New Orleans are primul primar alb dupa 32 de ani. Pentru prima data dupa 32 de ani, orasul New Orleans are un primar alb. Democratul Mitch Landrieu l-a inlocuit pe primarul de culoare Ray Nagin, care a pierdut increderea populatiei din cauza intarzierii reconstructiei orasului dupa urganul Katrina din 2005, scrie Reuters.

Franta: politia a evacuat un adapost pentru imigranti la mai putin de 24 de ore de la deschiderea lui. Politia franceza a inchis un adapost provizoriu pentru imigranti ilegali din nordul Frantei la doar 24 de ore dupa ce acesta a fost deschis de catre un grup de activisti. Un depozit dezafectat din portul Calais a fost folosit de circa 90 de imigranti, din Afganistan, Irak si Iran, informeaza AFP.

5 morti si 12 raniti intr-o explozie la o electrocentrala din SUA. Conform autoritatilor locale, cinci persoane si-au pierdut viata si alte 12 au fost ranite in urma unei explozii la o electrocentrala din Connecticut. Mai mult de 100 de masini de politie, salvare si pompieri s-au deplasat la fata locului. Explozia a avut loc in jurul orei locale 11:30 (18:30 ora Romaniei), la centrala Kleen din Middletown, suburbie a orasului Hartford. Centrala nu era inca functionala, ci se afla in stadiul de teste, urmand sa fie inaugurata mai tarziu in decursul acestui an, scrie CNN.

Gordon Brown a plans in timpul unui interviu in care a vorbit despre moartea fiicei sale. Premierul britanic Gordon Brown a plans in fata camerelor de filmat vorbind despre moartea fiicei sale, Jennifer, si despre fiul sau ce sufera de fibroza chistica si ar putea putea muri. Imaginile au fost inregistrate in studiourile de filmare ale postului de televiziune ITV in cadru emisiunii "Life Stories" ce va fi difuzata duminica viitoare, informeaza DailyMail.

Agresivitatea este un semn de civilizare avansata. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca personalitatea agresiva, netoleranta si temperamentala ar putea reprezenta apanajul unei naturi evoluate. Dimpotriva, o atitudine comportamentala mai copilaroasa, manifestata prin toleranta si generozitate, ar fi un indicator al unei dezvoltari inferioare, arata noul studiu. Cercetatorii care afirma aceste lucruri au studiat doua tipuri diferite de maimute - cimpanezul si mai putin evoluatul, dar mai prietenosul, bonobo (cimpanzeu pigmeu), doua dintre cele mai apropiate rude ale omului, scrie Descopera.