Turcia: Adolescenta ingropata de vie pentru ca a fost vazuta in compania unor barbati. O adolescenta din Turcia, ce facea parte dintr-o familie de kurzi, a fost ingropata de vie de catre membrii familiei sale ca si pedeapsa pentru ca a fost vazuta in compania unor barbati. Medine Memi, in varsta de 16 ani, a fost gasita ingropata la doi metri adancime in curtea familiei sale din localitatea Kahta, in sud-estul provinciei Adiyaman. Aceasta avea mainile legate si statea intr-o pozitie de sezut. In urma autopsiei s-a gasit pamant atat in plamanii cat si in stomacul fetei, fapt ce demonstreaza ca atunci cand a fost ingropata adolescenta era in viata si constienta. Tatal si bunicul fetei au fost arestati si sunt tinuti in custodia politiei pana la proces. Politia a descoperit cadavrul in decembrie dupa ce o persoana le-a declarat politistilor ca fata a fost ucisa in urma unui "consiliu" familial. "Crimele pentru onoare" fac anual aproximativ 200 de victime in Turcia si sunt frecvente mai ales in zonele kurzilor. Sub presiunea Uniunii Europene, Turcia a introdus pedepse speciale impotriva autorilor acestor crime, ce pot fi condamnati la inchisoare pe viata, noteaza The Guardian.

Undele cerebrale - un mod de comunicare pentru persoanele in stare vegetativa. Un barbat in varsta de 29 de ani ce a fost diagnosticat ca fiind in stare vegetativa, dupa ce a fost implicat intr-un grav accident de masina in urma cu cinci ani, a fost capabil sa raspunda unei echipe de cercetatori prin "da" sau "nu" prin intermediul undelor cerebrale, potrivit unui studiu publicat in New England Journal of Medicine. Studiul a fost realizat de o echipa de cercetatori britanici si belgieni de la universitatile Liege si Cambridge si ar putea schimba radical modul de diagnosticare si tratare a pacientilor ce ajung intr-o asemenea stare. Barbatul in varsta de 29 de ani a fost examinat regulat folosindu-se scara Glasgow, care apreciaza starea de constienta a pacientului dupa reactia la stimuli vizuali, verbali si motorii insa rezultatele au fost interpretate mereu eronat. Oamenii de stiinta au realizat ca diagnosticul este gresit dupa ce au examinat activitatea sa cerebrala folosind o tehnica numita "imagistica prin rezonanta magnetica functionala" (RMN functional). Atunci cand pacientului i se puneau intrebari simple la care se poate raspunde prin "da" sau "nu", in creierul sau se activau aceleasi zone ca in cazul persoanelor sanatoate, scrie CNN.

Zece misionari acuzati de rapirea a 33 de minori in Haiti. Zece misionari americani au fost acuzati de rapire in Haiti. Conform procurorilor cinci barbati si cinci femei vor fi pusi sub acuzare pentru asociere infractionala si rapire de minori. Cele 10 persoane au fost gasite saptamana trecuta cu 33 de copii la granita cu Republica Dominicana si au fost arestati. Misionarii baptisti ar putea sa primeasca intre trei si cinci ani de inchisoare, noteaza The New York Times.

GPS-ul uman e inscris in ADN. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Johns Hopkins University din Baltimore, Statele Unite, capacitatea oamenilor de a se orienta intr-un mediu necunoscut este inscrisa in “bagajul” genetic. Oamenii de stiinta au studiat un grup de pacienti suferind de sindromul Williams, o boala care afecteaza un copil din 7.500. Aceasta maladie este provocata de absenta anumitor gene intr-un singur cromozom si ii face pe cei afectati sa intampine mari dificultati in a duce la bun sfarsit actiuni simple, precum aranjarea unui puzzle sau orientarea in spatiu, scrie Descopera.

Google cere ajutorul NSA pentru a investiga atacurile informatice din China. Gigantul Google urmeaza sa incheie un parteneriat de asistenta tehnica cu National Security Agency (NSA), cea mai mare agentie de spionaj din Statele Unite, careia i-a cerut ajutorul pentru a afla mai multe informatii despre atacurile informatice la care au fost expuse sistemele companiei din China. Scopul aliantei dintre Google si NSA este de a proteja compania si utilizatorii de noi atacuri, scrie The New York Times.