de sanctiuni asupra Teheranului, scrie The New York Times. Pregatirea unui sistem de aparare antiracheta de catre Washington, discutata public de catre generalul David Petraeus, pare a fi o componenta a planului Casei Albe pentru sporirea presiunii asupra Iranului.

Insomnia reduce dimensiunile creierului. Insomnia cronica poate provoca o micsorare a unei zone specifice a creierului implicata in formarea memoriei. Este descoperirea facuta de echipa de neurologi olandezi condusa de Ellemarije Altena la Netherlands Institute for Neuroscience din cadrul Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences din Amsterdam. Utilizand o noua metoda de investigare, cercetatorii au descoperit ca pacientii afectati de insomnie cronica - un sindrom destul de raspandit -, detin o mai mica cantitate de materie cenusie in partea frontala a creierului decat cei care nu sufera de nesomn. De asemenea, s-a mai observat, cu cat insomnia este mai grava, cu atat scade si cantitatea de materie cenusie a pacientilor. Integral pe Descopera.ro.