Atac sinucigas cu bomba la o baza militara din Afganistan. Conform unui oficial afgan, cinci soldati americani au fost raniti joi in urma unui atac sinucigas cu bomba asupra unei baze din provincia Paktia, scrie CNN. Conform purtatorului de cuvant pentru provincia Paktia, Roullah Samoun, bomba a fost detonata in jurul orei locale 21:00. Inca nu se stie cum a reusit teroristul sa patrunda in baza, insa investigatiile preliminare arata ca acesta purta o uniforma a politiei de frontiera afgane. Explozia a fost confirmata si de surse NATO, care nu au confirmat insa ca este vorba de un atacator sinucigas.

NASA a lansat un observator spatial ce va fi folosit pentru studierea soarelui. Observatorul spatial Solar Dynamics Observatory (SDO) a fost lansat joi de la Cape Canaveral, Florida, fiind transportat in spatiu de o racheta Atlas V. Cu o valoare estimata la 856 milioane de dolari americani, SDO este cel mai avansat observator solar construit vreodata, scrie The Telegraph. Aflat in orbita la 35 de kilometri deasupra Pamantului, observatorul le va permite oamenilor de stiinta sa studieze activitatatea violenta de la nivelul Soarelui care afecteaza comunicatiile terestre. Instrumentul va masura fluctuatiile in nivelul de radiatii ultraviolete emise de Soare, va cartografia campurile magnetice solare si va putea privi sub suprafata stelei. Informatiile obtinute vor fi prelucrate de catre doua antene satelit cu diametrul de 18 metri, situate in statul New Mexico.

Distractie sadica la o gradina zoologica din China. La gradina zoologica Siberian Tiger Park din Harbin, China, vizitatorii au parte de experiente socante. Pentru a-i distra pe cei care au inclinatii catre violenta si sadism, angajatii parcului natural au conceput un program horror special. Pentru 5,5 dolari, iubitorii de sange pot urmari gaini vii care sunt oferite drept hrana tigrilor, pentru 10 dolari – un fazan, iar daca cumpara un bilet de 205 $, aceeasi sadici au sansa de a vedea o vitica vie cum este vanata si devorata de rapacii pradatori. Integral pe Descopera.ro.

Uniunea Europeana a oferit reale garantii financiare Greciei. Liderii europeni au ajuns joi la un consens politic privind sustinerea financiara a Greciei, insa nu au alcatuit un pachet imediat de masuri pentru redresarea situatiei economice a statului mediteranean. Conducatorii Germaniei, Frantei si ai altor state din zona Euro au oferit Greciei o polita de asigurare, angajandu-se sa redreseze situatia din statul elen in cazul unei deteriorari accentuate, scrie The Washington Post.

Un judecator haitian a hotarat eliberarea celor 10 misionari americani acuzati de rapire. Un judecator haitian a declarat joi ca a decis eliberarea celor 10 misionari americani acuzati de rapirea a 33 de copii si de tentativa de a-i scoate ilegal pe acestia din tara afectata de recentul cutremur dezatruos, scrie Reuters. Conform legilor din Haiti, procurorii pot formula un comentariu oficial asupra hotararii judecatorului, insa nu o pot influenta in nici un fel. Bernard Sanvil, judecatorul care a luat hotararea, a afirmat ca odata ce procurorul isi publica opinia, ordinul de eliberare poate fi emis. Misionarii americani au fost retinuti pe 29 ianuarie la granita dintre Haiti si Republica Dominicana, fiind acuzati de rapirea a 33 de copii din tara lovita de catastrofalul seism cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter, petrecut pe 12 ianuarie.