Capriciile amoroase ale lui Kim Jong-il, motivul pentru care o nord-coreeana a petrecut 10 ani in inchisoare. Kim Young-soon era o dansatoare celebra in Coreea de Nord, in anii 1960. Aceasta facea parte din elita nord-coreeana, fratele sau luptase in Razboiul Coreean (1950-1953) de partea Nordului si ea ii cunostea personal pe Kim Il-sung, fondatorul dinastiei nord-coreene, si pe fiul sau, Kim Jong-il, actualul lider. Cu toate acestea, femeia a fost inchisa timp de 9 ani intr-un lagar pentru detinuti politici pentru ca stia prea multe detalii despre viata privata a lui Kim Jong-il. Reuters a prezentat, marti, povestea impresionanta a unei femei care si-a irosit o parte din viata din cauza capriciilor actualului lider nord-coreean. Motivul pentru care Kim Young-soon a fost inchisa era ca aceasta stia despre o relatie amoroasa a lui Kim Jong Il cu o actrita maritata, relatie pe care mostenitorul puterii o tinea ascunsa de tatal sau, liderul comunist de atunci. Kim Jong Il a avut si un fiu cu Sung Hye-rim (cunoscuta si ca Song Hye-rim), o actrita foarte apreciata la vremea aceea. Femeia a murit in exil, in Rusia, in 2002.

Berlusconi in Betleem: "Zid? Care zid?" Premierul Italian Silvio Berlusconi a calatorit de la Ierusalim la Betleem, miercuri, fara sa observe cel mai renumit reper al acestuia – zidul israelian de securitate, inalt de 8 metri, scrie Reuters. “Va voi dezamagi, pentru ca nu l-am observat”, i-a spus Berlusconi unui jurnalist italian care il intrebase despre impresia pe care i-a lasat-o bariera de beton, la o conferinta comuna cu gazda sa, liderul palestinian Mahmoud Abbas. Protocolul l-a obligat pe Berlusconi sa iasa in frig si ploaie pentru a trece din masina israeliana in cea palestiniana la punctul de control israelian din zid, unde o poarta de otel controleaza accesul catre si dinspre Cisiordania, potrivit surselor palestiniene. Cu toate acestea, liderul italian a declarat ca nu a acordat atentie zidului. “Ma gandeam la ce urma sa ii spun presedintelui,” a declarat acesta. “Imi cer scuze pentru asta.” Zidul din Betleem face parte dintr-o bariera extinsa de securitate, despre care Israelul spune ca ar fi necesara pentru a impiedica militantii palestinieni inarmati sau sinucigasii cu bomba sa ajunga la orasele din Cisiordania.

O instanta elvetiana a hotarat ca aproape 5 milioane de dolari sa fie restituite familiei fostului dictator haitian, Jean-Claude Duvalier. Curtea Suprema elvetiana a hotarat, miercuri, ca cel putin 4.6 milioane de dolari din conturi bancare elvetiene, anterior donate catre organizatii de caritate, sa fie restituite familiei fostului dictator haitian, Jean-Claude Duvalier, scrie The New York Times. Curtea a luat decizia cu cateva ore inaintea cutremurului care a devastat Haiti, in 12 ianuarie, dar aceasta a fost facuta publica abia miercuri, determinand guvernul elvetian sa emita o ordonanta de urgenta prin care sa inghete conturile pana cand o noua lege va permite ca acesti bani sa fie donati grupurilor de intrajutorare din Haiti. Prin decizia luata, Curtea Suprema Federala a anulat-o pe cea a unui tribunal elvetian inferior, conform careia banii ar fi trebuit sa ajunga la grupurile de ajutorare care activeaza pe teritoriul tarii saracite, deoarece statutul limitarilor cu privire la orice crime comise de catre clanul Duvalier a expirat in 2001.

Unui barbat i s-a refuzat cetatenia franceza deorece si-a fortat sotia sa poarte burka. Potrivit ministrului francez al imigratiei, Franta a refuzat sa-i acorde unui barbat cetatenia deoarece a fortat-o pe sotia sa sa poarte valul islamic integral, scrie CNN. Barbatul doarea sa obtina cetatenia pentru a se muta impreuna cu sotia sa franceza in Franta. Cererea acestuia a fost respinsa intrucat o priva pe sotia sa de libertate, impiedicand-o sa iasa in public cu fata descoperita, a explicat Eric Besson. Oamenii pot obtine cetatenia franceza daca indeplinesc anumite conditii, printre care si posibilitatea de a se integra in societatea franceza si de a avea "principii morale bune". Cererea barbatului respectiv a fost respinsa deoarece nu indeplinea acest criteriu al moralitatii, a adaugat Besson.

Compania Virgin planuieste construirea unui “avion” subacvatic. Se numeste Necker Nymph si este prototipul unui submarin cu aripi, construit din fibra de carbon, destinat sa coboare pana la adancimi de 40 de metri. Dar presedintele Virgin, Sir Richard Branson, a anuntat ca firma sa are un proiect si mai indraznet. Compania, care a lansat deja aeronave destinate turismului spatial, urmareste sa lanseze, peste cativa ani, un vehicul submarin capabil sa se scufunde pana la 10.000 de metri. Necker Nymph are o anvergura de 5 metri, o cabina transparenta, cu vizibilitate de 360 de grade, si poate fi manevrat ca un avion, cu ajutorul unei manete, scrie Descopera.