Continental, poarta spre trecut de pe Calea Victoriei. Calea Victoriei, 56. Aici locuieste trecutul. La Hotel Continental, dupa 200 de ani de existenta, ne intalnim negresit cu aristocratia. Cladirea renascentista, de pe colt, vis-a-vis de vechiul Teatru National, frecventata de politicienii si autorii de opere literare ai sfarsitului de secol XIX, precum Sadoveanu, Titulescu sau Goga, este, in vremurile noastre, o masina a timpului. Cand intri in cladirea recent restaurata si deschisa publicului ai impresia ca te afli in acelasi timp in Franta, Austria si Italia. De la 1900. Majordomul iti ia politicos haina si chiar incepi sa te crezi vreun boieras. Citeste mai multe in EvZ.

"Air Force Unu“ – apartamentul cu aripi al presedintelui Basescu are congelator, pat matrimonial si toaleta imbracata in piele. Kilometrii pe care avionul prezidential ii are la bord nu-i tradeaza varsta (36 ani neimpliniti), iar cand se intampla sa mai "parcheze" langa Air Force One in vreo mare capitala a lumii, face de-a dreptul senzatie prin comparatie. Spre deosebire de avioanele de linie, "aeronava prezidentiala" are congelator incapator de 60 litri in care se pot pune fructe la rece si mai ales inghetata, pat matrimonial cu cadru din duraluminiu invelit cu furnir fals din plastic, iar capacul care se lasa peste toaleta privata a sefului statului e imbracat in piele, ca acesta sa poata sedea ca pe un scaunel in timp ce se barbiereste in baita de 1 m², scrie Gandul.

Cum a ajuns Bahaian "VIP": dadea petreceri deocheate pentru generali de Securitate. Sergiu Bahaian a fost copilul de suflet al generalului de Securitate Traian Duica, in casa caruia se tineau petreceri deocheate pana in urma cu circa trei ani, cand acesta a decedat "dupa o bataie crunta", sustin surse extrajudiciare. La aceste petreceri veneau multi rezervisti ai Militiei si Securitatii, politicieni, avocati, artisti, dupa cum mai spun sursele noastre. Citeste mai multe in Romania libera.

Bacalaureat 2010: La informatica treci si cu 0 puncte. Anul acesta examenul de bacalaureat va contine o proba orala la informatica, in urma careia elevii vor primi un certificat care atesta nivelul de cunostinte pe calculator. Examenul, programat intre 19-29 aprilie, va verifica gradul si capacitatea elevilor de a asimila informatii care tin de tehnologia informatiei si de comunicatii. Exista patru tipuri de calificare pe care o poate obtine un elev la bacalaureat, in functie de raspunsurile date, explica Mirela Solomon, profesoara de informatica la Colegiul Tehnic „Petru Maior”. Astfel, cei care obtin intre 0 si 25 de puncte primesc un certificat de incepator, scrie EvZ.

Gheorghe Constantin: "Plangeam la toaleta". Eliberat recent din inchisoare, fostul presedinte al arbitrilor a vorbit in exclusivitate pentru „Adevarul“ despre perioada petrecuta in detentie si momentele cand dorea sa nu mai traiasca. Gheorghe Constantin este marcat vizibil de perioada de detentie. A albit, a slabit mult, iar cand isi aminteste de anumite episoade din inchisoare nu-si poate stapani lacrimile. Citeste mai multe in Adevarul.

Fostul socru al lui Mutu nu poate fi clintit de la post. Daca va intrebati cumva ce mai face fostul socru al lui Mutu, Tiberiu Dinu, implicat in dosarul Cornel Serban-DGIPI, aflati ca el este bine-merci la Milano, unde ocupa si in prezent functia de consul general. Confirmarea ne-a oferit-o chiar Ministerul de Externe, care ne-a spus in scris ca „Domnul Tiberiu Mugurel Dinu este in continuare consul general la Milano“. Din acest raspuns am dedus ca ancheta interna facuta de MAE in urma cu aproape un an, cand Tiberiu Dinu a fost citat la DNA in dosarul fostului sef al DGIPI, l-a gasit nevinovat pe consulul general de la Milano, scrie Curentul.

Platite cu milioane de euro din bani publici, apoi abandonate: cladiri-palat, scoli si judecatorii. Proiectate gresit sau realizate pentru a da bine la electorat, zeci de investitii derulate in ultimii ani din bani publici nu-si mai gasesc astazi nici o utilitate. In tot acest timp, alte proiecte de interes public, precum lucrarile de canalizare sau de infrastructura rutiera, nu mai pot fi efectuate pentru ca nu sunt bani suficienti, ca urmare a crizei financiare. In Cluj, spre exemplu, s-au alocat peste un milion de euro pentru constructia unei cladiri care trebuia sa gazduiasca Spitalul de Urgenta, insa autoritatile si-au dat seama ca imobilul a fost proiectat gresit. A fost cedat consiliului judetean, care a vrut sa amenajeze aici Academia de Muzica "Gheorghe Dima", numai ca salile nu au acustica necesara pentru a putea fi folosite, iar proiectul a fost abandonat, scrie Romania libera.

Medicina cu cutitul infipt in spate. Un hunedorean traieste din august 2003 cu o lama de cutit langa coloana vertebrala. Viorel Negrila a venit la Institutul de Oncologie din Cluj pentru „a scapa“ de lama de cutit pe care o are in umar. Dupa ce a fost consultat, medicii l-au trimis acasa. Viorel Negrila (45 de ani) este paznic in localitatea Valisoara, din judetul Hunedoara, iar de astazi ar trebui sa se intoarca la serviciu pana cand ar urma sa fie operat pentru a-i fi scoasa lama de cutit din corp. Medicii clujeni l-au programat pentru interventia chirurgicala pe data de 10 februarie, pe motiv ca nu este o urgenta, scrie Adevarul.

Poporul Algocalmin. Romanii au luat intr-un an 383 milioane de analgezice. De ce in unele tari un compus al acestora este interzis. Potrivit datelor furnizate pentru Gandul de catre Cegedim, companie internationala independenta de studii in industria farmaceutica, cea mai bine vanduta pastila din Romania este Algocalminul. 190 de milioane de pilule au fost cumparate la liber din farmacii si alte 29 de milioane pe baza de reteta. In topul analgezicelor urmeaza Nurofenul - 108 milioane pastile si Paracetamol - 56 de milioane de pastile. Ion Fulga, profesor doctor la catedra de Farmacologie din cadrul UMF "Carol Davila", spune ca o substanta continuta de unele din aceste medicamente provoaca o boala grava, care duce la distrugerea maduvei osoase, scrie Gandul.