Un singur cap de acuzare impotriva doctorului lui Michael Jackson. Conrad Murray, doctorul lui Michael Jackson a primit un singur cap de acuzare in cazul mortii artistului - ucidere din culpa. In plangerea penala se mentioneaza ca Murray l-a ucis pe Michael Joseph Jackson fara insa vreo intentie criminala", scrie CNN. Murray se va preda la un tribunal din Los Angeles in jurul orei 1.30 p.m (11.30 ora Romaniei). Membri ai familiei Jackson au sosit la tribunal cu cateva ore inainte de anuntarea acuzatiilor formulate impotriva doctorului. Intrebat ce parere are despre acuzatia adusa lui Conrad Murray, Jermaine Jackson a spus ca "nu este suficient". Daca va fi gasit vinovat, Murray ar putea primi maxim 5 ani de inchisoare. Doctorul lui Michael Jackson a venit din Houston, Texas, in Los Angeles la sfarsitul lunii ianuarie, asteptand formularea acuzatiilor impotriva sa.

Un talhar american a devenit specialist pe probleme juridice in inchisoare. Shon Hopwood nu a fost niciodata un hot de banci deosebit de sofisticat. Obisnuia pur si simplu sa intre in banci, sa obtina bani sub amenintarea armei si apoi sa fuga. Dupa 5 jafuri in valoare de 200.000 de dolari in 1997 si 1998, in statul Nebraska, Hopwood a primit o sentinta de 13 ani de inchisoare. The New York Times prezinta, in editia electronica de marti, povestea barbatului care, in decurs de aproape 10 ani petrecuti in inchisoare, s-a transformat dintr-un infractor mediocru intr-un expert in cereri de gratiere catre Curtea Suprema de Justitie din SUA. In inchisoare, Hopwood si-a petrecut o mare parte a timpului in biblioteca, studiind dreptul, si a devenit treptat un specialist pe probleme jurdice legate de Curtea Suprema. In 2002, acesta a pregatit prima sa cerere de gratiere pentru un prieten din inchisoare, John Fellers. In anul acela, Curtea Suprema a primit 7.209 de astfel de cereri, si a acceptat audierea a numai 8 cazuri. Unul dintre acestea a fost cel al lui Fellers. In 2005, Curtea Suprema a acceptat inca o cerere formulata de Hopwood. Acesta a reusit sa obtina o reducere a pedepselor cu 3 pana la 10 ani pentru mai multi prizonieri din Indiana, Michigan si Nebraska. Acum Hopwood lucreaza la Cockle Printing, o companie care printeaza dosarele de la Curtea Suprema, unde ii ajuta pe avocati la intocmirea dosarelor.

Numarul imigrantilor din Spania este de 6 ori mai mare decat in urma cu zece ani. Potrivit Institutului National de Statistica din Spania, numarul imigrantilor din aceasta tara a crescut de pana la 6 ori in ultimii 10 ani. In jur de 5,6 milioane de imigranti locuiau in Spania in 2009, cu 400.000 mai multi decat in anul precedent. Numarul imigrantilor reprezenta anul trecut 12 procente din populatia tarii. Datorita imigrarii, populatia Spaniei a ajuns in 2009 la 46,7 milioane de locuitori, fata de 40,5 milioane cat avea in 2000. In ultimul deceniu, Spania a atras imigranti din mai multe tari europene, din America de Sud si din nordul Africii, scrie The Guardian. Imigrantii au venit in numar atat de mare datorita ofertei semnificative de pe piata muncii, este de parere Joaquín Arango Vila-Belda, profesor de sociologie la Universitatea Complutense din Madrid.

Costa Rica a ales pentru prima data o femeie in functia de presedinte. Laura Chinchilla este prima femeia aleasa in functia de presedinte in Costa Rica. Femeia, care ocupase inainte functia de vice-presedinte, a castigat alegerile, obtinand 47% din voturile electoratului, scrie The New York Times. Chinchilla, care face parte din Partidul National al Eliberarii, le-a multumit sustinatorilor pe Twitter inainte de a se indrepta catre un hotel din San Jose, unde urma sa tina un discurs. Principala problema abordata in campania electorala a fost cresterea ratei criminalitatii, iar Chinchilla, care in trecut a ocupat si functia de ministru al Justitiei, a promis ca va mari cheltuielile pentru securitate cu 50%.

Meniu fusion dietetic: burger din carne de camila. In Emiratele Arabe Unite, o alegere sanatoasa - chiar daca e vorba de fast food - este carnea de camila, care are un continut redus de grasimi. Dupa ce, anul trecut, un restaurant fast food din Arabia Saudita a introdus carnea de pui de camila in sortimentul sau de burgeri, anul acesta, restaurantul cu specific arab Local House, din Dubai, serveste si el burgeri de camila, cu branza, sos si garnitura de cartofi prajiti. Carnea de camila este consumata pe scara larga in unele tari arabe dar, de obicei, nu este vanduta in supermarket-uri si nici in restaurante, scrie Descopera.

Iranul sustine ca foloseste uraniul imbogatit doar pentru scopuri medicale, dar expertii internationali sunt sceptici. Iranul este capabil de imbogatirea uraniului sau la nivelul necesar pentru reactorul de cercetare medicala, dar inca ii lipseste nivelul de procesare in bare de combustibil, au declarat mai multi experti si diplomati intervievati luni de AFP. Iranul spune ca are nevoie urgenta de acest uraniu imbogatit la 20% pentru reactorul de cercetare de la Teheran, printre ale carui produse se numara izotopii utilizati in tratamentul anumitor tipuri de cancer. Comunitatea internationala continua insa sa acuze Teheranul fiindca refuza acordul propus, in octombrie 2009, sub egida Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), pentru a trimite cea mai mare parte a stocului de uraniu imbogatit scazut in Rusia si Franta pentru a fi transformat in combustibil pentru reactorul de la Teheran.

Avertizari in legatura cu tamoxifen, hormonul folosit in tratarea cancerului la san. Eficacitatea tamoxifen, hormon folosit in unele forme de cancer de san ar putea fi redusa prin consumul concomitent de antidepresive, in special paroxetina, arata un studiu canadian publicat marti de British Medical Journal (BMJ) si citat de AFP. Tamoxifen este utilizat la femeile cu cancer de san pentru a reduce recidiva. Acesta este, de obicei, prescris pentru cinci ani. Cercetatorii au studiat datele referitoare la 2.430 de femei in varsta de 66 ani care au primit tamoxifen intre 1993 si 2005. Aproximativ 30% din aceste femei au primit, de asemenea, un antidepresiv in timpul tratamentului lor, paroxetina fiind agentul cel mai frecvent utilizat.