41 de pelerini siiti, ucisi in Irak in urma unui atac sinucigas cu bomba. O femeie s-a aruncat luni in aer in mijlocul unui grup de pelerini siiti aflat la marginea capitalei irakiene Bagdad, ucigand 41 de persoane. Este cel mai recent atac terorist venit in preajma alegerilor programate pentru luna viitoare, scrie Reuters. Incarcata cu explozibili, atacatoarea a patruns intr-un cort folosit pentru aprovizionarea pelerinilor cu apa si hrana. Pe langa cele 41 de persoane care au murit in urma exploziei, alte 106 au fost ranite, conform unei surse din cadrul ministerului irakian de externe. Desi Irakul ia masuri pentru a consolida siguranta publica, pregatind retragerea fortelor armate americane, adunarile siite au ramas tinte predilecte pentru musulmanii suniti, printre care se numara si al Qaeda.

Secretarul american al apararii, Robert Gates, l-a demis pe generalul David Heinz din fruntea proiectului F-35. Robert Gates, secretarul american al apararii l-a demis pe generalul de marina David Heinz de la carma proiectului de construire al avionului F-35. Proiectul, a carui valoare se ridica la ordinul miliardelor de dolari, este menit sa funizeze avionul de lupta al viitorului pentru fortele armate americane, insa dezvoltarea sa nu a progresat intr-un ritm acceptabil. Dimensiunea reala a investitiei nu este cunoscuta cu exactitate, BBC inaintand suma de 40 de miliarde de dolari, in timp ce alte surse sustin ca este vorba de 350 de miliarde de dolari. Intr-o conferinta de presa, Gate a declarat ca "progresul si performantele lui F-35 nu sunt cele asteptate". Drept consecinta, producatorul avionului, firma Lockheed Martin, nu va primi din partea Pentagonului bonusul de performanta cifrat la suma de 614 milioane de dolari. Citit mai mult pe Wired.com.

Jurnalul doctorului Mengele va fi scos la vanzare. Un jurnal care i-a apartinut doctorului nazist Joseph Mengele va fi scos la licitatie, impreuna cu cateva scrisori ale infamului personaj. Se estimeaza ca documentele se vor vinde cu aproximativ 40.000 de lire sterline, scrie The Telegraph. Pe langa obisnuitele insemnari minore, jurnalul contine referiri asupra atrocitatilor comise in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial de catre cel care a fost supranumit "Ingerul Mortii". Licitatia va avea loc in Statele Unite, fiind organizate de catre casa Alexander Autographs, cu sediul in Conneticut.

Viata sexuala a presedintelui Jacob Zuma, pe prima pagina a ziarelor din Africa de Sud. Editia din Johanesburg a ziarului Sunday Times a publicat un articol in care sustine faptul ca presedintele Jacob Zuma are un copil provenit dintr-o relatie extraconjugala. Desi are trei sotii si este logodit cu o a patra femeie, presedintele Zuma are o reputatie de aventurier. Desi poligamia este permisa in Africa de Sud, mai multi oficiali l-au criticat pe presedinte pentru comportamentul sau sexual, pretinzand ca acesta nu ofera un exemplu bun pentru populatie. In prezent, guvernul sud-african desfasoara o campanie intensa in care blameaza sexul neprotejat si indeamna cetatenii la restrangerea numarului de parteneri sexuali. Aproximativ 10% din populatia Africii de Sud este infectata cu virsul HIV, situatie ce constituie o problema la nivel national. Integral in The Washington Post.

Imbatranirea celulelor stem sanguine ar putea fi reversibila. Oamenii de stiinta au descoperit o modalitate prin care sa determine un comportament viguros al celulelor stem imbatranite, din sange. Descoperirea ar putea conduce la identificarea unor mijloace de incetinire a procesului de senectute. Extragerea anumitor factori din sangele unor cobai tineri si introducerea lor in sistemele unor soareci in etate a facut ca celulele stem batrane sa imprumute caracteristicile celulelor stem mai tinere. In plus, tesuturile soarecilor varstnici au parut "mult intinerite", potrivit cercetatorilor Centrului pentru Diabet Joslin, din cadrul Institutului de Celule Stem Harvard. Schimbarea la nivelul celulelor stem batrane este coordonata de semnale provenind de la un alt tip de celule, aflate in apropierea osului, au explicat cercetatorii. Ei au adaugat ca aceasta descoperire imbunatateste intelegerea imbatranirii sistemelor sangvine si indica posibile tratamente la nivelul sangelui, pentru vindecarea afectiunilor de sanatate provocate de inaintarea in varsta. Integral pe Descopera.ro.